Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej Dziewczyny 🙂
Loli pisałaś u nas na forum ale jeszcze nikt nie odpisał..
ja ekspertem żadnym nie jestem..ale napiszę ci co ja myślę..
małej jest dobrze u ciebie na brzuszku..tak jak pisałaś czuje ciepło..bicie serduszka..i pewno że można dzieciaczka tak kłaść by się potulił i poczuł bezpiecznie..ale wydaje mi się że jak to będzie bardzo częste to malutka się przyzwyczai i będzie tego domagać..staraj się odkładać małą do łóżeczka a jak płacze podejdz przytul pocałuj dotknij(żeby czuła twoją bliskość)ale nie kładź na sobie..mała może płakać..szukaj jej innej pozycji..i na początku może być ciężko ale tylko systematyczna praca daje efekt.. 🙂 życzę powodzenia..Te nasze małe pociechy to cwane są 🙂

• Mamusia
loli a może spróbuj i połóż malutką brzuszkiem na kolanach swoich(tzn na jednym kolanie główka i rączki a na drugim reszta ciałka..nóżki mogą sobie zwisać..i poklepuj ją delikatnie po pleckach czy tyłeczku..u mnie ta metoda skutkuje mały się trochę wycisza i zasypia..

• Mamusia
Loli tak sobie czytam i powiem Ci że miałam taki sam problem z moim Oliwierem co Ty z Olą 😮 ale wpadłam na pomysł żeby dawać małemu moją jakąś bluzeczkę w łóżeczku najlepiej noszoną żeby czuł zapach i powiem Ci że pomagało, młody wtulał się i spał 🙂 może Oli tez pomoże 😉

• Mamusia
Nie dziwie Ci sie Dosik 🙂 Super, że Eluśka urodziła 🙂 No to jeszcze my dwie 🙂
Ja dzis w nocy spac nie moglam, budzilam sie co 2 godziny, a jak sie obudziłam po 4 to wlasciwie bylo po spaniu. Do 6 sie poprzewracalam z boku na bok, masakra jakas:/ A dzis od rana na nogach, to moze w nocy bedzie mi sie spalo lepiej 🙂