Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
JA wlasnie zajadam pizze zeby miec jakies sily kurde przed lepeiniem tych uszek wstretnych ;/

Byli Panowi cos popatrzyli w lazience i tyle i do mnie ze oni jutgro przyjada a ja im powiedzialam sory jutro to ja mam swieta a on 😮 jutro..... ciapuchy wstretne bleee

Agaa napisał(a):
nie ważne ile razy! myślałam że za pierwszym, bo teraz rzadko kto zdaje za peirwszym, dlatego pytam 🙂
pewnei masz z głowy! będziesz bzium bziummm robić 😁

Aguś wkoncu bziu bziu mam juz po wyżej uszu tej komunikacji miejskiej !!! 😁
dziekuje dziewczyny ! ;*

No za pierwszy mało kto zdaje a Ty Agus za którym zdałaś ?? ;>

• Mamusia
hej kobitki 🙂
Wlasnie wrocilam od lekarza z małym. Miał szczepienie i powiem wam ze masakra!!!! 🤪 🤪
Najpierw poszlysmy do lekarza tak jak u nas rodzinnego. Ona do mnie zebym fotelik z malym podsunela jej pod nogi, no to podsunelam bo sobie mysle ze bedzie go badac i ogladac. Bo siora mi powiedziala, zebym go nawet nie rozbierala bo nie bedzie go badac. I nie wiem po co jej on byl pod nogami skoro nawet na niego nie spojrzala, nawet z krzesla nie wstala, nic! 🤪 I siora mowi (bo ona tlumaczyla) ze maly powinien miec szczepienie ze w PL mial pierwsze i wzxiete bylo takie jak w Anglii daja by nie bylo problemu. A ona z tekstem ja nie wiem jakie szczepienie mu dac, ja sie nie znam, zadzwonila do pielegniary i mowi do niej ze ona nie wie jakie szczepienie, co i jak bo ona sie nie zna. No rzesz kurwa to kto jest lekarzem? I wyslala nas do pielegniary niech ona decyduje. Pielegniara ze ona nie wie jakie mu szczepienie dac i dzwoni do jakiejs kolezanki a tamta odebrac nie mogla bo ma chora mame. I po dlugieeeeeej rozmowie z pielegniara dowiaduje sie ze ona nie wie czy dac mu szczepionke na pneumokoki czy moze dac z tym podstawowym szczepieniem 5 w 1. Wiec mowi ze moze bo u nas normalnie daja. A ona ze ona sie nie zna. Normalnie kurwica mnie tam bierze i myslalam ze wyjde z siebie. To co one tam robia ze nawet lekarz sie nie zna? Dala mlodemu szczepionke 5 w 1. Wogole sie nie cackala, nawet nie zostal przebadany czy zdrowy a ona jakby swiniaka szczepila. I nawet rozbierac nie musialam wiec powiedzialam ze chociaz do bodziakow rozbiore to bedzie wygodniej. Zaszczepila i kazala ubrac na korytarzu gdzie zimnica jak cholera! Ale mialam wkurwa. Huj to jeszcze nie koniec ułomnej służby zdrowia w Anglii. Poszlysmy do babki ktora sie dziecmi zajmuje, nie wiem cos jak u nas pediatra. Ona mowi ze nas nie przyjmie bo co? Kuzwa nie zgadniecie.
Bo ozdoby wiesza w pokoiku swoim i jest zajeta!!!!! A bycie piorun strzelił se mysle. Powiedziala ze zawola kolezanke ktora akurat pasjansa stawiala na kompie. Ta przychodzi helga jakas po pol godzinie wkurwiona bo przegrala i mowi ze to przez snieg. Zero zainbteresowania dzieckiem. Mowie ze chcialabym go zwazyc, ona spojrzala na mnie i co? Spojrzala na mlodego i mowi przeciez dobrze wyglada, cichy jest nie placze to znaczy ze dobrze wazxy. No myslalam ze jej tam przypindole z liscia. Dzieciak w gruby polar ubrany a ona mowi ze dobrze wazy patrzac na niego. I glupie pytania jakiej wiary my jestesmy i jakiej dziecko, to ja najbardziej interesowalo. A jak mowie ze ma naczyniaka to ona mowi ze u nich inny system i oni tego badac nie beda bo sie nie oplaca skoro i tak sie pewnei wchlonie. Pytam kiedy moge przyjsc na wazenie. Mowi jutro jest ale i tak pewnie nie bedzie bo taki snieg wiec mam sie z domu nie ruszac. Heh dobre. I zamiast konkrety to mi mowi przez 15 minut gdzie mam przychodzac zostawiac wozek zeby nie zasmiecac przychodni. Pojeby i jeszcze ulotke mi dala z instrukcja gdzie zostawiac wozek i fotelik.
Ksiazeczki zdrowia dla malego mi nie dala bo mowi ze snieg jest i nikt po nia gdzies tam nie pojedzie. Wziela ksiazeczke malego polska i mysli ze czyta. Siora sie pyta jak ona chce w tej ksiazeczce wyczytac i pisac itd a ona do niej:ty mowisz po polsku, ja po angielsku wiec sie jakos dogadamy. I wziela pierwsza lepsza pusta strone i zaczela sobie cos tam pisac. A ta strona to wizyty szpitalne. No by cie trafilo se mysle. I mowi ze nie ma czasu bo idzie dalej ozdoby wieszac.
Mlody strasznie marudny po tym szczepieniu, az dalam mu nurofen wiec narazie przysnal ale majaczy przez sen. Ale za to podczas szczepienia byl bardzo dzielny tylko zaplakal przy wbijaniu igly i potem to samo przy drugiej nozce.
I kuzwa nikt tu sie na iczym nie zna, nikt nic nie wie, masakra. A zamiast dziecko zbadac czy zdrowe czy mozna szczepic to sie pyta mnie czy zdrowe. A co ja kuzwa lekarz czy jaki hugo/

