Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
elus te kojarzone 190 ale je sie nie bierze raz.. tylko np teraz i za tydzien i kazda dawka 190... tak mi mowila kumpela ktora je wziela, maly jej ma 5 miesiecy a ona juz wydala tysiac.. bez tych rota i pneumokokow...

a mojemu cos jest nie tak wczoraj marudzil i byl nijaki i dzis znowu... 😮chyba go karol zarazil i cos go bierze... 😞

• Mamusia
piszecie o szczepieniach.. ja powinnam isc w tą środę ale juz powiedzialam w przychodni ze ide za tydzien. tez sie boje. czytalyscie co wam wyslalam w tym linku? straszne rzeczy tam piszą o szczepieniach. dlatego ja nie biore nic dodatkowego, zreszta pani dr powiedziala ze te podstawowe to juz duze obciazenie tak na raz dla takiego maluszka.

a tak poza tym to u nas byl chrzest w neidziele. malutka byla baardzo grzeczna ale nie spala nic w kosciele, przestraszyla sie bo jej ministrant przydzwonil dzwonkami z calej sily zaraz za uchem, i nie wiem czy przez to czy moze sie przeziebila ale jest teraz neispokojna, placze budzi sie, i ma wysypke na calym ciele ale to penie ja coś zeżarłam jak przygotowywałam żarcie. niby sie staralam uweażac ale to nie uniknione. Ola dostala od moojej siory taki sliczny obrazek z aniołkiem, piękny jest normalnie, karuzele i kase, a od reszty kase. ale powiem wam ze jednak to sie sprawdza ze im ktos wiecej kasy ma to bardziej skąpy! ooo juz placze, pol godz rowno spala!

• Mamusia
No my juz po wizycie olenka wazy 5200g baba 😁 wielka 🙂

Anulka u mnie identycznie jest wlasnie cos z mala, moze kolki sie zaczynaja? bo to tak wlasnie w 2 miesiacu podobni gazy w brzuszku sie zbieraja :/ ehh

Mala zasnela a wiec ja ogarne troszke domek i musze dzis rosolek ugotowac 😁

• Mamusia
nie wiem bo kurde moze byc ze karol go zarazil...bo duzo spi a jak nie to marudny jest i nie hcce jesc;/

noo teraz to glosowac mozecie 😜 tyle ze sms 🤨 1.22 koszt 😜 startujemy na okladke MAMO TO JA 😜 albo no o zabawki 😜 sms o tresci D.43070 pod nr 71065
http://www.mamacafe.pl/forum/gallery/showimage.php?i=43070&c=46
trzeba zjechac w dol... 😜
ale glosow nie widac 😞

• Mamusia
a z gazety.. ale tam sms to w dupe tam nikt nie bedzie wysylal przeciez..potem to skasuje
😜

noo moj tez sie wzdryga strasznie co jakis czas;/

Ale 5200 to niezle 😜 heh ciekawe ile moj wazy... 6 wazyl 4900 niecale ... ☺️ ale klops jest ze koniec;/ a w tych wszytkich kurtkach i jeszcze jak ma pozadnie nasikane to masakra ☺️

• Mamusia
No twoj tez pewnie juz ponad 5 😁 jak nic, ale powiem ci ze coraz ciezej jest mi ja nosic ;/ masakra ja to jeszcze raczki jak patyczki szok :/

Nooo ja to zachwilke bede musiala zrobic selekcje ubranek :/ bo powoli Ola juz nie ma w czym chodzic, ubieram ja wsumie ciagle w to samo :/

Kurde chyba wkoncu zasnela, ide nastawic szybciutko rosolek ;D
Nie uciekaj mi zaraz wracam 😁

• Mamusia
no to dla zainteresowanych o kosztach szczepionek "zalecanych" - info z MAMO TO JA
PNEUMOKOKI:po 6 tyg.
- 0-6mies. 4dawki razem z blonnica, tezcem i krztuscem
- 7-12 mies. 3 dawki
-powyzej 1 roku 2 dawki
-w wieku przedszkolnym 1 dawka
koszt 1 dawki ok 300zl

MENINGOKOKI: po 6 tyg.
-niemowleta 3 dawki
- powyzej 1 roku 1dawka
koszt 1 dawki ok 130 zl

ROTAWIRUSY:
-po 6 tyg.-do 24 tyg trzeba skonczyc 2-3(zalezy od preparatu
koszt 1 dawki ok 300zl

OSPA WIETRZNA:
-po 9 miesiacu 2 dawki
koszt 1 dawki 150-170zl

WZW TYPU A
-dzieci przedszkolne 2 dawki
koszt 1 dawki 130zl

KLESZCZOWE ZAP> MOZGU
-po 1 roku zycia zalecane 2 dawki po kilku latach dawka przypominajaca
koszt 1 dawki 40zl

GRYPA
-po 6 miesiacu 1-2 dawki
koszt 1 dawki 40 zl

kojazonych niestety nie ma...ale to mozna ohujec. przeciez za samo pneumokoki wyjdzie tysiak 😮 😮a gdzie reszta... 😠 😠

hej
ja dopiero teraz bo moj dzisaj nieznosny chyb go brzuszek boli 😞
co do szczepien to ide w czwartek do lekarza jak bedzie wszystko ok to szczepimy.Sama nie wiem co z rotawirusem i pnemokoki ale lekarz mi powiedzal ze i tak zaleca je osobno bo to za duze obciazenie dla dziecka tak na jeden raz tyle.
ANIU dziekuje za zdjecia doszly 😘
LOLI moja szwagierka jak juz wczesniej pisalam rodzila w angli i ona te pnelmokoki i rotawirusy miala za darmo.dopiero jak wrocila do polski to te kolejne dawki musiala tu placic.
znowu placze 😞