Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

niedługo wybierzemy się na szkoły rodzenia...to się dowiemy jak to jest w naszych szpitalach...

ja się mojego szpitala troche obawiam, bo od któreś osoby słyszę że dziecko zaraziło się tam gronkowcem... 🤨

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

O.o też bym sie bała... hmmm... no ja jeszcze nie wiem dokladnie bo nie wiem czy w prywatnym nie bede rodzic. Bo moja lekarka prowadziła kiedys cuś takiego ale teraz nie wiem. No ale zobaczymy jeszcze... Kurde dzisiaj sie do niej nie dostałam bo była masa ludzi ale za to na jutro sie zarejestrowałam

swoja drogą to ciekawe ile taki'prywatny' poród kosztuje?

jedna moja koleżanka miała wynajętą pielęgniarkę na telefon, jak ona zacznie rodzić, mąż po nią dzwoni i ona jedzie z nimi rodzić, obojętnie o której to będzie godzinie dnia i nocy...i za taką przyjemność 500-600zł....co o tym myślicie?

Hmmm... moja koleżanka jak zaczęła mieć skurcze w nocy to obudziła wszystkich i pojechali do szpitala po czym ją wyśmiali i kazali wrócić jak będzie miała skurcze co 3-5 minut :/ takie traktowanie mnie przeraża. A taka pileniarka myśle ze ok chociaż bym sie bezpiecznie czuła pod profejonalną opieką ale 500-600 zł to troszkę sporo.

• Mamusia
Ale patrząc na to jak często się rodzi to chyba warto odłożyć te kilkaset złoty....Zresztą nie moja sprawa 😜 Za ok.godzinę przywiozą mi szafe 🙂 Łóżeczko skręcone, okna umyte, zasłonki wiszą...Jeszcze szafa ☺️ Wszystko sobie schowam z tych brzydaśnych kartonów 😆 A w następnym miesiącu postanawiam pomalować i jak wystarczy pieniążków to pościel kupię. Poproszę brata żeby tu ze mną przyjechał to wyniesie mi wszystkie narzędzia Krystiana do piwnicy. Tylko trochę się boję bo to dość drogi sprzęt...Żeby czasem nie ,,zaginęły,,. A internet w domku będę miała więc będziemy w kontakcie 🙂

Buuterfly to widzę ze zapracowana kobieta z CIebie 🙂 ja juz sie odrobiłąm prawie ze wszystkim tylko drugie danie zjesc i juz 🙂 u mnie pada burza była pogoda okropna a przydałoby sie umyc okna bo moj piesiu siedząc przy balkonie brudzi go ciągle nosem i jest całe okno balkonowe upaprane :\

• Mamusia
Dziewczyny co do kasy " z góry" za wszelakie usługi związane z porodem to bym się wstrzymała. Znam masę kobiet, które płaciły od prywatnych sal, poprzez cesarki na indywidualnej opiece kończąc. I masę opowieści jak w związku z tym nie wywiązywano się z obietnic.
Jeżeli miałabym być nie zadowolona, to nie widzę powodu, żeby jeszcze za to płacić.

o kurna dziewczyny... widze temat ciekawy byl lweatywka 😁 hahah
Ja tam mowie ze dla nas siara bo wiadomo nie co dzien sra sie komus przed oczami ale skoro taki zawod wzbrali to sa juz pewnie przyzwyczajeni do takich widokow.... a jak beda nie mili to sie juz o to postaram zeby im ladnie kwiatkami pachnialo... eheh 😁

Ja nunkalam sobie a teraz malowalam .... zaraz wam pryesle jak mi sie uda 🙂
narazie stoja na podlodze ale tak beda wisialz na bezowej scianie...
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4eb8585fe26706d9.html][IMG]http://images39.fotosik.pl/289/4eb8585fe26706d9m.jpg[/IMG][/URL]

cos mi sie z kompem dzieje i cos czuje ze dlugo sobie nie posiedze... ehh

lee no ale malusie te fotki wyszly... one sa mniej wiecej takie same ...tylko jak by lustrzane odbicie 🙂 a kamerka internetowa robilam i troche kiepskawa jakosc

Buuterfly to jest mieszaniec owczarka niemieckiego z wilczurkiem 🙂 taka sunia 😁 noo góre mam dosc czystą ale dół cały zafajdany bo ona uwielbia obserwowac swiat gapiąc sie przez balkon hmm no cóż uroki posiadania piesia 😉

z checia bym ci cos wyrysowala... ale nie mam plutna juz 😞 kupilam za tanie pieniadze w bierdonce... a jak bym na kartkach zrobila jak reszta obrazkow ktore mam to by w calosci nie dotarlo 😞 🤨 a kupic plutno gdzeis w sieci albo w sklepach to taniech bz wzszedl obraz z allegro..

Dobra lasecyki ja mzkam bo ten moj komp chodzi jak by chcial a nie molg...w dodatku widze ze nawet klawiatura cos odwrotkie mi literki poprzeskakiwaly 😠
jutro po pod wieczor napisze co tam u lekarza... 🙂 chce zapytac czy da mi zdjecie malutkiego 🙂 moze akurat mi sie uda i dostane.. 🙂

papa milego wieczorku 😘

Hey dziewczny 🙂
JejQ ile wyście tu od rana napisały :P
żeby to przeczytać musiała bym spędzić przy tym cały dzionek 😉
Wspominałyście dziewczyne że nie dostajecie zdjeć USG, to dość dziwne ponieważ
ja dostaje za każdym razem i to nawet się nie upominam 😉
Ja ide na kontorle do gin w poniedziałek 🙂
znów usłysze serduszko mojego maluszka 😉 hihi
uwielbiam to uczucie 😁
Laski co wy tu dziś o lewatywie wspominały po co komu ? :P
Ja dziś znów buszowałam po sklpeach w poszukiwaniu jakieś sukienki na ślub który będzie
już w czerwcu, tyle że nie znalazłam jeszcze takiej która by ładnie komponowała się
z brzuszkiem 🙂
Anula: widac masz talent ślicznie to namalowałaś 😉

Dosik to nie wiesz ze lewatywa jest robiona przed porodem? o ile się nie mylę to w I fazie. a ja jutro do lekarza i usłysze serduszko 🤪 i skierowanie na USG 🙂 Tym razem o zdjęcia sie zapytam bo tak to mi by nie dali zapewne :/

No wiem wiem, ale to w szpitalu robią na miejscu.
Eluska: To dziwne musisz poprosić a wtedy powinni Ci napewno dać 🙂
Chodzisz prywatnie czy z NFZ ?? :>

• Mamusia
Oj! aleście sie rozpisaly o tej lewatywie. malo to komu potrzebne, jak przy parciu kobieta odda stolec, to jako osoba ktora wybrala taki zawód powiem wam, że dla nas to nic dziwnego, czysta filozofia, ale na szczescie sprztaca nie trzeba, bo wszytsko trafia do miski nerkowatej. a stosuje sie to, tak samo jak i cewnikowanie bardziej przy cesarce. Poza tym, chciałabym zobaczyć, jak wam sie bole zaczna to bedziecie myslaly zeby sobie same zrobic lewatywie.

Dosik NFZ. Wiem wiem że robią w szpitalu a szczerze to ja bym wolała to jakos ominąć czy cos naprawde bo mi sie nie uśmiecha hehe no ale mamy jeszcze czas 🙂 a na następnym USG ( które powinno być za nie długo 🤪 ) napewno po prosze bo teraz chociaz wiem ze mi powinni dać chamy kurde :/