Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Loli a Ty uszka robisz z pieczarkami? Bo ja zawsze robiłam z grzybkami, ale zapomniałam wziasc z Pl suszonych i nie wiem, siora chce zamowic w polskiej resaturacji, w zeszlym roku zamawiali i dobre mieli.
A z pieczarkami nigdy nie robilam. Jak Ty je robisz? Farsz?

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No powiem ci ze moja chyba zadowolona popila cale 100ml 😮
Jeszcze mam jedna to jest jakas malinowa i rozana chyba? jejku nie pamietam...
Ale ja mam te z bobivita 😉

Teraz lezy mala kluska na bujaku i sie bawi grzechotka 😉

Ehh Agus no niestety bedzie trzeba wykapac dzidzie nakarmi a puzniej dopiero zaczac sie bawi..:/ tylko jak tutaj sie bawic samemu w domu wiadomo ze umiar musi byc... a wiec ja chyba nawet nie bede pila 😞 moze piwko sie napije jakiegos szampanka i tyle 😞

A ty Iwwwa co na sylwka robisz?

• Mamusia
Pisalam nizej ze w domu z siostrami. Szkoda ze nie zdaza odebrac swojego domu to my nie zdazymy sie przeprowadzic do nich-tam gdzie bedziemy mieszkac. Bo tak to moznaby zrobic u nas, byscie wpadli do nas, ale niestety nie moge zapraszac do nieswojej chaty 😞 Szkoda, a zapowiadalo sie ze zdazymy 🤢

• Mamusia
Iwwwa ja kupilam najzwyklejsze pieczarki w Sainsburym... do tego cebulka drobniusienko skrojona i puzniej gotuje to az cala woda wyparuje z pieczarków bo , wiadomo wieczarki duzo wody puszczaja w czasie gotowania i jak sie to juz wszystko wyparuje to biore jeszcze jakas gase czy sitko! i odcedzam dosc mocno przyciskajac zeby farsz byl suchy.
Bo kiedys byl lekko mokry i mi sie usza nie chcialy wogule skleic ;/

Nawet walka nie mam 😁 hahaha chyba bede musiala isc jutro kupic i jakas forme do ciasta zeby zrobic szalotke ;D z kruszonka na wierchu / 😁

• Mamusia
Hmmm nigdy nie jadla z pieczarkami, a moze nie zamowimy w tej restauracji tylko zrobie z pieczarkami?
Bo oni w zeszla wigilie zamawiali chyba w Northampton w polskiej restauracji cale gotowe dania na wigilie, polskie i mowili ze rewelacja, ze takie jak w domu. To na 3 osoby wyszlo im mniej wiecej razem 70 funtow. W sumie nie jest tak zle jak by kupic skladniki i czas i robota to nie wyszlo ich drogo. A kupe jedzenia jeszcze zostalo.

• Mamusia
Loli a co do sylwka to to nie chodzi o to czy obce czy nie tylko o to ze nie mieszkamy jeszcze u siebie tylko jestesmy goscinnie wiec nam nie wypada zapraszac nie do siebie. Co innego gdybysmy juz mieszkali w tym domu docelowym. Ale jest jeszcze mała, maciupka nadzieja, ze moze zdaza odebrac ten swoj dom... 😮

PIEGUSKI A'LA AGAA 🤪

składniki:
kostka masła miękkiego
1 szkl. cukru
1 jajko
2,5 szkl.mąki
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka sody
1,5 tabliczki czekolady gorzkiej
orzechy włoskie

czekoladkę pokroić w kostkę, orzechy posiekać, masło utrzeć z cukrem, dodać jajko i wymieszać. dodać mąkę, sodę, sól i wymieszać mikserem. do masy orzechy + czekolada.
z masy zrobić małe kuleczki na blache ( na papierze )
w 180st po 10-15 min
all 🙂

• Mamusia
Noo wlasnie jak zobaczylam ta sode to 🥴 🥴 minka mi zbladla, bo tak ciekawie sie zapowiadalo, wydaje mi sie ze chyba jedynie w jakims polskim sklepie bedzie napewno!...

A ja mam lekkie zmartwienia , bo wczoraj sie kapalam i moj sie do mnie przyplatal no i wskoczyl do mnie pod prysznic no i bylo goraco ale kochalismy sie bez niczego 😮 😮 i ja sie teraz boje.....