Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No co Ty gadasz na bank nie jest az tak zle 🙂
Ale wiesz co.. sa przeciez takie tabletki na wlosy skore paznokcie.. moze to Ci pomoze? brak Ci poprostu witamin moze?

aaa apropo witamin... w MAMO TO JA jest przepis na zupke... i mysle ze bede robic jakos na dniach ja...
50ml przygotowanego mleka modyfikowanego ( lub pokarmu z piersi)
pol szklanki obranej pokrojonej marchewki
pol szklanki rozyczek brokulow

marchewke i brokuly osobno na parze lub w malej ilosci wody ugotowac .Przetrzec lub zmiksowac. Dodac mleko. Na talerzyk ulozyc najpierw papke zielona a na to parchewke w ksztalcie slimaka 😉

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

iwwwa napisał(a):
Kurde to koszmar jakis, ale Ty akurat nie narzekaj bo masz duzo i masz co gubic a ja nie dosc ze mam pare włosów na krzyż to jeszcze je gubie. Chyba je sobie przykleje 😲

Iwwwa ja mam to samo czytałam że norma że tak włosy teraz własnie 3-4-5 m-c po porodzie włosy lecą. Mi tez czasem sie wydaje że pó głowy mi wyleciało :/

iwwwa napisał(a):
Anulka mi nigdy nie pomagały jakieś tam suplementy diety na włosy skóre i paznokcie, więc wątpie by to teraz coś dało.
qrka mam nadzieje, że to nie będzie trwało długo 😞

ja tez ale mi to juz tak z miesiąc te włosy lecą jak niedłużej 😞

• Mamusia
qrka napisał(a):
iwwwa napisał(a):
Kurde to koszmar jakis, ale Ty akurat nie narzekaj bo masz duzo i masz co gubic a ja nie dosc ze mam pare włosów na krzyż to jeszcze je gubie. Chyba je sobie przykleje 😲

Iwwwa ja mam to samo czytałam że norma że tak włosy teraz własnie 3-4-5 m-c po porodzie włosy lecą. Mi tez czasem sie wydaje że pó głowy mi wyleciało :/

uu to nie ciekawie 😞

mi też wypadają...nie dużo, ale jednak.
ja biorę, bo sobie na początku ciąży kupiłam falvit dla kobiet, a tego nie bardzo można było brać w ciąży, dlatego biorę teraz 🙂 i jest ok.
do tego biorę kwas foliowy! ha 🙂 bo mi został, a podobno jest zdrowy?! i wapno...
chyba mnie pokręciło 🙂

idę myć powoli dzidziola i potem wpadne...bo mój kochany mąż....ponieważ wczoraj był dzień Żony to dzisiaj idzie grać 🤨 🤔 🤢 😮 😲 ale za to ja jutro wychodzę na kawkę!!!!! 🤪

• Mamusia
iwwwa napisał(a):
Młody wstał, wypił 210 mleka i teraz wcina zupke, hehe głodomorek mały 🙂

hhe o kurde 😜 ehhe no noo to ladnie 😜

Marcel wlasnie zjadl deserek.. 🙂
Ale widze ze jakies chrostki mu wyszly na klatce piersiowej 😮 ☺️ nie wiem czy to od jedzenia czy od masci majerankowej i tej na kaszel.... ale wczoraj nie byl smarowany juz...bo kupa oki nie wiem ☺️

ja tez idę szykować kąpanko, bo moja już tu na mnie pyskuje w leżaczku 😉 Wasze dzieciaki tez tak na was krzycza bo nasz ato czasem strasznie 😁 😁 😁 a my sie ze smiechu zanosimy 😁 😁 😁

• Mamusia
iwwwa napisał(a):
Ja dzisiaj mojemu dalam do spobowania samego bananka i chce zobaczyc czy go nie wysypie tak jak Loli mówiła, że Oleńke wysypało. Narazie jest oki.

ja banana mu nie daje bo nie chce go jesc... Ale hmm no ciagle w sumie jadl to samo.... kupilam mu deserek z czekolada od 5 miesiaca to moze to.. hmm zobaczymy jak jutro bedzie mial to pomysle czy nie isc do lekarza.

• Mamusia
Mój jak podłapie gadkę to ja sikam ze śmiechu. Mam nawet go nagranego i do tego miny robi jakby sie żalił i coś opowiadał tak na serio.
Ania moj tak raczek nie wpycha głęboko, ale chyba wszystko przed nim jeszcze. Narazie wkłada najczesciej jednego palca i kieruje go tam w strone tego zabka 3 lub 4 i tam sobie mizia 🙂

• Mamusia
iwwwa napisał(a):
Mój jak podłapie gadkę to ja sikam ze śmiechu. Mam nawet go nagranego i do tego miny robi jakby sie żalił i coś opowiadał tak na serio.
Ania moj tak raczek nie wpycha głęboko, ale chyba wszystko przed nim jeszcze. Narazie wkłada najczesciej jednego palca i kieruje go tam w strone tego zabka 3 lub 4 i tam sobie mizia 🙂

heheh to ich beblanie jest najlepsze w tym wszystkim 😉
Kupla wczoraj spotkalam ma 1.5 roku jego cora i pytam czy gada , a on no mama baba tata itp a jak sie wkurzy to po swoejmu na wszystkich sie wydziera 😜 hahahha nie moglam a ona aniolek we wozku z chrupkiem 😜czapa na oczach 😜

Noo to moze ma jednak tam cos... kurde Idze tez wyszla 3 Oli od Ani ... teraz Kubus tez tam sie mizia... hmmm... moze tak ma byc 😜 hehe sprawdz palcem:P- o ile sobie da 😁

Ania8888 napisał(a):
zazdroszcze Agus.. 😉
Ale z tym kwasem foliowym serio????// 😜 hihi ja moje tabletki ciazowe dalam kumpeli 😜

Ej Wasze dzieci tez tak na hama wpychaja sobie lapki do buzi ze maja odruch wymiotny???? 😮

moj tez tak wpycha i przez to mu sie ulewa babol maly 😜
a co do wlosow to tez garsciami wyciagam 😞

a moja ostatnio z nowości to udaje zaślimaczonego konika 😁
w sensie że z ust wypuszcza banieczki i przy tym robi nimi prrrrr jak konik! 🙂 mam to nagrane, jak zgram to pokażę 🙂 ubaw po pachy 🙂
a poza tym to jest jakaś taka dziwna...płacze, marudzi, stęka...dzisiaj mam serdecznie dość, wymęczyła mnie jak dawno nie!!
dlatego póki mojego nie ma to brzuszek fb i inne stronki 😁

a ja wykapałam młoda i spi, ale spadam z kompa bo mi się monitor wściekł i cały ekram jakby ścieśnia mi sie do szerokości 5 cm nakże nawet niew iwem co i jak piszę tzn. mniej więcej

fuck jeszcze monitor bedziemy musieli kupić :/ GAD DEMET!!

ale młodej dzis jestem pos wrażeniem spała 1 3,5 godzinki ostatnio karmiłam ja po 15 i teraz dopiero oby w nocy było podobnie plisssssss ☺️ oki uciekma obi mi oczy sfiksuja
😘 😘

• Mamusia
Agaa i jak tam plecy ? grzeja cie plasterki ? mnie wygrzaly dwa, na noc sobie daj .
A co do malej to moja tez dzis na maxa rozdrazniona i nie chce jesc :/ wrrrr
10 stron do nadrobienia nie wiem , moze puzniej jakos nadrobie jak mala pujdzie spac bo sie nie da:/