Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
aga moja sytuacja jest cos do twojej podoban takze wiesz.. no moze i sie zgodzi przedluzyc ale pwenie nie na d;ugo bo sie bedzie bal ze znow bede w ciazy 😁 a ty do kiedy masz umowe o prace? bo ten wychowawsczy to mozna chyba nawet 2 lata brac no nie czy moze dluzej nawet.. chyba ze umowa sie konczy a pracodsawca nie chce przedluzyc. ja bym chociaz na pol roku chciala
no a 4stowy z gminnego osrodka pomocy czy jak to sie tam nazywa, a czego sie dziwisz? malo duzo? bo nie rozumiem.

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Aniu dobrze mówisz jestem nerwowa ale myślę że to nie przez mamę tylko przez jego wcześniejsze życie. Które wyglądało mniej więcej tak: maił żonę i trzy kochanki czasem nawet... Mnie poznal pozniej zostawil zone dla mnie itd.. Tylko ze ja bylam widzem co on potrafil z zona robic i caly czas utozsamiam sobie to ze mna ze moze tak sie zachowuje bo nie kocha mnie tak jak jej, ze ma mnie dosyc... A mama fakt zszarpala mi nerwy strasznie dlatego teraz nie lubie u niej przebywac. Ona nawet jest o to zazdrosna ze chodze do mojej szwagierki

Aniu nie wiem, ale z tego co się orientuje to żeby dostać wychowawczy to trzeba mieć jakiś strasznie niski dochód no nie? od kogo się dostaje wychowawczy? od MOPRu? hmm no to musisz zaświadczenie o dochodach składać, pierdoły, ciulstwa...przerabiałam to przy stypendium! oni chcieli dochody mojego ojca z którym wtedy od paru dobrych lat nie utrzymywałam kontaktu...paranoja.
a umowę mam na czas nieokreślony, czyli ten 'problem odpada'...
alez tym wychowawczym nadal nie rozumiem na jakiej podstawie te 400zł?

• Mamusia
aga chyba jak nie przekracza 500 cos tam zl na osobe w rodzinie dochod to dostajesz te 400 jak mialas umowe na caly etat i przynjamniej pol roku pracowalas. no i wtedy pracodawca nie placi nic za ciebie na tym urlopie, zus nie wiem kto oplaca, panstwo chyba 😁 no a ty dostajesz kase z tego osrodka pomocy spolecznej, jak spelniasz warunki,

Aniu tylko ze on jej nigdy nie kochal wzial; slub z nia z rozsadku bo chcial uciec z tego domu mial ojca alkoholika ktory go wiecznie lal...;/ A jemu sie nie dziwie ze innej szukal bo ona byla taka francowata ze zamykala go w domu, jezdzila do swoich starych a jemu zabraniala, on nawet glupiego piwa nie mogl sie napic.. A ze mna to inna szkola jazdy bo zawsze to on o mnie walczyl, to on plakal, to on wszystko robil dla mnie i pewnie ze na poczatku sie balam ze nie odejdzie od zony ze prysnie to jak banka mydlana ale po tyg odszedl od niej, zamieszkalismy razem, przedstawil mnie wszystkim kolegom, na kazdym kroku mnie przytulal itd wiec uwierzylam ze ze mna jest inaczej i mnie naprawde kocha

no to Aniu wszystko się zgadza. ten próg to podobno 504zł. będziecie mieli taki niski dochód? przecież to jest jakaś absurdalna liczba...z nami na papierze mieszka jeszcze szwagier więc można by było pokombinować coś...ale kurde nie wiem.
hmm no tylko że ja pracowałam ponad m-c ( na papierze oczywiście ) więc już chhyba z góry odpadam no nie?

• Mamusia
ale urlop w ciazy tez sie liczy di pracy przeciez, maciezynski tak samo sie dostaje ze tylko jak masz te 6miesiecy. co do szwagra to nie wiem, bo ja mieszkam z tesciami i do stypendium tez mi kazali dawac dochody rodzicow co ja kurde ich kasy nawet nie wącham, a jak gadam ze z nimi nie mieszkam tylko z tesciami co juz szybciej bym zrozumiala jakby ich dochody chcieli to sie dowiedzialam ze tesciowie to nie rodzina (mysla zupelnie tak jak ja :P) no i podawlaam rodzicow a oni maja niziutkie dochody no i dzielilam na moje 2 pozostale siory co w domu sa jeszcze. paranoja jakas ale tak kazali, a teraz to nie wiem, moze sie zalapiemy bo j w tej firmie to nie zarabia duzo a ma ogromne koszty wiec koniec koncow w skarbowym widnieje ze maluteir dochody faktyczne, jak zalapalismy sie na tego dodatkoowego tysiaka za urodzenie to chyba i na to. ale zostaje jeszcze sprawa moejgo pracodawcy.. tak mi sie tam nie chce isc!

buuterfly napisał(a):
Wiem, że dochody trzeba z roku wcześniej mieć ze skarbówki. I wiesz Aga...Teraz dochody to już chyba na trzech nam policzą 😮 Z resztą z moja koleżanką taki sajgon zrobili , że nic mnie nie zdziwi 🤢
Marta....Pozwól , że ja tego nie skomentuję 🙂

A czemuż to??

Marta może ktoś z TWOJEGO października by sytuację bardziej rozumiał od nas, my Cię nie znamy!

Ale ja komentować też nie będe-tak jak pisałam nie znam Cię a np Eli to bym napisała że jest szalona i ma się klupnac w ten mysi lep 🙂