Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej Dziewczyny 🙂 Sorry, że się wtrącam ale mówicie o dbaniu o miejscu szytym po porodzie. Ja zaopatrzyłam się w Rywanol, szare mydło i jeszcze podobno dobre jest Tantum Rose ale jest dość drogie bo dwie saszetki kosztują około 7-8 zł a saszetka jest na raz. Mama mówiła mi, że najlepsze jest szare mydło bo jest nie perfumowane i przemywać ranę Rywanolem tym bardziej jak jest trochę napuchnięta albo czymś taki fioletowym ale to brudzi. Sama jestem przed ale już się zaopatrzyłam w to co mama poleciła bo kto wie lepiej jak nie Ona 😁 Pozdrawiam i gratuluje Mamusią tym co już urodziły i trzymam kciuki za te co dopiero będą 😉 😘

• Mamusia
a to tantum rosa jak sie stosuje, bo kupilam ale pojedzncye saszetki nie opakowianie i chyba tam nie pisze nic rozpuscic w wodzie i sie tym podmywac?
qrka wlasnie zapomnialam zapytac poloznych o ten octanisept a one nic nie mowily co z tym robic. ja narazie uzywam szarego mydla, ale octanisept tez mam to dzis psiukne. to naciecie tak mocno nie dokucza ale to co peklno cos tam z przodu bardziej to booli 🤢 ale aby do przodu. moze bedzie lepiej

• Mamusia
Ania8888 napisał(a):
Agus ja mam baniak wody zrodlanej z atestem tym instytut zdr matki i dziecka niegazowana... i ja przegotowuje i sama daje letnia, dawalam z glukoza ale chyba mu nie sluzylo..
zwylka rumiankowa z saszetki ale taka cieniutka lekko zabarwiona czasem zmieszam z koperkowa... bo on samej koperkowej nie lubi.

a dajesz jej wit k , d3??
co do tych herbatek to ja pije rumiankowo koperkową,raz lub2 razy dziennie 🙂narazie wszystko jest ok.

• Mamusia
buuterfly napisał(a):
Nie ogarniam już...Wsadziłam małego do wózka i go nie dotykam. Ciągle ryczy!!!!!! Sika, robi kupę, pierdzi sobie a mimo to ciągle wyje i wyje...Nakarmiłam go, ale on dalej wisiał by przy cycku. Tylko, że ja już nie czuję własnych piersi. Czuję jeden wielki ból!!!!!!!!!!!! Nie wiem jakaś ułomna jestem i karmić nie umiem!!!!!!!! Normalnie mam dość tego ryku!!!!!!!!!!!! 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 Nie wiem czy on głodny, czy go coś boli...Nie wiem co mam robić. Nawet noszenie na rękach, klepanie po pleckach nic nie pomaga.
może ma kolki,dlatego tyle placze 🤔,ale ja sie na tym nieznam,moja jest spokojna,pije te 🤢z herbatke rumiankowo koperkową i czerwonąkokardke jej zawiazuje głupi zabobon ale lepiej uczepic niz pózniej żałować.uważaj tez co jesz 😞a mamą napewno jesteś wspaniała,ja też wyłam 2 dni w szpitalu bo tez mi dała popalić 😞i to jest najgorsze ze niewiesz jak takiemu maleństwu pomóc 😞 😞

• Mamusia
Eluska to taki zabobon zeby ci dziecka nikt nie zauroczyl. Nie wiem jak w innych zabobonach ale u mnie chodzi wlasnie o to.
Eh i co moj wrocil kolo 16 , ja sie nic do niego nie odzywam ani nic, on cos tam prubuje zagadac ale mu to cos nie wychodzi, ale nawet nic mi nie powiedzial gdzie byl ani nic, nie przeprosil, caly czas sie cos mnie pyta a ja nic cisza.
Eh chce zeby ten dzien sie juz skonczyl.

• Mamusia
malutka90 napisał(a):
buuterfly napisał(a):
Smarowałam mlekiem, ale nie mogę tego ścierać bo całkiem wysuszę skórę 😞 Do dupy wszystko 😞 Idę się rumianku napiję może to coś da?

pocieszę Cię-też tak miałam i po około tygodniu przeszło,bo to nowość dla sutka i musi się przyzwyczaić do takiego ssania,tym bardziej jak piersi po porodzie się napełniają mlekiem i są twarde i bolesne...unormuje się wszystko i nie będzie boleć 🙂 ja tez miałam strupy na sutkach i jak karmiłam to gryzłam poduszkę z bólu 😠
zgadzam sie ja miałam tak samo a teraz jest ok,ran juz niema owszem pierwsze zassanie boli ale pózniej już jest ok.wiec trzymaj sie kochana,z dnia na dzień bedzie coraz lepiej

• Mamusia
ELKA no wlasnie..to do zabobonow... co do tego czerwonego... pilnuj zeby mial we wuzku lub gdzies przy sobie chociaz kokardke czerwona lub cos na sobie albo miska jakiegos... i jak Ci ktos go oglada czy cos to nogi na krzysz lub zaciskaj kciuki... A po wizycie czy jak bedzie taki nie spokojny to poliz jego czolo i wypluj za jego glowe...jak bedzie slone tzn ze ktos Ci bardzo go zazdrosci albo zle zyczy lub cos nieszczerze o nim powiedzial...
TO NIE JEST SCIEMA!!!SMIESZNE ALE SERIO MOWIE!!
JAK BYLISMY U TESCIOWEJ W PRACY TO JEDNA BABKA KTORA NIE MOZE MIEC DZIECI I WSZYTSKIM ZAZDROSCI WIDZIALA GO POWIEDZIAL JAKI SLICZNY ITD I POSZLA POTEM STALA KAWALEK OD WOZKA I ROBILA SWOJE A MALY RYCZAL..POTEM BYL NIESPOKOJNY POLIZALAM I BYLO SLONE...A POTEM JUZ BYLO OK.
i teraz za kazdym razem nogi krzyzuje i po spacerze mu lize czolo albo jak jest niespokojny, czerwone tez zawsze ma.
co do tego niespokoju to nie wiem co jest ztymi dizeciakami.. moj tez swiruje 😮 ehh
musimy dac rade... wiem ze jest ciezko i kazda ma juz dosyc i nerwowo nie wytrzymuje 😘 ehh musimy byc dzielne...choc kuzwa przy tych ich rykach to szalu mozna dostac.
LOLI ..jak Bartek?? wrocil??odezwal sie??
ELUS a Ty juz sie nie denerwuj, przyjdzie czas a puki co odpoczywaj i to ile wejdzie bo widzisz co sie robi jak dziecko sie rodzi cale zycie dogory nogami sie wywraca i wcale nie ejst tak cacy ehh
ANIU niezle sie wycierpialas, ale wazne ze jestes juz w domciu 😉 na bolacy tylek przy siedzeniu polecam kolo do plywania;p heh ponoc pomaga 😉

Rany julek!!! W zyciu nie słyszałam o czymś takim hehe ale zapytam mamy jak wróci 😁 Ciekawe czy ona słyszała 😁 Ale zawsze dobrze wiedziec 🙂
Dzięki Anus 🙂
Ciężko sie odpoczywa teraz bo tak naprawde cały czas myśle kiedy wkoncu mała sie wygrzebie z brzuszka. Jutro albo pojutrze na ktg jak znowu bedzie prosta kreska to chyba sie załamie..