Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kasiula2 napisał(a):
dziśPRIMA APRILIS
zrobiłyście jakiś fajny żarcik,a może same dałyście się nabrać?
Ja swojemu mężowi pokazałam stary pozytywny test ciążowy.....kobietki...byście widziały jego minę..bezcenna.....

dobre 😉 ja nigdy nie mam pomysłu na dobry żart 😞

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kasiula niezly pomysl 😁 napewno mine mial swietna 😁
Moj jesszcze w pracy wiec ja narazie nie zrobilam zadnego zartu, zreszta nie mam pomyslu jaki mogl by byc.
U nas jest dzisiaj ciepluto wlasnie wrocilysmy ze spacerku, mala pospala godzine i koniec a ja jeszczze musze sie paowac chyba mi Julcia pomoze.....
Amelka super stoi w lozeczu, moja ta samo robi, nie zostawiam ja samej w lozeczu bo wyleci....

• Mamusia
my też dzisiaj dużo na dworze, chociaż pogoda taka średnia, ale porobiłyśmy zakupy, a Ala w chuście chodziła i wszystkich zaczepiała 🙂 nawet małej kupiłam dzisiaj jeansy 🙂 trzeba stroić maluchy i to już nie śpioszki czy pajacyki, ale w powazne dorosłe ubranka 😁
a tak moje dziecię wcina kaszkę 😉
http://www.youtube.com/watch?v=BUBUYoHpDmc

Kasiula2 napisał(a):
dziśPRIMA APRILIS
zrobiłyście jakiś fajny żarcik,a może same dałyście się nabrać?
Ja swojemu mężowi pokazałam stary pozytywny test ciążowy.....kobietki...byście widziały jego minę..bezcenna.....

hehe, dobre, że też na to nie wpadłam 🙂 z resztą i tak nie mam testu, wyrzuciłam 🙂

hejka !! jak na razie żyje ale na nic nie mam czasu nawet spacerki z młodym mi nuie wychodza jedynie do tatusia do pracy 😎 nie ogarniam sie w sumie z niczym .... no ale coz sama chcialam wrocic do pracy wiec mam 😎
a co u Maksia ma juz 8 miechow- smiga nieziemsko po czterech i po 2 przy meblach zaczelo juz mu wychodzic, zębole sie sypia hurtowo ale nie mecza nas jedyne co to ciut mniej je 😎 a dotego pyskuje i upiera sie przy swoim cwaniak i terrorysta mały 😜 😜
ja mam chyba na cos uczulenie bo kicham i smarkam a zrobienie testow odkladam co roku o tej porze ale w koncu bedzie trzeba 😎
buziole kochane wszucila bym wam fotki malego ale cos czytnik kart sd schrzanil sie w kompie i nici 😠

• Mamusia
Asiu no wlasnie zauwazylam ze uciekaja do swoich mezow 🙂
Moj dzisiaj w pracy wiec siedzimy same.Julcia spi, ja posprzatalam i dalej popakowalam troche. piena pogoda u nas 23st ja sie obudzi to smigamy na spacer.
mamy trzeciego zeba !! dzisiaj zaowazylam zebola malutiego, prawa gorna jedyna 🙂
Asiu super ze tu wrocilas. ja Hubercik?

anochi napisał(a):
my też dzisiaj dużo na dworze, chociaż pogoda taka średnia, ale porobiłyśmy zakupy, a Ala w chuście chodziła i wszystkich zaczepiała 🙂 nawet małej kupiłam dzisiaj jeansy 🙂 trzeba stroić maluchy i to już nie śpioszki czy pajacyki, ale w powazne dorosłe ubranka 😁
a tak moje dziecię wcina kaszkę 😉
http://www.youtube.com/watch?v=BUBUYoHpDmc

Co to za kubeczek macie? Fajnie wcina Ala z niego 🙂 Czemu w czapie siedzi? 😉

• Mamusia
ja też się zastanawiam o jaki kubeczek chodzi chyba ominelam jakas wazna strone z kubeczkiem 🙂 a dziekuje. z Hubikiem juz lepiej tfu tfu wypluc trzeba. doszlam do wniosku ze nie bede mu dawala tyle lekow ile lekarze kaza i daje mu inhalacje tylko na wieczor i jak na razie jest oki. ale nie mozna krakac zobaczymy co dalej. a ja mam meza teoretycznie w domu bo do pracy nie szedl dzisiaj ale wybyl na mecz. ehhhh te chlopy.

