Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Loli boski 😁
Ani85 mój wcześniejszy plan obejmował zrobienie sobie tatuażu 🙂 schudnięcie 10kg 🙂 podróżowanie po świecie 🙂 oraz pracę która będę kochać 🙂 ani jednej z tych rzeczy nie zrobiłam przed ciążą 🙂 także chyba nie ma czego zazdrościć...
Ani a kiedy masz wizytę z przepowiedzeniem płci? 🙂

Loli jeżeli masz taka możliwość, ja bym się nawet nie zastanawiała 🙂 w naszej miejscowości nie ma szans, bo też bym sie zdecydowała. A co do tych skurczy które czujecie to się nazywają braxtona jakoś tam 😜 ale ja ich nie czuję.

ani85 a nie dasz rady się w tym roku bronić? wiesz, może akurat się uda 🙂
ja czekam do czwartku...więc jeszcze dłużej 😞 sioperka też ma we wtorek jak Ty 🙂

no u mnie to jest tak, że zapowiada się chłopczyk ale na usg ide za jakis czas dopiero bo za tydzien do lekarza 🙂 Dziękuje za bardzo miłe przywitanie 🙂 a co do mojego brzuszka to wileki on nie jest taka mala piłeczka 🙂

O widze coraz więcej mamusiek przybywa nam tutaj jak milutko 🙂
Bo osttanio to juz nas tu coraz mniej pisało :P
dzieczyny co dzis gotujecie dobrego na obiadek? ;DDD

• Mamusia
Ja właśnie nie mam pomysłu na obiad. Dopiero poszli Ci panowie mili. I muszę ogarnąć wszystko bo wszędzie pełno kurzu i sadzy. No i czekam na Krystiana...A znajoma zaproponowała mi , że jak będę potrzebowała gdzieś jechać do rodziców czy z Lunką do weta to ona mnie podwiezie 🙂 Kochana.

na łatwiznę to ja poszłam: dla siebie pierogi z tytki, a dla męża lasagne z lidla 🙂

coś mnie spanko bierze, chyba się pójdę na chwilke położyć...

ja dzis miałam ochote na frytki 😁 też poszłam na łatwizne wrzuce do frytkownicy i gotowe 🙂
Do tego kurczak o ile mój maż kochany nie zapomni go kupić jak bedzie jechał z pracy.

• Mamusia
Dosik mmm ale bym zjadla fryteczki ale niestety nie moge 🤔 bo moja dzidzia chyba nie lubi bo puzniej brzusio mnie boli ehh 🤢
Ale sie dzis cos do dupy czuje , jakas taka slaba jestem i wszystko mnie normalnie boli 🤨

za tydzien dopiero do lekarza ide 🙂 a na obiadek dzisiaj hmm.. kotlety z indyka w fajnej panierce plus pieczone ziemniaczki i kolorowa sałatka 🙂

• Mamusia
A ja ide 17 Maja na kontrole..
I bede sie musiala lekarki zapytac jak to bedzie z moimi piersiami 🤨 i karmieniem bo cos mi sie wydaje ze bede musiala sztucznie karmic 🤨 a tak bardzo tego nie chce 😞

• Mamusia
Agaa bo ja zawsze mialam malutkie piersi wsumie to bylam plaska jak deska 🙃 no i moje sutki nie byly praktycznie wogule rozwiniete ,tzw sa one schowane non stop w srodku piersi 🤢 i teraz jedna mi sie troszke wydobyla ale druga nic zero 🤨 i nie wiem co mam z tym zrobic , piersi mi troszke urosly moze o jakis jeden rozmiar i ja wiem ze po urodzeniu to dopiero urosna ale czy moje sutki sie zregeneruja ? hmm o to jest pytanie i dlatego wlasnie musze sie zapytac poloznej.
Czytalam troszke o tym na necie i pisalo ze zalecane jest poprostu jak by wysysanie je szczykawka pod wplywem cisnienia,ale czy to bezpieczne?nie wiem..i troche krepujace bedzie sie zapytac o cos takiego bo zawsze jest zemna jeszcze tlumaczka no ale coz.. 😞

Loli podobno rozmiar piersi czy sutków nie ma znaczenia w karmieniu.
troche mnie przeraziłaś ta strzykawką... 😲 nie wiem kto to mądry napisał, ale na schowane sutki to nie ma chyba wpływu ich wysysanie...
i się nie wstydź! wydaje mi się że bardziej krępujące rzeczy ta tłumaczka musi Ci przetłumaczyć...pozatym to też jest kobieta, też ma cycki 🙂 i mniejsze lub większe problemy z nimi 🙂 także głowa do głowy, myślę że spokojnie będziesz karmić!
ciesz się ze nie masz tej siary okropnej...dzisiaj się obudziłam z brudną koszulką nocną 😞 trochę ale widać!

• Mamusia
Agus dzieki za pocieszenie mam nadzieje ze uda mi sie normalnie karmic jak bede na tym spotkaniu to sie zapytam a potem ci powiem najwyzej co i jak 😉 chodz tobie to nie bedzie potrzebne.
Jak tam twoja dzidzia daje dzis znaki bo moja sie wlasnie obudzila i zaczyna figle w brzuszku 🙂

Loli ale napisz, w końcu to forum jest o takich też problemach.
nie wiem, dzidzia ospałą jakaś, rusza się tylko wieczorem...i to też nie jakoś wyjątkowo dużo...dobrze, że w ogóle coś czuję 🙂 chciałabym już czuć i bawić się z nim/nią tak jak Wy 🙂

Loli aga ma racje co do tych piersi ja tez słyszałam ze rozmiar piersi nie ma znaczenia w tym czy bedziemy karmic czy nie, zobaczysz po porodzie jak CI mleczko zaatakuje piersi 😉
ale fakt warto zapytać położnej.
Moj skarbek powiem wam najabrdziej uaktywnia sie jak ja odpoczywam boo gdy jestem w ruchu to to też słabo odczówam.

Moj to samo. Jak ja sie wybieram spać to on się budzi i zaczyna ciekawe rzeczy wyprawiac w brzuchu 🙂 ale najsmieszniejsze jest to ze jak tata kłądzie ręke to chwile moment malec spi 🙂

• Mamusia
Ja jak ostatnio dostalam paczke od takiej pani z ubrankami ( sa poprostu boskie i przeczudowne) wlozyla mi jeszcze pare dodatkow takich jak butelki smoczki itp nowe nie uzywane, i w jednym opakowaniu spotkalam sie z majtkami poporodowymi ehh jak to zobaczylam masakra dziewczyny musze sobie jeszcze kupic zapas podpasek poporodowych bo podobno lekko sie z nas puzniej leje, nie dosc ze teraz taka wygodna i juz wsumie zapomnialam co to okres to puzniej sie pewnie bedzie znam lalo jak z kranu.

Moje maleństwo teraz cos sie obudziło 🙂 🙂
No Loli będzie z nas leciało będzie 😁
mi całkiem bez tego okresu dobrze nie wiem jak wam 😁