Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Aqaa ja paliłam przez jakieś 3 lata zanim zaszłam w pierwszą ciąże....rzuciłam tego miesiąca co planowałam zajście czyli w maju no i faktycznie wtedy udało mi się zajść,ale potem poroniłam ale do fajek nie wróciłam i nie ciągnęło mnie teraz jest już rok jak nie pale.

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

sioperka to gratuluję 🙂 słyszałam, że po ciąży przychodzi taka ogromna fala chęci zapalenia...że większość kobiet wraca...a ja strasznie nie chce wrócić! tyle kasy!!

• Mamusia
Agaa ja palilam i nadal podpalam wjec bym cie zrozumiala bo wiem ze nalog to nie jakas zabawka ktora od tak mozna zostawic nie powiem bo odkad sie dowiedzialam ze jestem w ciazy i zaczely mi sie jakies male objawy przez tydzien wypalilam moze 1 papierosa.

Loli przez kolano i po pupie 😜
ale wiem wiem...ja też już trzymałam papierosa do zapalenia jak się zdenerwowałam 🙂 ale nie...biernie pale, bo mąż pali, to już mi wystarczy! 🙂

• Mamusia
Poznalalm ostatnio pewna kobieta ktora jest w ciazy dosyc starsza po 30, i byla juz w 2 ciazy i powiedziala mi ze przez 2 ciaze pali, na poczatku palila poltora paczki dziennie a jej dziecko urodzilo sie 4200g wjec cos spory (bo jak mowia ze jak sie pali to zazwyczaj dziecko sie rodzi male) wyniki miala pozytywne teraz tez pali no ale za jakies 2 miesiace bedzie miala pord ale brzuszek ma dosc spory.
To jest poprostu sprawa idywidualna i poprostu wydaje mi sie ze nie ma co oceniac czlowieka po tym co robi...

Loli przez kolano i po pupie 😜
ale wiem wiem...ja też już trzymałam papierosa do zapalenia jak się zdenerwowałam 🙂 ale nie...biernie pale, bo mąż pali, to już mi wystarczy! 🙂

cześć brzuszki 🙂 Aga ja jeszcze we wrześniu paliłam, wrzuciłam dzień po ślubie 27 września, bo tak sobie postanowilismy i jakoś poszło, a paliłam dużo, tez gdzieś koło połowy paczki dziennie. Ale teraz w ciąży mam straszne odrzucenie od papierosów nawet jak ktoś palił wcześniej i widzialam się z nim chwilę później jak poczułam dym to od razu haft - MASAKRA ☺️ ...Loli u mnie też pępka prawie już nie ma 🤪 🤪 a brzusio coraz bardziej okrąglutki 😁 Cieszę się ze dziewczynki dogoniły wreszcie chłopców jest nas teraz po równo 🙂

Witam nowe brzuszki 🙂
Ps alez się dzis wyspałam normalnie do 9,45 - odrobiłam za wczoraj. Oki ja lecę na zakupy buźki brzuszki 😘

• Mamusia
a jak tam dziewczyny ze szkołą rodzenia ?rozglądałyście się już?jakieś mamusie się zapisały,bo ja jeszcze nie .......i nie wiem czy już czas to zrobić........ 🤢
ale dziś maleństwo szaleje 😁 wczoraj wieczorem pukałam do dzidzi i ono mi odpowiadało parę razy w to miejsce gdzie pukałam he he 🤪super zabawa! 😁

• Mamusia
Sioperka tez sie bawie tak z moja gwiazdeczka 🙂 i tez strasznie mnie to cieszy 🙂
Ostatnio wogule odkrywalm skorcze w macicy , troszke sie przestraszylam bo czasami wystepuja pare razy dziennie a czasami wogule ale czytalam wlasnie ostatnio cos takiego na interenecie ze to normalne ze nasza macica poprostu przygotowuje sie do porodu przez te skorcze.
Czy ktoras z was cos takiego zauwazyla?

Sioperka no właśnie zaczynamy sie rozglądać za szkołą rodzenia 🙂
Bo tam sie chodzi jakos od 25 tygodnia .
Tylko nie ma tu nigdzie blikso nas kurcze wszedzie kawałek drogi

• Mamusia
To są skurcze przepowiadające. Ja ich jeszcze nie mam. Miałam tylko wcześniej takie od rozciąganej macicy i lekarz powiedział, że to norma i że jak boli mocno to mogę nospe wziąść.
Przyszli panowie i kombinują tu...A ja kombinuje z łóżeczkiem, ale muszę przerwy robić bo plecki wysiadają.

a jak czujecie te skurcze przepowiadające? taki ból jak kiedyś na okres? bo mnie tak boli od paru dni w dole brzucha. do wytrzymania, ale boli...

Loli Ty mi tu o orgazmach nie mów 🙂))))
sioperka czyli też to mam...a podobno przy porodzie właśnie takie spotęgowane bóle miesiączkowe są 🙂 mmm jak suuuper 😁

nawet mi nie mów...nie wyobrażam sobie co musiałaś przeżyć 😞
nie ważne to co było kiedyś! teraz będzie dobrze 🙂
a poród cóż...jak któraś ma pomysł jak go obejść to pisać 😜

u mnie nie ma takiej możliwości, więc nawet jej nie biorę pod uwagę...
w ogóle mój poród będzie trwał krótko, wyjdę zaraz na drugi dzień, dziecko będzie przesypiać całe noce i robić pachnące kupki a po tygodniu powie 'mama' 🤪 🤪 🤪

taki mam plan.... 😜