Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

buuterfly!!!! no weź mi nie rób takich rzeczy 🙂 🙂 🙂 bo zmienię orientację 😜 mmmmm 🙂 🙂 🙂

hmm ja się w mój strój sprzed ciąży mieszczę bez problemu 🙂

co do proszków...to ni ewiem właśnie czy sobie nie darować proszku do prania? mam płyn do prania i pierwsze takie pranie zrobię chyba tylko w płynie...bo przecież nie są brudne, tylko skurzone...więc po co włączać pralkę? hmmm a może potem zmeinię zdanie 🙂

laurana tylko żebyś nam w trójkę znad tego morza nie wróciła 😁 ale ja też zazdroszczę...mmm 🙂

wróciliśmy ze szkoły rodzenia więc w następnym poście zdam Wam relację 😁

a więc tak 🙂 poszliśmy, siadamy, mnóstwo par...i nagle wchodzi moja koleżanka której nie widziałam chyba dwa lata!!! w ciąży!!!!!!!!! i pyta się który m-c. ja że 7, ona że ja też! obie: na kiedy termin? obie: na wrzesień!!!!!! w śmiech 🤪 okazało się że wg OM mamy ona na 20 ja na 21 😁 😁 😁 😁 😁 no szok w butach 😁 😁 później patrzę mój kolega z żoną 😁 ale ostatni raz byli niestety.... 🙂 🙂

wzieli nas na 4piętro na blok porodowy. I powiem Wam że jestem w mega ogromnym szoku!! nie powiem że jak w domu, ale kurde...jak tam PRZYJAŹNIE!!!!!! sala do porodu rodzinnego jest piękna 🙂 mała bo mała, ale przytulna bym nawet powiedziała 🙂 nie jest w ogóle tak jak w filmach!! 🙂 później byliśmy na sali porodowej tej gdzie można w wodzie rodzić! też zupełnie inaczej sobie to wyobrażałam 🙂 Wanna wygląda jaka taka rogowa co pewnie niektóre z Was mają w domu 🙂 tylko takie fajne miejsce jest gdzie można posadzić tyłek 🙂 drugie łóżko do normalnego porodu. Niestety tam gdzie odbywa się CC nas nie wpuściła...i jak tylko zaglądaliśmy....to tam już tak fajnie nie wyglądało, bo jakieś kafelki różowe...i strasznie było....
tyle 🙂 wycieczka trwała prawie pół godziny 🙂 sale poporodowe są podobno 2 osobowe, więc jak by,śmy jeszcze trafiły razem z tą koleżanką to bosko 🙂 jej mąż - zresztą też Michał i mój Michał znają się od piaskownicy 😁 😁 więc mój chyba poczuł się lepiej że być może nie będzie tego dnia sam 🙂 i przeżył to dobrze, chociaż zrobił się w momencie wejścia na salę porodową blady 🙂
położna coś wspomiała o wykonaniu lewatywy, ale w tym momencie zatkały mi się uszy i usłyszałam melodyjkę 'lalalaalal alalal al alalala" 🙂 🙂 więc jak by co to nic mi nie wiadomo 😜
no i to tyle...mój znowu walnął focha potem, że też nie tego się spodziewał ( a kurw...czewgo się spodziewałeś???? ) po szkole rodzenia....za tydzień jest 'rola męża przy porodzie" i powiedział że właśnei to jest to o czym on chce posłuchać, a nie zwiedzanie jakiś pokoików...pffff 🙂
i powiem Wam, że trochę mnie strach obleciał..taki malutki 🙂 że to już! tak w porównaniu do całej ciąży niedługo 🙂 ale dobrze było to wszystko zobaczyć i sobie przemyśleć 🙂
a jak odjeżdzałam z parkingu szpitalnego to prawie co przypieprzyłam w inne auto...z wrażenia 🙂

• Mamusia
Uff jeszcze kuchnie posprzatalalam i teraz chwila odpoczynku
Dosik ja dzis bardzo szybki i prosty obiadek zrobilam, makaron+piersi z kurczaka+papryka+pieczarki+cale pomidory z puszki w sosie i wszystko razem do jednego gara 😁 i obiad gotowy prawie lekki na takie upaly 🙂
Jak by ktoras chciala to moge jakis dokladniejszy przepis dac 😁 dla zainteresowanych 🙂

Agaa to ciekawie u Cb z tą szkołą rodzenia,
ja do tej mojej się nie dodzwoniłam 😠
jak tam byłam to nikogo nie było 😠
i chyba w rezultacie nie pójdziemy do niej ;/

bo teraz szkoły rodzenia mają przerwy wakacyjne więc może dlatego nikogo tam nie było...nasza też dopiero od zatydzień za m-c będzie...więc nie na wszystkie zajęcia się załapiemy.
a Dosik to nie jest przyszpitalna szkoła rodzenia?

• Mamusia
Dosik wy tak kraczecie , Adze sie snilo ze urodzilam teraz ty mi tutaj juz jakies watki nowe wpisujesz 😁 no nie ja zaraz zwariuje 😁 dlaczego ja pierwsza 😁 hehehe no no wsumie cieszyla bym sie bardzo i wszystko bym wam puzniej opowiedziala jak bylo...

• Mamusia
płytki są bez żadnych ozdób, tylko w delikatne paski, całe białe i całe szare, powiedział ze bez sensu bylo kupowac, jak mozna bylo wymalowac na szaro i bialo 😮 aa tam nie bede sie przejmowac jeggo gadaniem, bedzie łądnie 😁 do tego mam szklana mozaike czerwono bialo szarą, a wokolo luster co beda w plytkach bedzie czerwona mozaika i czerwone listwwy dookola na scianach 😁 pokaże Wam może jak juz bedzie gotowe 😁 a dosik mialas łóżko pokazać, bo ja tez kiedys bede kupowac, termin jeszcze nie znany

a ja jeśli liczyć wg OM to będę jedną z ostatnich 🙂 niestety... ale czas pokaże.

Aniu ta mozaika mnie kręci, ciekawa jestem jak to będzie wyglądać! 🙂

wyobraźcie sobie że mój M przyjechał z tej szkoły rodzenia i teraz znowu jedzie do roboty!! szlag by to! nie wiem co mam ze sobą zrobić 😞 samotny wieczór i być może troche nocy, bo wcześnie nie wróci...cudownie 😞