Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej,
Ja tylko na sekunde bo szykuje sie do poprawin 🙂
Loli, Oleńka jest przecudna!!
A ja wczoraj mialam takiego powera na tanczenie, że sama bylam zaskoczona, tanczylam chyba do samej dwunastej, potem juz mi tak nogi spuchly ze chodzic nie moglam, a ten mój Syn jest tajk uparty, że nawet dość intensywnym tańczeniem (jak na możliwości kobiety w 9 miesiącu) go nie zmotywowałam do ewakuacji... ale dziś dam sobie na wstrzymanie bo moja miednica odmowila posluszenstwa i jakikolwiek ruch powoduje ból... ale warto było 🙂
Miłego dnia Brzuszki 🙂

• Mamusia
Anulka kochana bardzo mi przykro ,że Twojemu tak odwala i mam nadzieję ,że się jednak w porą ogarnie...może go z lekka przerosła nowa sytuacja...hmm będę trzymać za was kciuki ,aby wam się ułożyło.nie warto od razu przekreślać małżeństwa zwłaszcza teraz jak jest Marcelek!musisz go twardo złapać za jaja i koniec z chlaniem i wypadami ,a jak się nie dostosuje to wtedy można myśleć o drastyczniejszych wyjściach.wierzę ,że wam się ułoży.
no ELOITE no to i ty mnie chyba wyprzedzisz skoro masz takie bóle u Loli to był pierwszy objaw porodu ....no dziś fajna data ,ale nie dla mojej małej he he widać wybrała sobie inna nie będę się już tym dołować w końcu kiedyś musi wyjść.....ja sobie poczekam 🙂

• Mamusia
Spokojnie Madzia twoja krolewna nam chce zrobic niespodzianke i zrobi takie wejscie smoka ze nasz wszytskich zatka 🙂 hihi
A no mi tez sie zaczelo tymi bolami...co ten olejek wypilam i skurczy dostalam 4 dni przed porodem... 😉 wiec pilnowac mi sie tam kobitki i dawac znac co tam jak sytuacja stoi 😉

• Mamusia
Loli jak zacznie Ci się nawał pokarmu, to koniecznie noś stanik. Do swobodnie wiszących piersi napływa więcej pokarmu, a przy nawale może to prowadzić do zapalenia piersi.
Ja nie sądziłam, że będę mieć z tym problem, bo piersi zawsze miałam malutkie (70 😎, ale podczas ciąży mi skoczyły do 75C, a przy nawale nawet stanik 75E był za mały 😮 i dostałam łomot od położnych, bo skoro miałam za mały stanik, to chodziłam bez. I cudem zapalenia piersi uniknęłam... 🤨

Dobra, rozgadałam się, uciekam na swój wątek. W razie jakichś pytań zapraszam do czerwcóweczek. Jakby któraś z Was miała problem z pielęgnacją dzieciaczków, to śmiało piszcie - jestem pielęgniarką pediatryczną, więc jakąś wiedzę i doświadczenie mam 😉

trzymajcie się!

• Mamusia
sioperka ja już mówiłam, że nie urodzę przed Wami 😜 choćbym nogi zaciskać miała 😉 po prostu się do dupy czuje już od dłuższego czasu.
LoliOleńka cudowna!! 🤪
Ania8888 też doczytałam o Karolu. Nie chcę nic prawić, bo w końcu mężatką nie jestem, ale chyba warto postawić mu ultimatum.. I niech się zastanowi co jest dla niego ważniejsze..

Aniu zapisane, tylko niezaktualizowałam.

smsa od qrki dostałam właśnie:
Hej Aga my miałyśmy wychodzic dzis ale Iga ma troche zółtaczki i do jutra nas potrzymaja 😞 a pozatym to oki 🙂 jest grzeczniutka i wspaniale poluje na cyca pozdrow brzuszki od nas:*

• Mamusia
KWASIEK dziekujemy spewnoscia zkorzystamy w razie w 😉

A co do Karola....ehhh przerabane, i wiem ze jest idiota do kwadratu... Ale kocham gom mimo wszytsko i jest i mi i marcelkowi potrzebny. Za duzo razem przeszlismy zeby od tak odejsc itd ja to wiem wszytsko... Tylko jakos staram sie mu przemowic do rozumu i czasem mnie ostro ponosi Ale juz inaczej nie potrafie chyba.
I daje mu szanse, bo wiem ze jak wyjade do matki to ona nas spowrotem nie wypusci.
On ma jakies problemy i nic o tym nie mowi tylko ucieka od tego.
A ja nerwus i tak reaguje, a placz malego non stop mnie dodatkowo dobija. I wiem ze wisi nade mna depresja poporodowa...ale poradze sobie i sie jej nie dam 😉

Loli gdzie cie wciaglo??Olenka wzywa?? 🙂 jak to na spiochach jednych ma maly napisane...MALY TERRORYSTA 😜 HAHA

• Mamusia
Anulka musisz to przetrzymać i tak jak mówisz nie dać się tej depresji...OLAĆ BABY BLUES 😜 😜 😜 😜 😜 😜 nas nie dopadnie!musisz być silna i jak mówisz ,ze twój ma problemy to może spróbuj do niego jakoś dotrzeć ,żeby ci się zwierzył,pomóc mu jakoś .....a wtedy łatwiej wam będzie rozwiązać wasze problemy i uniknąć kłótni.....może przestanie uciekać w alkohol i do kumpli
łatwo się pisze......trudniej zrobić......dlatego trzymam kciuki! 😘

a ja właśnie przez te swoje obawy do tego co będzie po porodzie to się bardzo baby bluesa obawiam...coraz mniej wprawdzie, a znowu przechyla się szala na myśl o porodzie, ale mam w głowie wielki harmider, dlatego pytałam Cię Loli o stan psychiczny 🙂
damy radę...co mamy nie dać... 🙂

żółtaczka jest chyba powszechna no nie? oby nic innego dziecko nie złapało w szpitalu...

pozdrowiłam ją oczywiście i napisałam że czekamy z niecierpliwością na najpiękniejsze rzęsy Igi na świecie 😁