Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

Aniu elmex na szczoteczke aczkolwiek robie to tak ze najpier myje sobie on sam po swojemu a pozniej ja mu juz myje by wszedzie ta pasta dotarła i zostawiam tak ją mu w buzi na 2 min i pozniej płukanie jak dentysta radził 🙂 .
Ja dzis pół dzionka sprzątałam i gotowałam póżniej bylismy u naszej ciotki co juz na terminie siedzi i czeka aż dzidzia wyskoczy 🤪 a pod wieczór na zakupach bo juz sie wszystko po konczyło.
Młody od poniedziałku wraca do żłobka oby sie mi tylko nie odzwycził 🤔
mnie sie dzien wolnego konczy i jutro do pracy juz ale na szczescie tylko na pół dniówki 🙂

Dobranoc 😘

Elkaaaa ☺️ 😘 😘

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej dziewczynki. wiem ze mnie dawno nie bylo ale moze powli bede wracac, chociaz nie obiecuje nic.. najpierw nie mialam czasu a teraz juz go mam, ale chyba mnie jakas depresja dopadla, z niczym sobie nie radze i przeraza mnie wizja jak urodzi sie dzidzius. w dodatku mam wyzuty sumienia ze nie zajmuje sie ta ciaza tak jak poprzednia. no do. lekarza chodze oczywiscie, ale z olka jak bylam to wiecie, internet ,rozne informacje, szkola rodzenia, nowinki, imiona, wyprawka itd, a teraz to jakos tak dziwnie jest, ledwo sie tocze za ola ktora sie zachowuje jakby milala motorek w tyłku, i jak ona spi to ja tez padam albo leze i filmy ogladam. mały dalej jest bezimienny. z robota wielka dupa. nie przedluzyli mi umowy i ogolnie jest hujowo. mam nadzieje ze powoli bede czytac i sie dowiadywac co u was i wroce do zywych. buziaczki

• Mamusia
Aniu kochana 😘 😘 😘 Przecież to normalne, że teraz jest inaczej. Nie czytasz bo raz masz inne zajęcia tu patrz Ola, a dwa co masz czytać jak już pewnie wszystko wiesz? 🙂 Jesteś mądra po pierwszej ciąży to nie ciągnie Cię do lektur. A poza tym to chyba lepiej bo jak pewnie każda z nas się przekonała większość z tego co tam piszą w necie to totalna bzdura 😉 To, że jest inaczej nie znaczy , że gorzej. Z pracą hm...No ciężka sprawa. Ale wierzę, że sobie ułożycie jakoś wszystko. Dzisiaj rozmawiałam z naszą Qrką i no niestety....Zazdroszczę wam drugiego potomka, ale rzeczywistość moja jest taka, że nie dała bym rady z drugim maluchem. Może kiedyś, a może mały będzie jedynakiem 🙂 Nic na siłę....
Mi ostatnio moja pani doktor robiła badania i wyszły genialnie dobre. Więc postawiła diagnozę, że albo jestem tak zmęczona, albo patrząc na moje życie itd mam depresję 😮 Hehehe oczywiście, że przyjęłam to, że jestem wykończona. Ale im bardziej będziesz się dołowała i sobie wmawiała , że masz depresję tym będzie gorzej. Postaw na to, że nadmiar problemów chwilowo Cię dobił, ale że będzie lepiej. A jak byś potrzebowała wyprawkę dla synka to mogę Ci powysyłać ubranka, rożki i co tam jeszcze tylko mów 😘

• Mamusia
Elka juz dawno pisalalm ze walczymy z prochnica butelkowa.
Wywalone wszystkie butelki w nocy czy spacer to bidony lub butelki kubusiowe niekapki.
No i na to byla ta dydkowa walka.
I mycie mycie mycie..... co idzie roznie z ta moja iskierka.
Ale jest lepiej, co wazne nie pogarsza sie.

Aniu kochana, Ty sie nie lam co Ty chcesz za nowinki?? nic sie z dzidizusiem nie zmienilo a dzieki Olce mysle ze jestes w miare na bierzaco... jedyny minus teraz to to ze masz na to cale lenienie sie duzo mniej czasu.
Wyprawke, przeciez nei wszystko dla Olki mialas rozowe na pewno a jak nawet body czy pajacyki... no i co?? kto teraz na takie rzeczy zwraca uwage.
Wiadomo zamieszanie sie zrobi ale kwestia dobrego planu i bedzie wszystko dobrze.
Olka zaraz wejdzie w wiek ze bedzie bardziej ogarnieta jak ja to mowie i pewnie nie raz Ci pomoze, albo czyms ja zajmiesz. Nie mieszkacie sami to mimo ze nie chcesz za bardzo ich ingerencji to nie odrzucaj pomocy i pros o nia jesli jej bedziesz potrzebowac.
Z praca niestety wszedzie jest ciezko wiec trzeba sobie radzic tak jak sie da.