Loli ja nie wiem jak Ty tu szczepisz i chodzisz po lekarzach ale masakra jakas!!!! 😲 🤪 😠

noo nareszcie ja dałam jakieś oklaski a nie tylko qrka 😁

Iwwwa feeeest! a ja myślałam że to PL służba zdrowia taka jest...słów brak. a z tymi ozdobami to była lekutka przesada!! oby Kubcio dobrze zniósł te szczepionki! 😘

moja śpi! i już się kranu w kąpieli nie boi!! bo go zasłaniam 😁 ale nadal się nie uśmiecha ani nic...leży nieruchomo i taka spięta i skupiona jest...a Wasze dzieci jak w kąpieli?

• Mamusia
Agaa moj kapiel uwielbia odkad tata go kapie, u mnie jakos sie nie zaciesza, a jak go moj kapie to taki jest smiech na glos ze cala chata zaciesza. Chociaz zdarzaja sie dni jak wczoraj ze lezal cichutko i czekal az sie skonczy.
To moze poloz wanienke jak masz mozliwosc np kolo wanny albo w pokoju czy gdzies. Nie wiem jak tam macie, ale jak kiedys kapalismy go na stole w wanience bo lazienke mielismy bardzo malutka i nie bylo jak to mu sie nie podobalo bo bylo zbyt tam ciemno a jak postawilismy wanienke na podlodze to juz usmiech
Z czasem zapomni o tym kranie i spowrotem dasz do wanny.

Kubus spi majaczac przez sen. Nie wiem czy go kapac dzisiaj bo on po kapieli bardzo ladnie spi i ma gleboki sen, a nie chce zeby sie meczyl. Najwyzej jak bedzie nadal bardzo marudny i bedzie plakal to mu znow dam nurofen

Ja też mam wkurw jak nie wiem przez nasze polskie przychodnie;/ Jade z dzieckiem 10 km w jedną stronę autobusem póżniej żeby dojść do tej zasranej przychodni z wózkiem po tych bruzdach śniegu to graniczy z cudem wchodzę do przychodni bo babka miała zostawić wypisaną dla mnie receptę na tabsy anty i co kurwa;/ Nie wypisała bo spisała źle nazwę a lekarz nie wiedział o jakie chodzi nosz ja pierdziele jak można być takim tępym... 😠 😠 😠 Oczywioście wróciłam do domu cała przepocona skarpetki całe mokre i bez sił totalnie, ze sprawą nie załatwioną ;/;/ I chyba będę musiała wyczaić aptekę gdzie sprzedadzą mi bez recepty tabsy

Iwwwa ona jest nadal w wannie w wanience, kran po prostu przykryłam ręcznikiem...
ech no to nie wiem...dobrze że nie ma krzyku, cieszyć się nie musi...ona w ogóle jak ją wsadzam do wody po raz pierwszy to jest cała napięta! jak bym mogła nagrzać tak inny pokój jak łazienke to z chęcią...hmm chyba zostaje mi poczekać do lata 🙂
ja po szczepieniu nie kąpałam...jak śpi to może mu pozwól...albo nie wiem, ciężko powiedzieć? 😞

• Mamusia
no wlasnie teraz jakos spi majaczac przez sen, ale sie obudzi i znow bedzie jazda ale wiem ze po kapieli to chociaz twardo zasnie i nie bedzie sie meczyl. Ostatnio po szczepieniu go wykapalam ale wtedy nic mu nie bylo nawet nie zajeczal a teraz nie wiem
A ty juz mialas drugie szczepienie?

to odczekaj jeszcze chwilke i go obudz. może w Waszym przypadku kąpiel go uspokaja...moją niestety nie 🙂
nie, jeszcze nie, dopiero 28go. i znowu trzy pik pik pik...biedna 🤢