Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No Anulki dzidzia juz prawie na raczkach pana doktorka 😁 😁
A moja juz sobie pewnie posiedzi w miejscu dlatego tak przybiera na masie 😁 i taka wielka jest.
No Agaa zobaczysz jak ci to 40 dni minie 🤪 ale ja to juz jestem w szoku panika straszna.

Snilo mi sie ze Olusia jak wystawila noge z mojego brzuszka ze ja zlapalam za nia i pokazalam mojemu i mowie patrz jaka malusia 😉 🤪 porabane sny ciazowe 😁 😁

Loli mi się cała ta ciąża niesamowicie ciągnie i te ostatnie dni też wolno lecą...więc wątpie żeby teraz było inaczej.
hehe sen dobry 🙂

a ja dzisiaj będę miała odniesienie ile mała przytyła w tydzień 🙂 oby nie dużo! klocek mój 🙂

• Mamusia
Agaa my wczoraj z nocnym markiem -DOSIK stwierdzilysmy ze przez brzuszka i to cale forum, przesiadywanie godzinami nam duzo pomoglo aby nam ta ciaza szybciej mineła 😉

No sen zabujczy 😉

No ciekawe ile przytyla chyba okolo 200-300 g dziecko na tydzien przybiera pod koniec ciazy ?
Nie wiem dokladnie ale cos chyba gdzies takiego czytalam

No ty mi nie mow ze twoja Ela to klocus, popatrz na moja Olusie 😎 😎

Ewa nie Ela 🙂 już drugi raz ktoś myli 🙂

nooo porównywalnie do tygodnia ciąży....ale jak na tak drobną kobietkę jak Ty to Ola rzeczywiście duża 🙂 mój gin by się mocno zdziwił jak byś do niego przyszła 🙂

• Mamusia
Ja czuje juz tylko dupencje jej i nogi 😁
Raczki czasami ale to tylko gdzies tam w dole 😉

Jak bylam na ostatnim USG to lekarz mi powiedział ze jej nogi sa bardziej pod zebrami prawymi a cała masa tułowia jest połozona na lewej scianie brzuszka 🙂

Wjec powiem ci ze jak kiedys własnie prosiłam połozna zeby mi powiedziała jak ona jest ułozona to identycznie ja wymacała 🤪 skubana 🙂

I ona czasem dupka na prawa strone a czasem na lewa 🙂
A moje biedne zeberka wolaja o pomoc 😁 HEELLPP MEEE 😜 😜

ooo to rzeczywiście jest ruchliwa 🙂 bo moja to mi się wydaje że cały czas leży na jednym boku i kopie mi w żebra albo w bok z prawej strony i tam też czasem czuję jej pupkę 🙂 a lewej to mnie smyra rączkami i tam też najbardziej czuję czkawkę 🙂

Loli to czekam na foteczkę 🙂 chociaż pewnie tez już Ci się dużo brzuszek nie zmienia co?

• Mamusia
Agaa chyba sie juz nie zmienił hm sama nie wiem ciezko opisac ;D ja wsumie juz nie widze zadnej róznicy tylko czuje wjekszy bol 😁 jesli chodzi o kregoslup 😉
Ale teraz jakos akurat nie nazekam, nic mnie nie boli ( tfu-tfu-tfu) odpukac 😜

Marta to super że Ci przeszło, najwyraźniej to było to skoro Ci pomogła tabletka...:*

Loli jaka ulga co? po tylu dniach bólu taki spokój 🙂 to aż nienaturalne hehe 🙂

oki mam dość leżenia!! idę coś porobić w innej pozycji bo zgłupieję!

do potem 😘

Czesc brzuszki. U mnie noc nawet nie zła w sumie jakoś zyje. Agus czekam co bedzie po wizycie a ja i tak podam wage małej z ostatniego usg to się tą wpisze 🙂 i możesz juz zmienic na Nikola 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny przede wszystkim to AGUŚ KOCHANA NIC SIĘ NIE MARTW NA PEWNO WSZYSTKO JEST DOBRZE Z EWUNIĄ I JESZCZE SOBIE W BRZUSZKU POSIEDZI,CZASEM TAKIE RZECZY SIĘ ZDARZAJĄ MÓJ LEKARZ MI O TYM MÓWIŁ ,ŻE TO JEST MOŻLIWE I NIE MAM JAK CO PANIKOWAĆ BO ORGANIZM KAŻDY INDYWIDUALNIE PRZYGOTOWUJE SIĘ DO PORODU ,WIĘC SŁOŃCE NIC SIĘ NIE BÓJ BĘDZIE WSZYSTKO DOBRZE TRZYMAMY Z OLIWKĄ ZA WAS MOCNO KCIUKI I KONIECZNIE DAJ ZNAĆ PO WIZYCIE CO I JAK BO BĘDĘ DYŻUROWAĆ KOŁO 17 NA FORUM
😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

ELUSKA TY TEŻ TAM UWAŻAJ NA SIEBIE I SIĘ NIE MĘCZ ,BO DOSTANIESZ OD NAS PO ZADZIE!!!!!!!!
Loli gratuluję 37 tygodnia 😁
ja już na nowym mieszkanku mam większość posprzątane......ale fakt nie wyspałam się bo nie dość ze non stop siku to jeszcze komary mi latały....... 😠
ale w dzień nadrobię 😜 😜

no wszystkie dziewczyny odpoczywają 😜 i dobrze 🙂
a ja właśnie wsadziłam ryż pod pierzynkę bo dziś z truskawkami będzie 🤪 niech sobie rośnie milusi 😁 a ja tez spuchłam jak pączek od tego gorąca 😞 i chodzę dziś w samej bieliźnie 😜 bo inaczej się nie da a poza tym już na mnie wszystko małe 😞 😞 i wszystko ciśnie, nikt mnie nie ogląda więc mogę 😜

Już jestem dziewczny 😎
Padniętaaa byłam po tych zakupach musiałam chwile poleżeć 🙂
Kupiłam sobie jeszcze jedną tunike bo juz chodze w jedych i tych samych 😜
byliśmy pytac o ten internet w play i chyba go weżmiemy bo z tym jest koszmar.
W ogole mój ma w telefonie neta za darmo i próbowałam sobie wejśc tu na brzucha ale tam nie da sie zalogować i pisać postów ehh 😞 musze adminowi napisać o tym 😠

• Mamusia
Dosik rozwarcie ma a lata w tą i spowrotem 😠 Aguś słoneczko to nie jest tak, że ja nie mam mocy...Mam powera i już nawet dziś mogła bym się gździć i myć okna i malować Franka pokój i w ogóle...Ale mi kategorycznie nie wolno. Z dupskiem mam leżeć, zero sexu, tabletki cztery razy dziennie i zero wysiłku. Bo wg doktora jestem w 34 tyg. To nie wiem jak ten suwak tu liczy 🤨