Ja po wizycie u mojej kolezanki, i jak sie dopadlam do malego... szal.
Wierzyc mi sie nie chcialo ze M tez byl tak maly.Karol jak tylko widzial jak ja malego nosze to odrazu mowil ze mam sie w neigo tak nie wpatrywac bo nie ma opcji na 2. I mysl o tym tak samo mnie nachodzi ale nie ma szans na najblizsze 2 lata.

A ogolnie lecimy z cebulowym syropkiem malinami i co inne bo jakies chorubsko nam sie przyplatalo z nikad 🤢
A mamy tydzien na wyzdowienie 😁 sasasassa 😁

• Mamusia
dzieki dziewczyny. hormony mi buzuja bo az sie rozbeczalam 😁 no wiem ze ciezko kazdemu z robota, i decyzja o dziecku, ja tez praktycznie jakbym sama byla bo j nie ma od 6 rano do 9 wieczorem wiec co to za zycie, no ale nei da sie inaczej, a dziecko chcialam wiec musze dac rade. ole sprzedaje jak tylko moge jesli ktos chce, bo ona potrzebuje duzo ruchu i biega wszedzie a ja juz rady nie daje z nia tak caly dzien. co do wyprawki to wiem ze mam duzo rzeczy, rozowym sie nie przejmuje. a no i kupilam wozek, uzywany ale jak nowy. bo na ole nie mialam, tylko pozyczony stary zlom. wiec jeszcze za ostawyptnia wyplate kupilam. jak bede cos potrzebowac to dam znac :P postaram sie czesciej tu zagladac. No i życze wszystkiego najlepszego dla naszych bobaskow bo juz zaczal sie czas swietowania 2 roczku. niektórzy maja juz to za soba, a inni jeszcze nie ale mysle o wszystkich i caluje mocno każdą dzidzie z osobna. 😘 😘 😘

• Mamusia
My po weselu...
Nika wytrzymała do 12 w nocy!
Moja prywatna ,,densing kłin' 😁
Rewelacyjnie się bawiła, także wymęczona i zadowolona. o 1 wróciliśmy i padła jak mucha.
Wszyscy byli w szoku, że taka grzeczna i że tańczy non stop.
Jeżeli chodzi o S to szkoda mi palców i klawiatury na niego..

Aniu jakoś mi umknęło, że wy też macie tą próchnicę.
Aniu dasz sobie rade napweno tylko spokojnie :***

• Mamusia
Eluś zazdroszczę Ci 🙂 Nasz jest mało towarzyski i wytrzymał do 20 zaledwie i to z bólem.
Dominika jak Kacperek?
A no i chciałam dodać, że u Franka też pojawiła się próchnica. Ja nie wiem to jakaś nowa epidemia czy jak??? Myjemy ząbki, nie je smoczka, nie pije w nocy itd a tu proszę 🤢

Aniu napewno dbasz o siebie równie jak w pierwszej ciąży
a że jest inaczej to wiadomo 😘
Ela co do tej pruchnicy to jest jakas masakra 🤔
elmexem myjecie zęby ??
Eluś S aż tak żle na tym weselu ?? 😞 🥴
Ciesze sie że Nisia taka grzeczna była i sie fajnie bawiła 🙂
nawet nie wiedziałas ze masz taka tancereczke 🙂
U nas Kacper z ząbkiem juz dobrze, ale ma biegunke tak jak miałam ja wczoraj 🥴
Ja juz lepiej dzis do pracy na nocke oj bede sie meczyc 😮
a 12 robimy urodzinki małemu a ja nic jeszcze nie mam
jutro musze to ogarnac .
😘 😘 😘

• Mamusia
Noooo to fajnie Elka ze sie obie chociaz wybawilyscie!! 🙂
jak mi ktos powiedzial... " .. mozesz miec zamiar nie pic % ale jak ktos gada NO COO Z WUJASZKIEM NIE WYPIJESZ....czyy innym dziadem... to masz 2 godziny wyciete i odrazu milej zabawy i dobranoc wszystkim umarl w butach..." .

Elka widzisz... chociaz bys sie starala to nie da rady z ta procnica, pojawi sie bez powodu.
Troche zaniedbania, mysl aa raz nie zawsze i jest.
Ladnie beda nasze dzieciaki wygladac wszystkie prawie z czarnymi zebolami 🤢
OOOBY NIE bo az mam ciary!!

