Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

pieprzony Karol! za jaja go powiesić i tyle!! 😞 ale nie mam pomysłu jak do niego dotrzeć...przerosło go, nie dorósł 😞 nie wiem Aniu, przykro i żal w cholerę 😞

a mały płacze bo czuje że jesteś nerwowa 😞 to się odbija na dzieciach bardzo...
nie chce Ci nic radzić, sama jesteś mądrą kobietą i postanowisz co robić! 😘

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mi powiedział, że ok 200zł on kosztuje i że skoro mogę i mam taką możliwość to mam o aplikację Krystiana prosić. Raczej był na nie. Ale powiedział mi , że jest taka opcja. Chyba za dużo powikłań po tym widział i kazał mi na naturę stawiać. A co z tym Twoim? Nadal nie chce Ci pomóc?

nie waham się Aniu, zdecydowałam się. jak będzie mnie mocno boleć to poproszę żeby przestał. i wtedy cierpliwie nastawie się na swój 'właściwy' termin.
a podobno jest jakiś żel, niby za 150zł który przyspiesza. ale nikt go chyba nie bierze pod uwagę 🙂
chemicznie to bym w siebie pakować nie chciała...to już wolę żeby mi tam pogmerał...może coś z przyjemności w tym gmeraniu dostrzegę 😜

w dupie mam mojego, nie będę go prosić, ani komentować po raz setny tego że on taki jest jaki jest. już wczoraj dostał opierdziel, że jest mi przykro że sama dochodzę do takich wniosków że nie chce żeby był przy porodzie np. gdyby był inny, to nawet bym się nie zastanawiała jak niejedna z Was, bo to by było oczywiste. a tak to mam ochotę żeby mnie tylko zawiózł pod szpital, wypieprzył z auta walizkę i pojechał do domu, a ja mu wyślę mmsa ze zdjęciem małej po wszystkim...przykre to w cholere, ale co zrobić... 😮

• Mamusia
Szpitalne sposoby na przyspieszenie akcji

Nie warto nalegać na wywołanie porodu, tylko dlatego, że minął 42. tydzień ciąży (a czujesz się świetnie i maluszkowi nic nie grozi). Poród indukowany może być bowiem trudniejszy niż „zwykły”. O tym, czy rzeczywiście trzeba (!) wywołać poród zadecyduje lekarz, np. kiedy zauważy jakieś nieprawidłowości w zapisie KTG. Spóźnioną akcję przyspieszy:

* Kroplówka z oksytocyną (hormonem, który powoduje skurcze macicy). To najczęstszy sposób indukcji porodu. Organizm ciężarnej zwykle sam wytwarza tyle oksytocyny, by wywołać skurcze porodowe i przyczynić się do skrócenia i rozwarcia szyjki macicy. Jednakże gdy akcja porodowa się opóźnia lub macica kurczy się „leniwie”, konieczne bywa podanie kroplówki z tym hormonem. Przez cały czas dzidziuś w brzuchu jest pod kontrolą KTG, która rejestruje także skurcze macicy.
* Żel z prostaglandynami – substancjami, które powodują zmiękczenie szyjki macicy, przygotowując ją do porodu, ale także wyzwalają czynność skurczową macicy. Lekarz wprowadza żel do szyjki macicy ciężarnej.
* Masaż szyjki macicy. To bardzo nieprzyjemna i bolesna metoda, obecnie rzadko stosowana. Lekarz lub położna palcem masują szyjkę macicy, próbując otworzyć jej kanał i oddzielić dolną część pęcherza płodowego od ściany macicy. Aby można było zastosować tę metodę, lekarz musi znać położenie łożyska, a rozwarcie szyjki macicy musi być przynajmniej na palec.
* Przebicie pęcherza płodowego, czyli amniotomia, to jedna z najstarszych metod wywoływania porodu. Aby można było ją zastosować, konieczne jest choć niewielkie rozwarcie szyjki macicy. Zabieg wykonuje się za pomocą specjalnego narzędzia. Mama czuje jedynie ciepło wypływających wód płodowych. Dziecko powinno urodzić się w ciągu najbliższych godzin, by nie było narażone na infekcję.

