Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
taaaa Wojtus ma dłuugie czarne włoski, w szpitalu nie mogli się nadziwić 😁
spokojnie Sara, ja tez urodziłam po terminie, a w szpitalu ze mną była dziewczyna która urodziła 12 dni po terminie i z dzieciaczkiem i z nią wszystko dobrze, tylko to czekanie..ale nie martw sie i na Ciebie przyjdzie czas 🙂
dzisiaj moja siostra przyszła wykąpać nam Wojtusia, boże jak jej to sprawnie szło, i ja oczywiście poczułam że jestem beznadziejna...bo ja to bym chciała juz wszystko potrafić 😮
straszycie tymi kolkami,,,wolę na razie nie mysleć,
mój synek tez ma czkawki, położna mi powiedziała, ze dobrze dać dziecku popić mleczkiem.

• Mamusia
Hej mamuśki i brzuszki 🙂

Ja walcze z okropną wysypka 🤢 przerabialiśmy juz potówki, potem był trądzik teraz podobno uczulenie 😮 podajemy wapno, fenistil i smarujemy buźke emolium..mam nadzieje, że pomoże ☺️ co do diety ja mam odstawić wszystkie produkty mleczne!!!sery, masło, jogurty,itp. uważać na owoce i warzywa- ogólnie kosmos 🙃 no i dzisiaj Jaś bardzo cierpiał 😞 prężył się wcześniej i robił się czerwony a dziś doszedł przeraźliwy płacz 😞 jutro kupujemy sab simpleks mam nadzieję, ze pomoże 🙂

Mufka, Wiojojka - śliczne Maleństwa 🙂

Jejciu dziewczyny tak patrze na te wasze maluszki i tak wam zazdroszcze że to już za wami że tulicie swoje aniołki 🙂 Ja się już strasznie mojego maluszka nie moge doczekać 🙃
Ale widze kilka dziewczyn jeszcze czeka WYTRWAŁOSCI DZIEWCZYNY I SZYBKICH PORODÓW WAM ŻYCZE 😘

• Mamusia
Hej dziewuszki,
melduje się , ze jeszcze nie urodziłam ...Mam dzisiaj okropny ból podbrzusza wiec leże ..twardy brzuch i kłucie na dole..Zastanawiam się czy nie jechać do szpitala na ktg. Jutro mąż jest do 20 w pracy a rodzice na urlopie... 😞 pojade ok północy sprawdzic czy co sie dzieje ..synka to prawie wcale nie czuje...

• Mamusia
Hej sierpnióweczki żyjecie...Czy zostałam sama na placu boju..Wszczęłam wczoraj fałszywy alarm, szyjka skrócona ale brak rozwarcia, skurczy ..no i chcieli mnie na noc zostawić a ja nie ma mowy wracam do domciu, wiec na żądanie spałam we własnym łóżeczku. Lakarz mi powiedział, ze to kwestia 48h i powinnam tulic swoje maleństwo teraz czekam ... 🙂

amala84: to widzisz to juz lada moment się zacznie 🙂
wybaczcie że tu tak zaglądam sobie jak wam idą porody
ale u nast teraz zastój nic się nie dzieje ;D
w dodatku teraz tam jakoś cichoo dziewczyny pewnie wypoczywają weekendem 😉

• Mamusia
Malutka sorki, że CI ostatnio nie odpisałam. U Nas wszystko dobrze się układa, Mała co 4 godzinki się budzi na jedzonko i wymianę pieluszki. Jest grzeczna jak na razie W nocy mam jedną pobudkę a tak to spoko, można spać. I to jeszcze takie godziny, że około 00:00 a potem 4:00 potem 8:00 więc znośnie. A co u Ciebie? Jak Ty sobie radzisz?? Buziaczki 😘 😘 😘 Dla Klaudunii od Amelki 😁 😁 😁

Mhym tak to wyglądało.
Bo ja dostałam propozycje ze w tym tygodniu w czwartek by mi szyjke rozmasował i by wywołał juz poród ale jakoś mam obawy przed tym i nie wiem czy czekać i meczyć się dalejz moimi bólami czy poddać sie temu masażowi 🤨

ja ogolnie mam bóle brzucha, ale najbardziej uciażliwe to bóle krzyża i kości ogonowej dlatego lekarz chce mi wywołąć bym juz sie nie meczyła ale jak sądzicie czy to dobry pomysł ? 🤨