Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

dzięki dziewczyny 🙂
moje marzenie o kąpieli prysnęło,bo mała już nie śpi,zaraz będzie płacz,bo się zaczyna denerwować 😞 no cóż, uroki bobasków 😮
ale lubię jej zachrypnięte próby jej słówka co brzmi mniej więcej "aghi" 🙃 🙃 🙃 ona to tak słodko mówi 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
Witajcie Dziewczęta !!!!
U nas wszystko ok dziś znowu sama kąpałam i Mały był taki spokojniutki aż się Mamusi miło robiło 🙂
Jerzykowi też pojawiły się już łezki ale jeszcze nie płakał widziałam jedynie jak kupkę robił 🙂
A jeśli chodzi o leżenie na brzuszku to Jerzyk nie lubi 😞 owszem kładziemy Go choć na chwilkę ale nie wytrzyma dłużej niż 3 minutki 😞
Dlatego podziwiam Wasze maleństwa, no i zazdroszczę że tak długo śpią 😞 Jerzy śpi jedynie po 2 godzinki i bardzo rzadko Mu się zdarzy przespać 3 😞
Pozdrawiamy i życzymy miłego wieczoru 🙂
Jutro jedziemy na działkę do lasu a Mamusia wybierze się na grzybki 🙂

a ja już po kąpieli-nalałam wodę do wanny i wróciłam po ręcznik i bieliznę a tu mała już nie spała... no i stwierdziłam,że idę się kąpać,bo mała i tak będzie płakać i tak,a za ścianą mam łazienkę i wszystko dobrze słychać,trochę popłakała,ja błyskawiczna kąpiel (ciekawe jak jutro będą wyglądać moje włosy spłukane na szybko) i powrót-dzidzia przysypiała,ale budzi mi się co kilka minut i znów płacz 😞

• Mamusia
Hallo dziewczyny,
My powoli klimatyzujemy się w nowej sytuacji. Dziś mieliśmy pierwszy spacer bo u nas na Pomorzu piękna pogoda. Teraz Antoś spi jak niedźwiedź..Kochany synek wynagradza mi trudy porodu , budzę go tylko na jedzenie. Fakt jesli chodzi o moją diete dość uważam, bo raz wypiłam soku jabłko-brzoskwinia i malutki płakał. Większość obowiązków oprócz karmienia przejął mój mąż -pierze, przewija, sprząta -kochany facet. Jesli chodzi o kolki- narazie jest super nie mamy kolek ani wzdęć -Pozdrawiamy

• Mamusia
Amala, super masz zdjęcie Antosia w profilu, taki śmieszek mały 🙂
Anochi nasza mała też płakała, jak ją się wyciągało z wanienki, ale od jakiegoś czasu już nie płacze na szczęście. też nagrzewamy mocno łazienkę na kąpiel.
Malutka, a może Klaudia złapała jakąś infekcję? Jak nasza Łucja tak dużo płakała, to położna zaleciła badanie moczu, by sprawdzić czy nie ma jakiejś infekcji w nerkach. na szczęście okazało się, ze wszystko w porządku, a płakała z powodu kolek.

napewno pomoże 🙂 jutro zjem sobie jakiś lekkostrawny obiadek i zobaczymy-jak będzie płacz to zadzwonię do położnej,a jak nie to znaczy,że kolki były... w sumie to jak jest jakiś problem to Łukasz zawsze do niej dzwoni,ja nawet nie mam jej numeru ☺️

moja ma coraz więcej ciemieniuchy 🥴 już prawie cała główka 😞
no i chyba pojawiła się pierwsza łezka 🤪 chyba,bo tylko z jednego oczka,mam nadzieję,że to łezka a nie coś innego

• Mamusia
Hej Wam, ale tu cisza nastała... 🙂 Buziaczka, a co się stało, że musiałaś skończyć karmić piersią? Jeśli można spytać 🙂

ciekawa jestem czy nasza Łucja też będzie miała ciemieniuche... skąd się w ogóle to paskudztwo bierze?

Jakim kremem smarujecie dzieciom pupę? Bo ja właśnie tym bephantenem i skórkę tam ma super bez podrażnień...

• Mamusia
Hej MAMY!! 🙂

u mnie tez pokarmu co raz to mniej ale nie to najgorsze od wczorj boli mnie brzuch i plecy jak" na okres" i chyba bede zmuszona odstawic od piersi...bo leki typu apap mi nie pomagaja 😞 ale za to w nargode moja corcia spla od 23 do 6 🙂moja mala ma potowki ... chyba raczej to nie sa potowki ale zobaczymy co powie we wtorek 🙂