Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

buuterfly napisał(a):
No właśnie...I zaznaczyć, że nie chce źle tylko że może Loli robi to z niewiedzy, że ją sadza itd...A dobra nieważne...Ale Lolinko ja bym się zagłębiła w ten temat czy wolno czy nie wolno dla dobra Olci. Bo możemy się wściekać na tą babę czy faceta, ale jeśli miała troszkę racji? Przecież żadna z nas nie chciała by żeby mała faktycznie coś sobie zrobiła 😞

buuterfly też o tym pomyślałam...ale kurcze, jak posadziła na 10 minut to chbya nic się nie stało no nie? nie sadza jej tak chyba cały czas.... ja nie wiem 🤢

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Do wypadków to nieszczęście ma mój brat. Jechał rowerem przez wioskę, po schodach do sklepu babcia wchodził i nagle ona łup 😲 Wylew miała, przywaliła głową w schody i śmierć na miejscu. Następnym razem w tej samej wiosce siedział w sklepie i pił orenżadę a tu nagle pisk opon i krzyki....Pijany koleś z tej wioski potrącił dziewczynę 16sto letnią i wlókł ją na masce ponad 200 metrów. Wybiegli ze sklepu to już tylko widział jak na aucie mięso z jej nóg wisiało a ona leżała w kałuży krwi. Jej ojciec bez koszuli przy niej klęczał i się darł wniebogłosy...Koszulą nakrył jej te nogi bo miała całą łydkę porozrywaną...Dalej nie opisuję bo już ryczę 🥴 Ale ona żyje i jest już ,,prawie,, sprawna.

nie pisz Elu, to takie przykre...mam nadzieje że nigdy w życiu nas to nei spotka! takie widoki!

ej, żeby zmienićź temat....co zrobić żeby była kupa??? od wczoraj południa nie było u nas ani grama kupska... 😮

• Mamusia
Ja wypadku nie widziałam...Widziałam tylko jak umiera mój dziadek i moja babcia. I widziałam mojego kuzyna...Miałam 6lat jak potrącił go autobus. I niestety nie wiem czemu, ale na pogrzebie nie zamknęli trumny. A autobus zatrzymał się tuż przy jego głowie lekko ją przyduszając 😞 😞 😞 😞 Dobraaaaa koniec tego 😮
Widziałam milion razy jak rodzą się cielaczki i świnki 🙂 Jak byłam mała godzinami siedziałam w oborze i czekałam na poród 😜 I widziałam jako pierwsza zaraz po mamie moją sostrzyczkę 🤪 Ojciec nie chciał iść pierwszy zobaczyć bo-ryczał na korytarzu 😜 No...O tym lepiej się opowiada 😜

• Mamusia
Agaa napisał(a):
buuterfly napisał(a):
No właśnie...I zaznaczyć, że nie chce źle tylko że może Loli robi to z niewiedzy, że ją sadza itd...A dobra nieważne...Ale Lolinko ja bym się zagłębiła w ten temat czy wolno czy nie wolno dla dobra Olci. Bo możemy się wściekać na tą babę czy faceta, ale jeśli miała troszkę racji? Przecież żadna z nas nie chciała by żeby mała faktycznie coś sobie zrobiła 😞

buuterfly też o tym pomyślałam...ale kurcze, jak posadziła na 10 minut to chbya nic się nie stało no nie? nie sadza jej tak chyba cały czas.... ja nie wiem 🤢

