Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Fakt faktem ten ból mnie przeraził byl okropny tak mnie skręcało
na dole brzucha i w krzyżu że łoo ;/ te bóle brzucha które były do tychczas to pikuś przy tym 😉
z jednej strony zaczełam sie cholernie bać a z drugiej myśle że może wkoncu coś się zacznie
ale teraz jak ustało to napewno były tylko bóle przepowiadające
jeszcze mały dziś tak cholernie w dół prze chciałam do kumpeli pojechać ogrnąć dom a oczywiśćie zdazylam ugotwać
i póżniej bolało wiec Mati kazał mi odpoczywać

• Mamusia
ZOBACZCIE CO WYCZYTAŁAM!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnie dni ciąży wykorzystaj na odpoczynek i sen. Jeśli nie możesz znaleźć sobie miejsca, idź na długi spacer lub poczytaj książkę.
Kilka lub kilkanaście dni przed porodem część kobiet zauważa odejście "czopu śluzowego", czyli gęstej wydzieliny z pochwy (u innych czop odchodzi już w czasie porodu) tkwiącej jak korek w szyjce macicy. Jeśli wydzielina jest różowa lub z pasemkami krwi, oznacza to że poród odbędzie się najprawdopodobniej w ciągu następnych 24 godzin.

• Mamusia
loli no wiesz pastelowy lila róż wpadający w landrynkowy ha ha ha ha 😁 😁 😁 😁 😁 😜 😜 😜 😜 😜
nie no się śmieje no normalny różowy taki jasny lekko jakby kurde nie wiem we fiolecie wpadało nie umiem tego opisać al bardziej róż.....ale mało tyle ,że było to rano i teraz też...... 🤢

• Mamusia
Sioperka no bo czop podobno wlasnie czasami kilka razy wylatuje, wjec moze u ciebie cos powoli sie rusza tobie tez juz ile 5 dni zostalo ? wjec moze urodzisz nawet przed terminem 🙂
Nie siej paniki tylko teraz czekaj na ciag dalszy wydarzen 🙂

• Mamusia
Sioperka a ty jakos do tego lekarza jutro ?? dobrze pamietam ?? jesli tak no to powiesz mu, pewnie zagladnie na samolocie i ci moze cos wjecej powie na ten temat 🙂
Oj nie ma sie co denerwowac, wazne ze dzidzia juz donoszona i juz jej nic nie zagraza 😘

aa zmęczona Loli okropnie... I idziemy zaraz lulu. Moj jutro na 15 godzin do pracy 😞 bede sprzatac żeby czymś sie zająć no ale trudno.
A tak to nic nowego troszke roboty dzisiaj było. A jak sie Loli czujesz?

• Mamusia
Ehh no tak kochana , trzeba jakos sie zajac bo normalnie oszalec mozna od takiego nic nie robienia 😞 wiem cos o tym miejsca czasem ciezko sobie znalesc.
Odpoczywaj kochana zebys sie nie przemeczala zbytnio!
A u mnie samopoczucie hmm bez zmian nic mi sie nadal nie dzieje. o dziwo jeszcze mnie sioperka wyprzedzi i dosik cos czuje 😜 😜

Loli ja juz sie boje jakiego Ty ,,maluszka" urodzisz :d jakies 4 kg?? 😁 jestem ciekawa 🙂 Kurcze ani objawów ani nic?? hmm no to trudno trzeba czekać. No ja mam co robić, obiad, posprzątać itd ale czasami mi się nic n ie chce :/

No ja sie nie dziwie ehh ja mam nadzieje ze urodze w terminie bo akurat nawet tak mi pasuje no ale ja sobie moge chciec. dobra ja uciekam lulu miłych snów brzusie 😘 Pa Loliczku 😘