anochi napisał(a):
http://www.lovi.pl/produkty,kubek_360.html to ten kubeczek, u nas butla nas ominęła 😉
a czapa, bo świeżo po kąpieli

Kamil też nie wie co to butla 🙂 A po kąpieli..to u Was tak zimno w domku? 😲

• Mamusia
oli1978 napisał(a):
anochi napisał(a):
http://www.lovi.pl/produkty,kubek_360.html to ten kubeczek, u nas butla nas ominęła 😉

nie, jakoś tak z przyzwyczajenia zakładam czapkę na mokre włoski na 15 min, może niepotrzebnie

anochi napisał(a):
oli1978 napisał(a):
anochi napisał(a):

nie, jakoś tak z przyzwyczajenia zakładam czapkę na mokre włoski na 15 min, może niepotrzebnie

Ula no ja myślę ,że nie potrzebnie 🙂 🙂 🙂 kochana mamy wiosnę nie przegrzewaj Aluśki 🙂 🙂 🙂 nad morzem czapki jej na głowę nie założysz jak ją zamoczy chyba co ??? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 buziaczki 🙂

• Mamusia
Kasia38 napisał(a):
anochi napisał(a):
oli1978 napisał(a):
anochi napisał(a):

Ula no ja myślę ,że nie potrzebnie 🙂 🙂 🙂 kochana mamy wiosnę nie przegrzewaj Aluśki 🙂 🙂 🙂 nad morzem czapki jej na głowę nie założysz jak ją zamoczy chyba co ??? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 buziaczki 🙂

może macie rację, czasami robię coś rutynowo a później łapię cię na tym, ze trzeba jednak już coś zmienić, że coś już niepotrzebne, bo dziecko tak szybko rośnie 🙂
nie chcę małej przegrzewać, ciągle mam wrażenie, że mała ubieram za lekko na dwór(patrząc na inne dzieciaki), chociaż z drugiej strony to może inni przegrzewają? 😉

anochi napisał(a):
Kasia38 napisał(a):
anochi napisał(a):
oli1978 napisał(a):
anochi napisał(a):

może macie rację, czasami robię coś rutynowo a później łapię cię na tym, ze trzeba jednak już coś zmienić, że coś już niepotrzebne, bo dziecko tak szybko rośnie 🙂
nie chcę małej przegrzewać, ciągle mam wrażenie, że mała ubieram za lekko na dwór(patrząc na inne dzieciaki), chociaż z drugiej strony to może inni przegrzewają? 😉

Ula stara zasada zakładaj dziecku jedną warstwę ciuszków więcej od siebie ale ZIMĄ 🙂 🙂 w domu po co jej czapka?masz przeciągi ?? teraz kiedy jest ciepło czapka jej będzie potrzeba żeby ją chronić od słońca a nie po to żeby chronić uszka 🙂 🙂 ja Maxiowi czapkę w domu po kąpieli zakładałam jak miał 2 tygodnie a potem odpuściłam, od tygodnia wychodząc z nim na dwór zakładam czapkę bez nauszników , awaryjnie mam kaptur gdyby wiało ale każdy lekarz ci powie ze zapalenia ucha dziecko prędzej dostanie od niewyleczonego kataru niż od przewiania 🙂 🙂 całusy dl Aluśki 🙂 🙂

• Mamusia
czesc
Anochi ja nigdy malej nie ubieralam czapeczki w domu,tylko w szpitalu polozne jej ubieraly 🙃
Mufka jak sie czuje Twoja mama?
dziewczyny jak ubieracie maluszki na spacer jak jest ok 15-20 stopni C?ja nie chce malej przegrzac i ubieram tak:body,bluzeczke,spodenki,skarpetki,buciki,czapeczke i cienka kurteczke, i mam kocyk,ale jej nie przykrywam i niewiem czy tak jest dobrze?
milej niedzieli 🙂