Skocz do zawartości

Ach te więzadła | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Nio ja własnie byłam u lekarza przed swietami, do swiąt jeszcze pracowałam 8h dziennie w pozycji siedzacej, lekarz kazał isc na zwolnienie na miesiąc i obserwowac co sie bedzie działo, i jak cos walic do niego. Ja te takie bole jakby miało cos wyleciec mam najczesciej wieczorem, moze po prostu po całym dniu. Póki co mało lezałam, bo to swieta i sie wiecej przy stole siedzi a nie lezy plackiem. Zapytaj jak mozesz swojego lekarza, a ja mam wizyte teraz dopiero 22.01 wiec mzoe dotrwam. Tylko sie obawiam troche ze moze to cos powaznego a ja bagatelizuje i jeszcze sie cos stanie. Mi tez aniaweis powiedziała ze to normalne, ze juz sie macica przygotowuje do porodu i to moga byc co jakis czas te skurcze pzrepowiadające po prostu. Sama nie wiem... najgorzej to wyczuc jak człowiek nie ma pojęcia co i jak...

• Mamusia
Oczywiście to jeden z przykrych aspektów ciąży, ale jakoś to musimy przetrwać, więzadła muszą się rozciągnąć by podtrzymywać rosnącą macicę, także ból w pachwinach jest i pewnie nie zginie do końca ciąży. Nie ma co narzekać tylko ostrożniej ze wszystkim nawet ze wstawaniem z łóżka, chodzeniem, dobrze że to nie do końca życia, tylko przejściowe. :P

mikusia napisał:
to mnie aleksandro przestraszylas 😞ja dzisiaj ide do mojej gin...dowiem sie czy wszystko jest ok 🙂 oby...trzymajcie kciuki

Powodzenia,żeby skończyło się tylko na strachu

U mnie wszystko pozamykane(szyjka) wiec bole w wiezadlach sa spowodowane tym ze moje malenstwo ma bardzo nisko ulozona glowke i jest ciezkie a przy moim wzroscie i duzym brzuszku ciezko jest uniknac tych boli 😞

• Mamusia
dziewczyny te uczucie kłucia w pochwie to moze byc jakis stan zapalny, bo to u kobiet ciężarnych czesta dolegliwość, prawie 100% cos ma. U mnie np w szpitalu wykryli drożdzyce, kolezanka miała cos innego, kazda prawie miała na noc jakies globulki dopochwowe, i nie da sie tego chyba uniknac, bo to hormony szaleja... cóz trudno... tylko potem dzidzie sie moga rodzic z jakimis plesniawkami,ale nie wiem czy na te plesniawki to tylko cesarka??

• Mamusia
Ja jestem w siódmym tygodniu ciąży i do tej pory cały czas mnie bolał brzuszek. Powiedział to lekarzowi, przeczytałam kilka forów i wiem, że to normalne więc nie martw się tobie też miną tak jak mi 🙂 . Od kilku dni już mnie nie boli i czuję się świetnie. Za to zaczęłam się martwić czemu mnie nie boli. Kobieta to przewrotne stworzenie 😁

Dziewczyny a mnie czasem pachwiny bolą parę dni,potem przestaje i po jakimś czasie znowu.Wiem,że to więzadła i się nie martwię,ale najlepsze jest to,że ostatnio zauważyłam na obu pachwinach małe rozstępy 😞 cała się smaruję olejkiem i nie spodziewałam się ,że właśnie tam wyjdą...nigdzie indziej nie mam

• Mamusia
Wczoraj wstałam obolała ale myślę sobie pewnie kotka spała na mnie cała noc, dzisiaj wstaję a właściwie próbuję a tu guzik, brzuch boli, krzyż boli, od razu poczułam się jak Iza.K.K. powiedziała, jak stary człowiek. Na początku się wystraszyłam ale pogadałam z bardziej doświadczoną koleżanką, poczytałam Wasze wypowiedzi i już miałam diagnozę. Kurczę, ja myślałam że to raczej rzadka przypadłość a tu proszę nie jestem sama 😉

• 2 tygodnie później...