Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej mamuslki czy was tez tak boli nieraz pepek szczegolnie po calym dniu?? Kurcze dzis sie troche przestraszylam bo tak mnie zabolalo w okolicy pepka jakby maly mi sie na pepowinie hustal:/ nie wiem jak okreslic ten bol chocby takie rozciaganie w okolicy pepka od srodka boje sie teraz troche ;/

Hej.. jesteście?? pewnie nie bo późno... miała dzisiaj jazdy:/ od 7.30 do 19.45 poza domem..;( do tego jakiś podły humor i bolący brzuszek... :/ ehhh.. idę spać bo w końcu muszę odpocząć.

Oj to Ci zazdroszczę takiego brzusia 😉 mój pewnie znowu będzie rozmiarów ogromnego balona;D
I tego kopania też... Mateuszek jeszcze tak skromniutko poszturcha.. mocniej poczuję tylko w nocy jak się zerwę do Kubiego - wtedy nawet zaboli.. ale tak w ciągu dnia to prawie w ogóle ruchów nie czuję.. Ale może to rzeczywiście dlatego, że szybko zaszłam w 2 ciąże i macica nie wróciła do pierwotnego stanu więc dziecko na dzień dobey ma więcej miejsca.. Chciałabym, żeby mnie już zaczął tak regularnie kopać 😉

• Mamusia
Dwudziesty tydzień ..to tak moze być.
Mnie dopiero teraz tak regularnie puka,przewraca sie mam takie wrażenie.
Wczesniej mialam mocniejsze ruchy i to juz w marcu.Odeszla moja mama i choć trzymalam nerwy na wodzy nie uniknęłam stresow.ruchy byly gwaltowne i bolesne.Potem jak sie uspokilam maluch tez sie uciszyl.Teraz mam wrażenie ,ze jest radosny,taki malutki wesolutki 🙂

Przykro mi z powodu mamy...
Hmm.. a ja jak się zdenerwuję, zestresuję to mi tylko brzuch twardnieje - żadnych takich objawów, żeby się dziecko zrobił bardziej nerwowe.. nic mnie bardziej w takich stresowych sytuacjach nie mizia...
A szkoda 😉 już się nie moge doczekać aż zacznie porządnie kopać 😉 Ciekawe kiedy da poczuć Kubusiowi, że braciszek w drodze;D hehe

w ogóle to mnie strasznie brodawki bolą;( nawet lekko się dotknąć nie mogę;( a jeszcze Kuba wczoraj w nocy (nie wiem co mu odbiło bo od 5 miesięcy nie je cyca) ugryzł mnie.. położył się na mnie i zwyczajnie ugryzł w cyca.. a jego ostre ząbki plus moje obolałe brodawy = masakra...