Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ale tak naprawde to cuda o cukrzycy slyszalam,bo pielegniarka i dziś powiedziala,ze moglo być lepiej hahaha ale zapomniala ze pierwszy wynik mialam paskudny,a teraz to sama poszlam po skierowanie do lekarza rodzinnego i dalam zbadac.Bylam ciekawa czy moja eksperymentalna dieta coś dala.No i efekt jest.dziewczyny z brzuszka CUKROWKI 🙂 tez mi podpowiedzialy

• Mamusia
Cytrynke do glukozy??Aha ale to nie jest taka tragedia
Mnie pierwszy raz to zrobilo sie tak jakbym dostala glupiego jasia.Dobrze ,ze pielegniarka powiedziala zeby nie wychodzic z przychodni,no i nie bylam sama.Okazalo sie,ze mam cukier podwyższony.A dzis żadnych objawow i cukier niższy 🙂

• Mamusia
ja tez uwielbiam pieczywo ciemne,grahameczki itd ale pamietaj,ze w tym pieczywie tez jest pszenna mąka.Mieszaja,bujają,ze ciemneee piueczywko.A ja kochana w piekarni pracuje i wiem gdzie i do czego dosypuja mąke jasna.Najlepiej jak w sklepie powiesz,ze dla cukrzyka potrzebujesz,to zaraz ekspedientki zdanie zmieniają.Gadają,ze ciemne,ciemne a jak dla cukrzyka to KARP!!>jak jest mądra i wie o co chodzi,to nie wci snie Ci kitu,chyba,ze na tempaka trafisz.Szkolilam ekspedientki,a teraz sama łaże po piekarniach i wiem jak cygania

• Mamusia
No to ja normalnie płace 100zł, to ciekawe ile za połówkowe weźmie 😮
a w nastepny czwrtek jade do poznania do kardiologa na badanie echa serca płodu i tam znowu zapłace 150zł za wizyte 😮 normalnie masakra, a do tego w piatek robilam badania i zostawiłam kolejną stówkę 😲 ale dzis odebrałąm wyniki i najwazniejsze ze wszystko jest w normie 🙂

• Mamusia
u mnie to jest tak: za wizyte place juz 100zl(bylo 80),zawsze jest badanie USG.Mialam prenatalne ale w klinice2000 w Katowicach(normalna przychodnia).Wizyty prywatne,leczenie niepolodnoci i td.A ja mialam skierownie z kasy,bo niby tam chodze tylko,ze najczęsciej nie moge wcisnąc sie na wolny termin,a jestem juz na L4 wiec musze wskakiwać prywatnie.tak wiec prenatalne mialam z Kasy,badanie krwi pod tym kątem tez z kasy(obejmuje kobiety po 35 roku zycia ).Drugie prenatalne ok 20 go tygodnia ciązy czyli polowkowe tez z kasy.Tyle,ze za plytke w 3 D placilam stowke 🙂

• Mamusia
No to ci sie nawet udaje ja tez przeszlam do niego bo zle sie czulam w polowie 3 miesiaca a pracuje w barze, przy bankietach i mi zle bylo w tym dymie i wogole :/ a moja lekarka w przychodni stwierdzila ze nie jestem chora tlko w ciazy i mam w tym barze zasuwac pewnie dalej bym zasuwala tylko kolezanka mi powiedziala o dobrym lekarzu fakt ze jest dosc obcesowy i czasem ostro bada 😮ale przynajmniej wiem ze jestem w dobrych rekach malo tego on przyjmuje porody w jastrzebskim szpitalu wiec moze mi sie uda na niego trafic przy rozwiazaniu 🙂