Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

to nie jest tak ze nic nie boli poprostu bol jest do wytrzymania tak jak np bol miesiaczkowy
znieczulenie dziala przez dwie godziny i pozniej dostajesz nastepna dawke jesli chcesz(placi sie tylko raz)ja ogolnie dostałam dwie dawki fajna sprawe ale mi zanikły skorcze po zneczuleniu i wtedy dostałam oksytocyne.Ale nikt mi nie powiedział ze to znieczulenie przy bolach partych nie działa 😞 pozniej sie dowiedzialam ze ono jest tylko na rozwarcie a jak sa parte to boli jak cholera

Agaa napisał(a):
bobas napisał(a):
ja mowie antygwałty na kolanowki 😁

hahaha a my na kolanówki mówimy Gaśnice 😁 bo gaszą wszelką ochotę na cokolwiek 😜

Gaśnice dobre bede musiała to zapamietać 😁

żartujesz że przez godzine ponad miałaś bóle parte?????????????????????????
ja miałam dwa i przy trzecim urodziłam! to o co to chodzi?!
urodziłam, a jeszcze mam jakieś pytania do porodu hehe 🙂

tak sobie myśle...że jak bym u nas poprosiła o znieczulenie to bym nie dostała...przetrzymali by mnie skurczybyki! na 100000%!

tak przez ponad godzine miałam parte bo ja miałam cały czas parcie bez przerwy i nie mogli wyczuc na poczatku ktore parcie jest wystarczajaco silne na wyparcie dziecka no i Adas sie bardzo cofał wiec byla to syzyfowa praca 🙂dopero jak przyszła pani ginekolog- super babka po brzuchu poznawał kiedy sa silne bole(dla mnie nie bylo czuc roznicy)i wtedy kazała mi przec.
A to znieczulenie to pomaga ci odpoczac i nabrac siły tak jak ja rodzilam 17godzin to jak bym nie wziela znieczulenia to bym nie miala siely na parcie.

tak patrzac na to z prespektywy czasu to chyba za pozno zapadła decyzja o nacieciu bo jak mnie nacieła to przy nastepnym parciu urodzilam.

Adaśko sie budzi powoli wiec jak nagle znikne to poszłam go napoic 🙂

przeczytałam to...i aż mnie TAM zabolało 😁 doooobrze że mamy to za sobą 🙂
kurcze...to skoro ja po trzech partych miałam przez pare tygodni problem żeby hmm iść na 'dwa' do wcetu, to sobie nie wyobrażam przy większej ilości 😮 🤪

a ja własnie nie miałam problemow ani z jedynka ani dwujka 🙂 tez sie tego obawiałam a bylo ok 🙂
ale nam sie na wspomnienia zebrało 😁 zazdroszcze ze tak szybko urodziłas a caly porod ile trwał?

skurcze zaczęły się o 2 w nocy, na porodówce byłam od po 8 rano. a parte....12:30? i 12;45 urodziłam...ale te godziny od podania oxy były straszne...żaluje że nie dało się bez niej, podobno mniej zdecydownaie boli 🙂

a mój chop jest nienormalny!! on chce już drugie dziecko... 😞 ma mnie za maszyne do robienia dzieci...cholera...troche się przez to kłócimy ostatnio... 😠 nienormalny!

jedna reka karmie a druga pisze 🙂
ja ci powiem ze nie bylam jeszcze po tabsy u gina i zabezpieczamy sie tylko motoda naturalna przez 5 lat nam sie udalo wiec mam nadzieje ze dopuki nie pojde do gina to nie przydazy nam sie niespodzianka 🤢

daj spokój...mówie mu, nawet do niego nie dociera, że dziecko kosztuje, nie tylko materialnie ale i psychicznie...nie dam rady z dwójką! jak dorosną to dostane do głowy!będę z tych matek co ich dzieci się przewalają w sklepie na podłogę i płacza....nieeeee!!!
do tego stopnia do niego nie dociera że się wysrał i śpi w dużym pokoju....w dupie go mam narazie ale kiedyś się wkurwie...

nie boisz się tak naturalnie? 🙂 przecięz nie wiadomo kiedy masz płodne a kiedy nie...teraz wszystko jest rozregulowane...masz już okres regularnie? 🙂

• Mamusia
hej kobitki 🙂

No no Agaa co ja tu widze, ze Twoj szykuje sie do powtorki z rozrywki? Ach te chopy, poleza do pracy i nie wiedza ile roboty jest przy takim maluszku, a co dopiero przy dwojce?
A filmij super, hehe sie usmialam. Najszybsze odniezanie na swiecie hehe

Moj maly spi, ja wlasnie obiadek przygotowalam i ogarnelam, pranie nastawione i chwila relaksu na brzuszku. Zaraz sie biore za szukanie fajnego zdjecia bo chce od siostry dwa kubki pod choinke, jeden dla mnie drugi dla starego ze zdjeciami kubusia. Tutaj po 5 funtow to kosztuje a my akurat ustalilismy ze po 10 funtow na pare wiec akurat. Ona ma lepiej bo faceta zgarnia wiec ma 10 dla siebie hehe. Tylko pojecia nie mam co mam jej kupic.

troche sie boje ale dopiera jak juz jest po 😁 po ciazy moj maz tak na mnie działa ze łoooo 😜(naturalnie tzn przerywany nie kalendarzykowo)
a okres miałam dopiero raz.wiem ze ryzykuje ale hormony zwyciezaja nad rozsadkiem 😜