JA Wam powiem tak...
SIADACIE diecko w nosidelko samochodowe???to to samo.. tez dizecko siedzi..tylko nie w koncie 90st.
MI marcel tez siedzi... i sam sie podciagac zacyna.. ryczy jak ley czy pol siedzi bo nic nie widzi... I on tego nie robi caly dien... tylko po troszku bo jak za dlugo to sie kreci to wiem ze juz nie chce. Jak by dziecko nie hcialo siadac to by wylo w takiej pozycji.
A po 2 wiecie jak Ola. szybko gadac zaczela po swojemu to tez siedzi tez szybciej. neiktorre dzieci tak maja..marcel odrazu glowe podnoil.. to co tez mu mialam nie dac na brzuchu lezec?? bo za wczesnie??
No i zaczyna sie czolgac.. to co tez mu mam nie dac? czy sie nie pozwalac przekrecac??
sama lekarka powiedziala ze jest umiesniony i dobrze rozwiniety...szybciej niz normalnie..
To tak samo jak z zebm czy z chodzeniem czy mowieniem.. jedne beda mialy w 4 miesiacu inne nawet w 8czy dalej.. jedne beda raczkowac kupe czasu inne w 9 10 miechu zaczna chodzic... i mowienie to samo...
DZIECI NIE WOLNO POROWNYWAC.... Moja mama zawsze mowila mi tak.. NIE INTERESUJE MNIE INNE DZIECKO INTTERESUJESZ MNIE TY... 😉
A my swoje dzieciaczki mozemy porownywac bo one wszstkie sa nasze a obce baby WON!!

lece moze bede zas 😜

• Mamusia
Jeśli Ci nie płacze i nie jest markotna to tak. Ale możesz jej przecież robić te masaże brzusia, dłużej pokąpać w ciepłej wodzie, położyć ją na brzuszku...No i nóżkami to chyba i tak jej ruszasz przez dysplazję nie? To też pomaga.Co innego jak będziesz widziała, że ją boli brzuszek i się męczy. Ja wtedy kilka kropelek Espumisanu bym dała, a już w ostateczności czopek glicerowy.

z czopkiem poczekam aż będzie kompletnie marudzić...
hmm przy dysplazji to tak nieespecjalnie można ruszać nóżkami, tzn ja się boje jakiś tam rowerków robić, ale takie żabki jej robie, to troszke brzuszek się rusza wtedy.....

przejebane Wam powiem, ona wszystkie te czołgania czy inne będzie robiła później od innych dzieci 😞 unieruchomiona przez tą poduszkę!

• Mamusia
Agaa wcale to nie jest powiedziane...Mój jak leży na brzuszku to rzadko główkę podnosi 🙂 I nie panikuję...On po prostu woli leżeć i wcinać wtedy swoją łapkę bo mu nie ucieka. Wszystko w swoim czasie. To przed kąpielą, albo najlepiej po...Fest oliwki i masuj całe ciałko.Zobaczysz jak się odpręży. Tylko cieplutko zrób w pokoiku 🙂 Mój to uwielbia. A później ubieram go w piżamkę nagrzaną na grzejniku.

hehehehehehe noo córeczka mamusi 😁

kurde ja nie wiem czy bym wiedziała co i jak jak bym miała chłopca 😁
ale coś w tym jest...bo moja też uwielbia jak jej grzebie przy pieluszce 😁 😁 uśmiecha sięj ak dzika wtedy 🙂

• Mamusia
Różnie z nim bywało...Ech co tam nie będę narzekać. Trzeba się przyzwyczaić. Dzisiaj się z niego śmiałam. Trzymałam go na rękach. Na lewej ręce mojej miał główkę. Odwróciłam od niego twarz. Po chwili patrzę na niego, a on poważny jak posąg. Uśmiecham się do niego, a ten taaaki banan 😁 Znowu odwróciłam od niego twarz. Po chwili znów spoglądam na niego tak poważnie i on poważny 🤔 Zaczęłam się uśmiechać i on to samo 😜 Tak się już umie mały skrzat wygłupiać 😁
Ej ale wszędzie straszą tą zimą 🤢

szwagier byl...a Ewa wlasnie wali kupe 🤪

Elu ale faaajnie ze juz taki kontaktowy jest 🙂 🙂
a roznie to bywalo bo dotychczas mialas do czynienia z duzymi jajcami? 😉 🙂 🙂 🙂