Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć Dziewczyny
Kolejny dzień oczekiwań. W nocy przez 1,5 godziny okropnie bolał mnie brzuch, nie były to skurcze, bo ból nie ustawał nawet na chwilę.
Karulina mam nadzieje, że to już niedługo , popadam w jakieś paranoje, że chyba nigdy nie urodzę 🤔

• Mamusia
Heyka.
Dziewczyny ja w sobotę rano pisałam na forum, że niepotrzebnie doszukujemy się objawów, a moż to to, a może to tamto, odpuściłam sobie a o 14.30 zobaczyłam, że mam na wkładce krew, nie dużo ale było, a po 16 było już więcej , bo aż po nogach poleciało. Pojechaliśmy do szpitala i już nie wyszłam, połączyli mnie pod KTG i tak leżałam od 17.40, po 5 min odeszły mi wody przy 0,5 cm rozwarciu, czekaliśmy na większe, ale nie pojawiało się, skurcze miałam co 2 min, potem Malutkiej stanęła akcja serduszka i szybko na sale operacyjną. Byłam taka zdenerwowana, że razem z mężem zaczęliśmy płakać i tak oto o 22.55 urodziłam swoją Amelkę przez CC.
A oto i ONA
[URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-08/7ca6300a/amelka 4 dni.jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-08/7ca6300a.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Hej Sara jak sie masz? widze ze nadal u ciebie cisza, widze ze u was juz tutaj cichutko strasznie kazda mamusia zajeta juz dzidziusiem.
Wjec nie obraz sie ale wiesz ze zawsze mozesz do nas dolaczyc pogadac , zawsze to szybciej czas jakos zleci.
I glowa do gory napewno bedzie dobrze 😘 wiadomo ze juz by sie chcialo miec to malenstwo przy sobie.

• Mamusia
A u mnie wsumie hmm wpozadku lekko pobolewa mnie dolnia czesc kregoslupa a tak po za tym to cisza u mnie jak narazie przez cala ciaz tylko 1 skorcz wystapil, jak to wogule on byl. A tak to tylko stawia mi sie brzusio 😞
No to powodzenia dla Korneli- ona tez taka zmartwiona byla ze przenosi a tutaj prosze w szpitalu jest, ten czop jej odszedł i czy cos wjecej sie zaczeło?
A z zaproszenia jak najbardziej skorzystaj 🙂

• Mamusia
Moze cos sie u niej juz zaczelo, albo odpoczywa juz po porodzie 🙂

Mnie znow zaczela kluc szyjka 😞 bardzo nieprzyjemne uczucie 😞 tez tak moze masz?? ona sie chyba skraca albo cos nie wiem 😞
Ja aktualnie mieszkam a Angli a tutaj jest dziwnie bo jak ciaza przebiega prawidlowo to nawet nie robia badan penetralnych wjec od poczatku ciazy nie mialam ani razu badania ginekologicznego i nie wiem nawet czy mam skrucona szyjke czy jakies rozwarcie 🥴 🥴

• Mamusia
Cześć Dziewczyny !!!
Widzę że znowu coś się rozkręca 🙂
My mieliśmy wczoraj z Jerzykiem sądny dzień bo strasznie bolał go brzuszek a najgorsze jest to że nie wiadomo jak temu maleństwu pomóc 😞
Aż mi się z Nim płakać chciało 😞 i tak się męczyliśmy do 22:00 a potem na szczęście zasnął )
Ciekawa jestem jak Wy sobie radzicie w takich sytuacjach Mamusie ???
A tym co jeszcze czekają i wyglądają porodu życzę szybkiego i mało bolesnego rozwiązania 🙂
Pozdrawiam WAS 🙂

• Mamusia
Rusałka niestety nie podpowiem CI, bo jak na razie nie mieliśmy takiego problemu. Oby się nie pojawiały problemy jak najdłużej...
Ale wiem co to płacz dziecka i jak serce boli gdy dzidzia płacze, a My główkujemy dlaczego.
Ja wczoraj miałam taki nawał pokarmu, że cycki jak banie, twarde jak kamieni, Mała nie miała jak złapać i płakała, Ja nawet nie miałam jak ich opróżnić, bo tak bolało, ale zrobiłam okład z kapusty, cały dzień chodziłam z kapustą na cyckach i ulga normalnie super. Śmiechu było, bo to jednak śmiesznie tak z liśćmi kapusty na cyckach chodzić, ale jak pomaga to git. Więc w razie czego dziewczyny, pamiętajcie kapusta pomaga na nawał pokarmu, który u mnie trwał w sumie około 3 dni. A dziś Mała tak bez żadnego problemu je , normalnie sutka łapie, nawet mnie już tak nie bolą. Więc z tym nie mam problemu.
A na butelkę w szpitalu to nawet spojrzeć nie chciała 🤪 I dobrze. ciągnie z mamusi te kilogramy, które mi jeszcze zostały...

Sorki za ten post, że taki długi, jakoś się rozpisałam...
hihihi
😘 😘 😘Buziaki dla wszystkich którzy tu jeszcze zaglądają 😘 😘 😘