Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
witam dziewuszki 🙂
ja juz mam wakacje pelna parą, babka mi dzis powiedziała ze na praktyki nie musze juz chodzic bo ciezarnej meczyc nie bedzie 🙂
Gosiu tez niedawno sie obudziłam bo jak wrocilam to bylam padnieta 😁 teraz pozostaje cos amu zrobic bo malenstwo sie upomina heh tam podszturchuje w brzuszku mamusie i laba do konca dnia 🤪 🤪

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no to super Julito gratuluję wakacji tutaj rok szkolny konczy się dopiero 2 lipca ale za to zaczynają później we wrześniu no ale 2 tygodnie jeszcze powstaję a później laba Kamilek pojedzie z babcią a ja bedę mogła spac do woli 🙂 ale u mnie leje masakra 😞 smacznego 🙂

Dziewczynki musze się Wam pochwalić 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 Wróciłam właśnie z USC i wyznaczyliśmy sobie 11 września ceremonię ślubu. Nie wiem jak taka słonica da radę się doczłapać na własny ślub ale będę próbowała z całych sił 🤪

• Mamusia
a mi sie nie chce dla siebie samej gotowac, z reszta tesciowa oststnio nadawala pelno rzeczy w słoiki popakowala to jest co odgrzewac hehe moj ma na popoludnie to wraca kolo 23 wiec nie ma sensu gotowac przez ten tydzien i w dodatku sama ani to sie do kogo odezwac z kims wyjsc wszyscy znajomi albo juz wakacje sobie zrobili i powyjedzali albo praca o mam dzwoni juhu 😁

Dokładnie tak samo mam ja Juleczko, ale staram się coś poczytać, trochę tu z wami posiedzieć, gdzieś się przejść a później Kris ajak nie Kris to rodzinka przychodzi do domciu i jest fajnie 😜

• Mamusia
ja też nie zawsze mam zajecie no ale kto powiedział ze życie nie jest nudne 🤪 😁 dzisiaj odwiedziłam rano kolezankę później spałam i dzień zleciał szybko a czasami ciągnie sie niemiłosiernie długo 🤢 jak by nie było Kamilka tez bym nie gotowała bo B nie ma no ale szkoda mi dziecka i zawsze coś zrobię chociaż jedno danie 🙂

Wrrrr ale jestem zła boże skąd się ci faceci wzieli;/ Mój wspanialomyslny narzeczony umowil mnie na spotkanie w sprawie pracy i dopiero po fakcie mi o tym mowi 😠 już mi cały dzień zje...ł aż się popłakałam z nerwów...

• Mamusia
a ja jutro jade do domu a w piatek do lekarza bo martwia mnie te słabe ruchy mojej dzidzi wrecz wogole jej nie czuje wczesniej wariowala zywotniej bo zapisywalam sobie o ktorej mniej wiecej dawala znac a teraz wrecz nic...
oj Martus wspolczuje ja bym go chyba zakatrupila jaby mi moj cos takiego zrobil w 6 miesiacu jeszcze do pracy no ludzie dajcie spokuj przeciez to zacharowac sie kobieta moze ja dzis posiedziałam w tej szkole i mialam dosc ...
Gosienko fakt jakbym miala dzidzie to juz jakas motywacja a teraz wzielam sie za sprzatanie a co tam poukladam w szafkach hehe 😁

• Mamusia
mam nadzieje ze macie racje bo juz sie naczytałam w jednym z artykulow:

Zadzwoń do lekarza lub bez zwłoki jedź do szpitala, jeżeli:

* po 20 tygodniu ciąży nie czujesz żadnych ruchów płodu przez okres 24 godzin
* po 28 tygodniu ciąży w porze zwykle dużej aktywności (wieczorem) odczuwasz mniej niż 10 ruchów na godzinę.
* zauważasz zmianę charakteru ruchów, np. gdy dziecko nie porusza się wieczorem, choć dotąd było o tej porze bardzo aktywne lub na odwrót – gdy nagle gwałtownie „kopie” rano czy przed południem, a zwykle jest to okres małej aktywności. Zmniejszona aktywność lub zmiana jej charakteru może być oznaką tego, że dziecko znalazło się w zagrożeniu – trzeba wówczas szybko zrobić badanie KTG.

a moje bobo wlasnie tak ma wczesniej szalalo niesamowicie a od soboty praktycznie wogole nic nawet po zjedzeniu go nie czuje i pepek jakos dziwnie mi sie schowal a byl juz prawie na wylocie
ehh nie wiem co sie dzieje i to mnie martwi wole pojsc dla wlasnego spokoju w koncu od czegos ten lekarz jest

• Mamusia
nie wiem nie martwilam sie tym wogole az do poniedzialku wieczor jak przeczytalam to zaczelam sie martwic i jak z mama rozmawialam to tez powiedziala zeby lepiej pojsc i sie uspokoic niz samemu się nakręcac,
teraz troszke sie zaczelo ruszac bo wpadlam na pomysl zeby loda zjesc ale tez slabo w porównaniu do wczesniejszych zobaczymu co lekarz powie niech zbada dobrze serduszko dzidzi i bede spokojniejsza