Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

no prosze jaki ladny poczatke dnia 🙂
wszystkiego najlepszego na ta 3 rocznice slubu spelnienia wszystkich marzen i przedewszystki duzo milosci 😘

Loli napisał(a):
GoGr napisał(a):
Loli wybacz, że wtrącę:P ale na punkcie katarku jestem uczulona bo od tego się wszystko zaczyna 😞
oprócz psikania małej do noska klep ją też po pleckach trzymając główką do dołu - albo nawet nie klep tylko połóż na brzuszku na kolanach główką w dół i potrząsaj na przemian kolanami wywołując lekkie wibracje (taka forma zabawy - mój Matik lubił). W ten sposób nie dopuścisz żeby ewentualna wydzielina spływała w dół i doprowadziła do zapalenia oskrzeli. Katarek sam będzie wylatywał (Ty będziesz musiałą tylko nosek przetrzeć:P) a małej będzie lepiej oddychać 🙂
A dodatkowo możesz gotować sól w wodzie i położyć gdzieś obok łóżeczka w którym mała śpi - zrobisz jej inhalację 🙂
Zdrówka dla Oleńki! 🙂

Gogr no ale co mam polozyc garnek z woda i sola kolo jej łózeczka ??

tak 🙂 bo wtedy paruje i robi się inhalacja 🙂 taki domowy sposób :P

• Mamusia
GoGr napisał(a):
Loli napisał(a):
GoGr napisał(a):
Loli wybacz, że wtrącę:P ale na punkcie katarku jestem uczulona bo od tego się wszystko zaczyna 😞
oprócz psikania małej do noska klep ją też po pleckach trzymając główką do dołu - albo nawet nie klep tylko połóż na brzuszku na kolanach główką w dół i potrząsaj na przemian kolanami wywołując lekkie wibracje (taka forma zabawy - mój Matik lubił). W ten sposób nie dopuścisz żeby ewentualna wydzielina spływała w dół i doprowadziła do zapalenia oskrzeli. Katarek sam będzie wylatywał (Ty będziesz musiałą tylko nosek przetrzeć:P) a małej będzie lepiej oddychać 🙂
A dodatkowo możesz gotować sól w wodzie i położyć gdzieś obok łóżeczka w którym mała śpi - zrobisz jej inhalację 🙂
Zdrówka dla Oleńki! 🙂

Gogr no ale co mam polozyc garnek z woda i sola kolo jej łózeczka ??

tak 🙂 bo wtedy paruje i robi się inhalacja 🙂 taki domowy sposób :P

Dziekuje wyprubuje 🙂

najpierw on musi odmoczyć swojego Szatana ( kiedyś mówiliśmy Pudziana...ale od sobotniej walki wszystko się zmieniło 😜 ) więc został szatan serduszko 🤪 i potem ewentualnie możemy pogadać 😜
dzięki za życzenia! jest czego gratulować, że tyle z nim wytrzymałam hehe....żal.pl 😜

Elu ale ja tej Izy nie lubię..... 🤔

• Mamusia
eluska u nas tez nic sie nie zapowiada naq zeba, wprawdzie juz cala dlon wklada do buzi, ale ona juz tam pcha paluchy odkad 3 miesiace skonczyla wiec juz sie nie ludze ze bedzie zab zaraz, bedzie to bedzie, ale wolalabym przed wyjazdem..

Lolinku trzymaj sie :*
AGus wszystkiego najlepszego
Aniu u nas to samo od 3 miesiaca sie zaczeła
Elus i Anus żaluje ze nie pogladalam ale na praktykach siedzialam
noo iii....
u nas w miare okej
Nika sie coraz wczesniej budzi i nie wiem why? 😮
zaraz jade na usg
dam znac po
aaaai kupilam sobie lampe uv i za smieszne pieniadzxe!!!!!!!!!!!!
dzisiaj odbieram 😁

• Mamusia
Ehhhh Olenka zasneła i własnie gotuja jej ta wode z sola jak GoGr mówiła, tylko nie wiem ile tej soli ani nic , dalam wsumie 3 lyzki stolowe.

Mi tez powoli cieknie z nosa, lekko gardlo pobolewa eh trudno trzeba sie kurowac!

Rosół sie gotuje i czekam na B.

Ela ! no to super ze zakupki sie udaly poka marynarke 😁