• Mamusia
a my sie z lekka pocielismy znow o tesciowa! jak ja bym chciala zeby jej nie było.. okazuje sie ze oni caly czas gadaja cos na mnie do janusza, ze z nimi nie rozmawiam ze nie siedze na dole tylko uciekam na gore caly czas ze cos tam,ble ble ble.. i ze on by chcial zebym to troche zmienila, nie rozumie tego ze nie umiem udawac ze kogos lubie jak naprawde sie nie moge na ta osobe patrzec! a nie hcce znow mu tak gadac no bo to jego rodzice! ahh kazdy jakies problemy ma widze, czego to wszystko nie moze byc proste.. jakbym w totka wygrala to zabieram stąd moją dupę i buduję gdzieś domek (chyba nigdy nie nastapi)

brak brak...ale jak to on mi wczoraj ładnie powiedział '
"wiedziałaś jaki jestem jak mnie poznawałaś"
powiem Wam dziewczyny, że ja tak 'zwlekałam' z tą ciążą, bo się bardzo bałam jego reakcji na brzuch i dziecko w środku...on serio to powinien się babą urodzić, taki miękki jest!
nie no, szkoda gadać...

Aniu hipnotyzer? nie wierzę w takie coś...prędzej tak jak pisałaś, Twoje odejście od niego albo inna terapia szokowa mogłaby zadziałać...jednak dla mnie jeśli w grę wchodzi alk...to jest po sprawie 😞 😞

• Mamusia
ania a wy sie nie mozecie przeniesc gdzies dalej, z daleka od jego znajomych? próbujcie cos z tym zrobic zanim za pozno nie jest, moja siora tez sie klocila ze swoim mezem, a jak sie dziecko urodzilo bylo tylko gorzej bo ona musiala sama robic wszystko a on w pracy.. no i wytrzymali 2 lata od urodzenia potem rozwod. a gosc zly nie byl ale nie umieli sie dogadac, a jak juz on pozniej chcial to ona juz nie miala sil i jej nie zalezalo. syn ma teraz 8 lat i raz u ojca raz u matki, przewalone, w dodatku ojciec ma dziewczyne i mi to sie wydaje dla dziecka nie za dobre. takze ratujcie małżeństwo poki można żeby dziecko na te kłótnie nie patrzyło

• Mamusia
aa tak mowie o tej przeprowadzce bo wlasnie u siory tak bylo, ona byla w obcym kraju a on blisko mial rodzinke ktora go buntowala w dodatku, mimo ze sie z nimi nie zgadzal itd to jednak ciezko bylo, jakby sie wtedy wyniesli z tamtad gdzies dalej to moze byloby inaczej, i jakby on prace zmienil zeby zarabiac mniej ale wiecej w domu siedzial z nimi, zrozumieli to za pozno niestety

oho...widzę że dzisiaj znowu dzień jak we wtorek.
Aniu87 kurde starajcie się żeby się o teściów nie kłócić, bo z nimi nie wygrasz...a do siedzenia z nimi nikt nie może Cię zmusić. z czasem to pewnie się zmieni, złagodnieją Wasze relacje, ale teraz się do niczego nie zmuszaj.
heh a długo już tam mieszkacie razem?

buuterfly czekaj jak tylko Ciebie Krystek wkurzy 😁 😁 nie ma lekko 🙂
nie no żart żart...zazdrościmy 🙂 nie dość że przystojny, lubi psy, to jeszcze robotny i sioperzyć się chce 😁

a ja już sobie to tłumaczę na angielski 😜

hyh Aniu, ale Karol to się będzie musiał na niego zgodzić...nie lepiej jakaś poradnia małżeńska?

a ideałów jak wszystkie dobrze wiemy NIE MA 🙂 np. Krystian od Eli to może mieć hmmm włosy na plecach i już ideałem nie jest hyhy

jadę do sklepu, najwyżej mnie zaleje po drodze 🙂
do potem

dzien doberek!!!
troche pospalam i mam za swoje 18 stron do nadrobienia 😞
LOLI Olenka sliczna jak ja ci zazdroszcze 🙂
ELU to fajnie ze z frankie wszystko ok 🙂 teraz brac sie za zalewanie jak to okreslilas 😁

Dzień Dobry Słonca Moje !! 🙂
Na początek Loli Twoją Oleńka jest prześliczna 🙂
Anulka 😞 jejku strasznie mi przykro ze masz z Karolem takie problemy 😞 NORMALNIE POWIEŚCI GO ZA JAJA TO MAŁO ;/ ;/ ;/ ale dasz rade kochana bo silna jesteś masz takiego małego męzczyzne przy sobie które sprawi że mamuśka da rade wszystkiemu !!
Trzymam kciuki by on się zastanowił nad sobą i zmienił się co do was kochana ! 😘
doszukałam się jej fotki gdzieś 15 stron temu 😜
ja dziś pospałam troche o 10:30 dopiero się obudziłam 🙂
Za oknem pogoda fatalna leje deszczn jest pochmurno ;/
nocka była nawet ok, 3 razy siku to nie ma żle 😉
ale nieziemsko bolało mnie krocze normalnie co nogą ruszyłam to ból 🤢
WIdze jak dotychczas żadną nie ruszyło jeszcze 🤨