Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej laseczki wlasnie wrocilam od lekarza jakas masakra godzine czekalam ale dobra mniejsza z tym , kurde no 12 stron do nadrobienia paskudy 😜 ok juz pisze co u mnie.
-mocz wszystko wpozadku
-cisnienie rewelacyjne
Polozna mi wymacala brzuszek i powiedziala ze dzidzia juz nisko glowka jest i ze juz praktycznie nie ma szans aby sie przekrecila,bardzo male prawdopodobienstwo,
Jesli chodzi o skorcze przedporodowe to powiedziala ze troszke za wczesniej 🤨 a ja je mam juz od ho ho ho, no i powiedzialam jej ze czasem wystepuja one nawet 3-4 razy dziennie, uswiadomila mnie ze jesli nie przestana w jakims momencie to mam sie zglosic bo moze sie stac wczesniejszy porod.
Jesli chodzi o klucia w pochwie,normalka macica sie przygotowywuje,
Twardnienie brzuszka normalka..
A i jak lezalam nachwilke na pleckach to myslalam ze wyjde z siebie w pewnym momencie jej powiedzialam ze nie dam rady a ona mi powiedziala ze mala poprostu lezy mi na plecach i dlatego nie moge lezec na wznak,ale ma nadzieje ze puzniej to ustapi i mala sie jakos inaczej przekreci.
A jesli chodzi o polozenie malutkiej powiedziala mi ze glowa jest w dol ale.. teraz mala moze sie jedynie przekrecac calym cialem tzw. ze kregoslupic albo w strone mojego brzuszka albo wlasnie w strone mojego kregoslupa.
Hm co jeszcze do 36 tygodnia ciazy wizyty mam co 4 tygodnie , a po 36 zaczynaja mi sie co 2 tygodnie.
Ostatnio pobierali mi krew i wyniki mialam dobre. tzw zelazo bardzo dobre i ze nie mam anemi , z zelazem cos widzialam 11,4 ? cos w tym stylu.
No i najwazniejsza wiadomosc, rozmawialam z moja tlumaczka na temat USG ona powiedziala ze nie ma szans jak jest wszystko wpozadku trzeba sobie isc na wlasna reke.. 😞
A moja ulubiona polozna (imienniczka mojej Olusi) ciemno-skora ale super babka chciala bym zeby odbierala moj porod.
Uswiadomila mnie bardzo dobra wiadomosc iz ze jestem nastoletnia mamusia 😁 bede miala jeszcze USG w 36 tygodniu JUPPPIIIIIII WJEC ZOBACZE JESZCZE MOJA OLUSIE 😉
Pytala sie mnie jeszcze o plan porodu, ale powiedziala ze wsumie to nie wiem 😁 ale powiedziala mi wlasnie ze w 36 tygodniu odbedzie sie dosc dluga rozmowa na ten temat 😉
A no i serduszko mojej malutkiej bije wspaniale ☺️
I jeszcze jedno moja WAGA 61 KILO 🤪 🤪

• Mamusia
Loli super,że u Ciebie wszystko dobrze i z maleńką też.....a co do tych skurczy to je kontroluj skoro jeszcze na nie za szybko......no super,że jeszcze jedno usg będziesz miała zleci moment i znów zobaczysz swoją córeczkę ja mam usg za 10dni i też już nie mogę się doczekać... 😁

OOOO boże katastrofa
!!!!! Sio słońce kurde!!!!
Eh.. no jezeli chodzi o mnie to moj przeprosił i nawet juz wczoraj nawalony mowil ze przesadzil itd ze nie chcial tak powiedziec. Ze kocha mnie i dzidziulka i ze przeprasza. No ale i tak mi przykro było.. Teraz poszedl do pracy. Loli to ciesze sie z maluszkiem ok ja ide w tym tygodniu wkoncu bo nie bylam juz strasznie dluuugo.

• Mamusia
eluska no to dobrze ,ze zdaje sobie sprawę ,że przesadził i przeprosił pewnie nie miał tego na myśli i po pijanemu powiedział nie to co chciał .....nie to co miał na myśli.....ważne ,że załagodził sytuację i okazał skruchę .....ale i tak mu nawrzucaj he he 😉 😉 😉

• Mamusia
no dokładnie.....w dzień jakoś tak jeszcze daję radę,ale w nocy to dla mnie męczarnia ani spać sie nie da ani nic nie ma gdzie się schować ,żeby się ochłodzić ,a prysznic o 3 w nocy to kiepski pomysł biorąc pod uwagę,że mój o 5:20 wstaje do pracy........ 🤢 🤢 🤢

ejjj czemu Wy tej naszej laurance nie odpowiadacie? 🙂 pytała o upławy no! 🙂
Marta ja nie wiem, jakoś ostatnio upławów u mnie brak, ale wiem że takie budyniowe to miała tutaj jedna z nas, może się przyzna 🙂

Loli brzunio ogromny i pięknie się prezentuje z tej koszulce!!

ja poszłam do sklepu i myślałam że wyzione ducha....porażka z tym ciepłem! ale kupiłam swój kalafior ( 5zł 😞 ) i fasolkę i będę jeść za chwilę 😁

Loli super że wszystko wporządku 🙂
i masz faniusiii ogromny brzusioo 😁, jejku mój jeszcze taki wielgachny nie jest a wydaje mi się
i tak dość duuuuży 🙃
Lauranna: ja kiedys miałam takie białe budyniowe opławy i to było przez infekcje musielismy z moim takie tabletki brać, ale to nie koniecznie musi byc to najlepiej jakbys zapytała lekarza.

Ja narazie się z domu jeszcze nie ruszam nie ma co taki upał 😞

Loli ładnie Ci w tej koszulce tak fajnie brzuszek podkreślaa 😁
ja sobie musze cos lekkiego i przewiewnego kupić może mojego wyciagne do tego sklepu ciążowego :P