Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

Elu my mamy teraz kablowy internet z vectry i mówie Ci tnie się nienormalnie ;/
i co miesiac są jakies awarie i coś nie tak 😠
Ja mojego też teraz tylko w muślach moge ten tegować 😜

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
O tak...Rano to jest tragedia...Żebra bolą, kręgosłup boli i całyyyy brzuch boli.Do tego pęcherz pełen i jeszcze młody jak się obudzi i mi go zgniata to umieram 😜 Najpierw powolutku wstaję...Czekam aż mi na dól dziecię opadnie...Lecę szybko pieski wypuścić, idę siku i zazwyczaj jeszcze na dobitkę do łóżka.

• Mamusia
Ja u siebie w domku mam z multimedii i zadowolona jestem baaaaaaaaaardzo 🙂 Prędkość mega i nie zacina się ani nic. Po 7 filmów pobieram w niecałe dwie godzinki. Na prawdę świetny jest.
W samochodzie też się męczę....Brzych mi twardnieje i strasznie boli zaraz 🤨 Nie za fajno....Nie za fajno się bziumzia 😜
Iwwwa a ile wy jesteście ze swoim menem? 😜

• Mamusia
No dobra kochane, ide teraz na wyrko. Bo ja mam laptopa na smyczy, bateria wogole nie trzyma a nie siega do wyra z zadnego kontaktu. A jak siedze to koszmar jakis, zreszta jak leze wcale nie lepiej. Zajrze za jakas godzinke, pewnie sku bede wstawac zaraz. Zreszta wstaje tak jak opisala Buuterfly heh

• Mamusia
iwwwa, a jak u Ciebie sie to rozejscie objawialo? bo ja tu wczesniej dzis dziewczynom pisalam, ze dzis mialam takie bole spojenia ze chodzic nie moglam, myslalam ze to skurcze bo mi troche po tabletce przeszlo, ale zaraz potem wrocilo i ciagle nie moge chodzic za bardzo:/ i jak oni Ci sprawdzili ze Ci sie rozeszlo?

• Mamusia
Kurde no 21 stron 😲
pieknie 🙂 ja juz po obiadku moj polecial do pracy ja sie nachwilke polozylam i wsumie musze isc jeszcze do sklepu po jakis chlebek zeby cos zjesc jutro rano na sniadanko a tak szczerze to mi sie w cholere nie chce 😞 bo wiem ze bedzie okropnie ciezko 😞 i pewnie jak wroce to padne na pyszczek 😞

• Mamusia
laurana mnie właśnie krocze zaczęło boleć na przełomie 5-6 miesiąca. Taki ból jakbym miała siniaka w kroczu, albo hmmm jak to opisać jakbym miała zakwasy po szpagatach bez rozciągania albo jakbym z murzynem się bzykała przez cały tydzień - bez urazy, chodzi o wielkość. Nie wiem jak to opisać. To takie objawy jak nieraz tu pisałyście, że nogi nie idzie podnieść, wstać itd. Tylko u mnie doszło do tego, że ja nie mogłam wogole nawet kroka dać do przodu, nie mowiac juz o podniesieniu nogi. I to trwalo bardzo dlugo. Moja gin na poczatku mowila ze to normalne ze sie naciaga itd, ale pozniej do niej poszlam bo juz nic nie moglam, a raczej sie doczolgalam do niej i przy badaniu na samolocie, dodatkowo usg i mi powiedziala o tym spojeniu. I jesli bedzie sie pogarszac, jak bede chodzic a nie lezec przede wszystkim to po porodzie pas usztywniajacy na min 6 tygodni, lub lezenie 6 tyg. W zaleznosci jak to sie skonczy. Takze wole dmuchac na zimne, bo po porodzie chce sie maluszkiem zajac a nie lezec jak kłoda.

na szybciutko spieszę Wam napisac że jest wszystko OK!!!
dzisiaj usłyszałam najwpanialsze słowa które chciałam usłyszeć już wcześniej!!

CIĄŻA donoszona!!! że on jest pewny że do 7 września urodzę 😁 😁 😁 łożysko w drugim stadium?! chyba, bo mi nie poweidział, ale widziałam jak pisze na kartce.
a powodem krwawienia była skracająca się szyjka...w tamtym tygodniu 1,5cm, teraz już 1cm 🙂 powiedział że wszystko pięknie i bardzo mu się ta ciąża podoba, że nie będzie mi leków przepisywać ( ufff ) i chyba dlatego że jak by Ewie się teraz urodziło to będzie wszystko ok 🙂 także latam jak na skrzydłach 🙂 a ten ból co miałam dzisiaj to to samo co niektóre z Was mają...mała już jest tak nisko że wali główką do wyjścia 😁
ale oczywiście...oszczędzać się, leżeć jak najwięcej, nie nosić ciężarów, nie biegać ( heee? co to znaczy biegać? 😜 ) itd.

ogólnie to się cieszę 🙂 i powiedział żeby absolutnieANULKA NIE ROBIĆ SOBIE LEWATYWY, BO BARDZO PRZYSPIESZA PORÓD 🙂 i może też powodować krwawienia...

także dziewczynki dbamy o sobie 😁 potem wpadnę wieczorem po urodzinkach 🙂
😘 😘