Maly ma troche skrzypiace gardlo, ogolnie nie kaszle ani juz goraczki nie ma.
A cieplo dzis ze az zal go trzymac w domu, tak dzielnie wylezal praktycznie 3 dni.
Poszlismy an rynek tam cos bylo..jarmark krolewski czy cos. karuzele jakies stragany cos.
Nie szlo go utrzymac w miejscu bo to trzeba na wszystkie karuzele isc i dmuchane rzeczy aa taki kochany byl na tych karuzelach 🙂
Potem bawil sie z dziecmi klockami... 😉
Mila niedziela 😉)
Robaczek kochany 😘

Domi Ty przy jakies wizycie u dr powiedz o tych jego czestych biegunkach itd. Bo to normalne chyba nie jest ze tak czesto go to atakuje. Oglnie Was....

• Mamusia
hejka
kurcze co wy biedne macie z ta próchnica...kurde...chyba dosłownie jakaś epidemia...dobrze ,ze Oliwka ma zdrowe ząbki 🤨
ale teraz to chyba podwójnie będę jej dbać o te kiełki..skoro u was takie kłopoty się pojawiają 🥴

my Dosik robimy w tą sobote małej urodzinki...dziś juz kupiłam świeczkę na tort,obrus i serwetki disney i takie czapeczki rożki 😁
mam takie serwetki:

i taka świeczka heeh...chyba ja się bardziej cieszę z tego niż mała 😁

a obrus to was zaskocze...Oliwka sama sobie wybrała z motywem złotej rączki z bajki hehe...

zrobię jej tort w kształcie głowy myszki miki 🙂do tego sernik i 3 bit i cos słonego i gra 🙂
nie zapraszam gromady ludzi ..tylko dziadki ,pradziadki ,chrzestni i tyle...a to z nami i tak juz15 osób... 🙃

już sie nie mogę doczekać..jeszcze balony musze kupić 😁

• Mamusia
Magda my też w sobotę robimy urodziny. Tzn dzisiaj też będzie część gości, ale ogólnie tort w sobotę. A na dzisiaj kawa, kukułkówka i fale dunaju.
U nas motyw piracki bo z Georgem nic nie znalazłam 😜 Ale w tym roku już spokojnie, bez szału 🙂
I się miałam pochwalić bo bardzo się cieszę. Wczoraj zamówiłam meble dla Frania 😎 I w dodatku liczyliśmy za 1373zł a wyszło 1093zł razem z dostawą więc zostanie na dodatki 😜

Przepraszam że tak ostatnio rzadko zaglądam ja wciąż remontuję 🙂 sama 🤢 no ale malowanie zakończone komoda złożona wczoraj wkur..... się przy szafie i dupa nie złożyłam ciągle się rozłaziła 😠 i do tego kanape nie da się złożyć bo zle wywiertali dziury 😠dziś byłam z reklamacją mają dzisiaj podjechać.Szlak trafił moje autko 😞 😠 cofałam z bramy jak coś dupło jadę spowrotem otwieram maskę patrze śruby na silniku urwane 😠 😠mechinik mówił że dobrze że tylko cofałam a nie jechałam bo by mogło mnie tu już nie być 🤢 potem se wbiłam nożyk w stope i w rękę jak składałam mamy meble i szyne 🤢 no ale jak widać nie dam się 😜
  • Eluś pochwal mi się tu jakie mebelki zakupiliście dla Franusia 🙂
  • Buziole dla wszystkich bobolów 😘 😘 😘

mmm to szkoda 😞 teraz siedzę i próbuję powiesić drzwi na szafie 😉 zarombista zabawa 🤢 jeszcze se z lustrem wzięłam i nie pomyślałam że same łapy będą od Pawła na tym 🤢

• Mamusia
    Perełko kochana jakbym mogła to bym przyjechała i CI wszystko złożyła!!!!
    Uwielbiam składać meble, szafki, szafy i inne.
    No jedyne hobby po ojcu, które przejełam.

A co do zbiegu okoliczności to faktycznie strasznie nie fajnie...

U nas bez zmian. Dzień ciszy nr 3 i dobrze, nie chce nawet na niego patrzeć.. 😠 😠

Kasia dzwoniłam powiedzieć, że CI kupiłam te kubki 2 plastikowe co mówilyśmy kiedyś.

Ja miałam w czwartek iść do gina ale nie pójdę bo nie mam z kim małej zostawić, więc moją antykoncepcje trafi szlag.. :/ tylko nie tooo...!!!!

Eluś jeżeli chodzi o wspomnienia, ja w jej urodziny ciągle wertuje wszystki zdjęcia, wspominam wszystko. Niesamowite, że to już 2 lata i mam zaszczyt znów je spędzać z Wami 🙂

Ok idę produkować zdjęcia dla Dosika bo mnie zje wkońcu, cwaniara, kazała sobie przesłać ponad 200 zdjęc i ciekawe jak.. 🙃 🙃

i jeszcze raz STOOOO LAAAT Franuś!!! :**