Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

oooo Wy paskudy jedne 😁 14 stron?? No nie!!! Ale mniej wiecej ogarnełam 😜 Zdjęcia miodzio 🤪 🤪 I to wszystkie!! Ja mam C wiec nie jest tak zle. Bylismy po te pampersy z moim mam nadzieje ze Ania mnie zabije 😁 Aaa i malunek cuuudaśny po prostu booski 😉 Może pogrzebie mu w kompie i wynajde jakies zdjęcie to Wam pokaże 😁

• Mamusia
Ja siedzę dwa miesiące sama 😁 Agaa zrób coś dla siebie...Taki babski wieczór. Weź prysznic czy tam kąpiel...Zrób sobie maseczke, porób coś z dłońmi lub stopami...Nawilż je jakoś i odżyw 🙂 Ja jak się nudzę to biorę się za takie rzeczy właśnie. Do moczenia stóp i dłoni polecam mielony len. Świetnie zmiękcza łapki. A pazurki w soku z cytryny można moczyć i to je ładnie wybiela 😉 Poczytaj coś fajnego, albo obejrzyj jakiś filmik zajadając się słodyczami 😜

Daaaaajcie mi cukieraska 😠 Idę jutro na glukoze. Co będzie to będzie. Drugiego dnia bez słodyczy nie wytrzymam 🥴

• Mamusia
Wredna pipo jedna 😠 Mów mi jeszcze o tych naleśnikach!!! 😁 Ale ja już sama nie wiem jak to jest z tym badaniem i niejedzeniem. Wygląda na to, że oni robią je jak chcą i zalecenia też wedle ich widzimisie
Doustny test tolerancji glukozy. U zdrowego człowieka stężenie glukozy we krwi na czczo mieści się w granicach 60–110 mg/dl. Po jedzeniu przez jakiś czas poziom cukru wzrasta, ale tylko do określonej wartości – może wynosić 140–160 mg/dl. Po 2–3 godzinach od posiłku powraca do wartości występujących na czczo.
Doustny test tolerancji glukozy ma właśnie na celu sprawdzenie takich reakcji organizmu na cukier. Polega on na czterokrotnym pobraniu krwi i oznaczeniu w niej stężenia glukozy. Pierwszą próbkę pobiera się na czczo. Później pacjent dostaje do wypicia roztwór 75 g glukozy. Następnie – po jednej godzinie, po dwóch i trzech godzinach od podania glukozy – pobierane są kolejne próbki krwi.

Anulaa 🤪 robisz smaka :P Tez bym zjadła 😁
Eluska: Uważaj bo Anula sie napali 😁
a tak w ogole to ślicznotka z Ciebie 🤪 jeszcze w samym staniczku uhuu 😁
laski na naszym forum jest coraz goręcej 😁

• Mamusia
Elus mowie Ci ja wszystko jadlam normalnie mi nic nie mowila ze mam nie jesc czy ograniczac sie ze slodkim ... i wyszlo wszystko w normie..
mi sie wydaje ze jak bedziesz jadla to co zwykle to wynik bedzie realny a jesli masz cukrzyce i wlasnie nie jedzeniem slodkiego przed badaniem zataisz to?? wiesz jak z tymi wynikami roznie bywa...

• Mamusia
Gorące, płonące dupencje 😜

Hhehe Eluśka ma paździocha w domu 🤪 Ja jak patrze na mojego brata to ma Waldusia normalnie czasami 😜 Wczoraj tato mówi do niego, żeby poszedł i u maciorki w klatce posprzątał. A on, że nie chce bo się jej boi, że go ugryzie(na kacu był i mu się nie chciało). A ojciec, że ona na pewno Cię nie ugryzie. Na to mój brat: Ale tato ona mi się wygraża 😮 🤪 😁