Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

hmmm no to nie wiem jak to jest, wiesz ja słyszałam ze przy końcu ciąży robi się też cytologię, a jakoś na razie żadna o tym nie napisała, więc u każdej co gin to inaczej 🙂 Ty masz na kiłę, Loli nie miała glukozy na czczo, a ja nie miałam tej cytologii 🙂

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

a masz w karcie ciąży miejsce na takie badanie? bo ja patrzę właśnie i nic takiego nie ma....na WR jest, na toxo, na glukozję, na cytologię, a na to urs nie ma...może to nie jest obowiązkowe, albo nawet zalecane?

• Mamusia
No wlasnie kazdy inaczej. U mnie zleca b.duzo badan bo to prywatnie, chociaz badania na skierowanie. I widzisz skierowala mnie na to echo serca płodu i wyszła wada i niepotrzebnie przez 7 tyg sie denerwowalam bo sie okazalo ze nic tam nie ma.
Co prawda dobrze ze morfologia i mocz co miesiac na skierowanie bo przynajmniej wiem ze mam anemie. Ciekawe czy mi sie poprawiły wyniki po tych lekach. Ty chyba bierzesz te same. Poprawilo ci sie?

Iwwwa Ty mnie pytasz o te leki na anemię? ja anemii nie mam, nie wiem ale chyba Anulka ma.
ja miałam ostatnio problem z wynikami krwi, ale to przez niedobór żelaza, a teraz jak mnie Anulka nastraszyła że zęby czernieją to nie wiem czy będę brać 🙂

Loli no widzisz, a my się kujemy, płacimy, denerwujemy się...więc masz przynajmniej z tym spokój 🙂

hmm no to może ja się mieszczę jeszcze w tych co anemii nie mają, ale mogą mieć dlatego kazał mi brać to żelazo co dwa dni...
u mnie:
hemoglobina 10,9
hematokryt 33,5

te dwa mu się najbardziej nie podobały

no widzisz, a on nie użył tego słowa.
ech, a to może wreszcie się odbił mój semiwegetarianizm? mówiłam mu o tym, to powiedział 'więcej sałaty!!" a od kiedy znalazłam w sałacie ślimaka którego nie omal zjadłam to sałaty nie chcę na oczy widzieć 🙂

• Mamusia
No ja nie wiem czy to tak do konca. Co prawda ja mięsa tez wogole nie jem, ale to nie zalezy od tego. Nadrabiam innym bialkiem, co prawda nie zwierzecym, ale potrafie zjesc nawet 5 serków czy jogurtów dziennie. I owoców tez wcinam duzo,, woec same witaminy i od poczatku ciazy wtryniam witaminy w tabl wiec nie przez to. Napewno nie.

• Mamusia
No moja siostra w Anglii tak samo skąpo miała, tylko, że ona sobie chodziła na usg często prywatnie bo ja było stać, a nie miała potrzeby robić tylu badan bo nawet nie wiedziala ze takie sie robi bo to jej pierwsze dziecko. I jak jej mowie o badaniach jakie ja mam to tylko gały robi i sie zastanawia po co? Z jednej strony racja, bo pozniej sie chodzi i denerwuje tak jak ja z serduszkiem, a z drugiej strony chyba wolalabym wiedziec czy mały zdrowy

hmm no to nie wiem skąd bym miała mieć tą anemię jak tez odżywiam się wg siebie dobrze, więcej owoców, wręcz na tony je jem...
wiesz, wolę nie używać słowa anemia 🙂 jakieś one takie przerażające 🙂

no nic, zostawiam Cię chyba samą...chyba że Loli jeszcze wróci 🙂
spadam spać, bo jutro pobudka o 7 rano...blee! 🙂
dobranoc brzuszki 😘

• Mamusia
No taki maja system i pewnie nie zmienia gto szybko.
Dla mnie to tez wlasnie dziwne ze tak malo wogule usg itp ciesze sie ze zalapalm sie jeszcze teraz na to ostatnie usg bo niby jestem nastolatka 😉 i tylko dltego a dla mnie to jest dziwne ze po rytmie serca dziecka mowia ze wszystko jest ok, no dobra moze i serducho ok ale co z reszta? dobrze ze juz wsumie koncowka 🙂

• Mamusia
Ja ostatnie USG będę miała za trzy tyg. Ale i tak już niewiele na nich widać... Cytologia jest ważna przez rok. Więc jak któraś miała 7 miesięcy temu to nie ma konieczności robienia. Ja miałam chyba ze cztery czy pięć miesięcy temu.
Aguś no ból był tak niefajny, że Krystian powiedział, że robimy sobie przerwę i zero sexu bo on nie chce patrzeć jak ja cierpię 🥴 A no i mam prośbę jak by tu Anulka się zjawiła!!!!! Potrzebuję link do tego pokoiku ,który mi kiedyś przysłała dla małego bo chciałam wybrać farby a tu dupa no 😞

a ja dawno nie miałam tak fatalnej nocki...do 3:30 męczący skurcz brzucha, taki non stop...ale nie martwiłam się specjalnie, bo taki ból to miałam przed ciążą, po wypiciu gazowanego ( chociaż wczoraj go nie piłam ) lub po czymś ciężkostrawnym....miałam też troche ciasne spodnie, więc to może przez to...ale bolało niemiłosiernie! nie było ciąży to masowałam brzuch i przechodziło, a teraz masaż to ciężko wykonać 🙂