Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej Martusia
ja tez na chwilke wpadlam,sie przywitać.Potem napewno sie pokaże.Młosz dziś grzeczny jest,więc samopoczucie mam fajne.AAAA nagadałyśmy sie wczoraj troszke,ja ostatnia zeszlam,bo i tak siedze do pierwszej,bo tablety biore ale potem spie jak aniołeczek 🙂

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Zaledwie kilka dni temu...

Do dramatycznych wydarzeń doszło na oddziale położniczym lubińskiego szpitala. Podczas porodu noworodek upadł na posadzkę.

Rodzice z utęsknieniem czekali na rozwiązanie. Ciąża przebiegła bez żadnych komplikacji, nie była zagrożona. Dziecko miało urodzić się w pełni zdrowe. Termin porodu w lubińskim szpitalu zaplanowano na drugą dekadę lipca. 21 lipca matka z bólami trafiła na oddział położniczy. Tego dnia dyżur pełnili doświadczeni lekarz i położna z wieloletnim stażem i praktyką. Poród odbył się siłami natury. Niestety w kulminacyjnym momencie, gdy dziecko wychodziło na świat, wydarzył się nieszczęśliwy wypadek. Podczas odbioru porodu, noworodek upadł na posadzkę. To był szok dla matki i ojca, który był przy porodzie. Ojca natychmiast wyproszono z sali. Dziecko z poważnymi obrażeniami głowy od razu przetransportowano do kliniki we Wrocławiu. U dziewczynki wykryto dwa krwiaki na mózgu i pęknięcie czaszki w dwóch miejscach.

Czy zawinił zespół lekarski odbierający poród? To ustala policja pod nadzorem prokuratury.

Monika czy Ty musisz stresować takimi informacjami?? 😞

A w ogóle to cześć 😁 Martuś - one tak tu naklikały tych stron wczoraj wieczorem (!) Ja uciekłam po 21 wpadam teraz a tu 17 str;p
Poza tym są złośliwe bo tylko o tym, że chude słyszę (czytam 😁). Ale ja też będę złośliwa;p;p chuda nie jestem i nie będę.. trudno;p ale za to skusiłam się wczoraj na tę kiełbaskę 😁 a potem jak wróciliśmy do domu na jeszcze jedną^^ 🙃 🙃 ☺️ taką przyjemniejszą;p sasasa!

Powiem szczerze,że nie widzę plusów zaznajamiania się z takimi historiami przed porodem... Wiesz.. wypadki się niestety zdarzają, nawet takie.. a teraz, znając tę sytuację dodatkowo się denerwujesz.. bo co jeśli Tobie też się takie coś przytrafi?? Ja wolę wierzyć, że wszystko pójdzie zgodnie z planem, Mati urodzi się śliczniutki i zdrowy tak jak Kubuś 😁 A potem będziemy biegać za nimi dwoma;p;p

A tak z innej beczki;p odkryłam, że Mateunio nie lubi jak tatuś się ten teges z mamusią;p;p Strasznie mocno i boleśnie wtedy kopie 😁^^

• Mamusia
U mnie jako tako, wczoraj mialam urwanie głowy, bo po remoncie trzeba było posprzątać i dzis mam za swoje, strasznie bolą mnie plecy, jak co dzień zresztą 😠
Poza tym cały czas twardnieje mi brzuch, dziś rano jak sie obudziałam to mialam twardy jak kamień aż bolał, wzięłam aspargin i relanium i po jakiś 2 godzinach dopiero było lepiej ehhhh... martwi mnie to, ale najważniejsze, że szyjka sie nie skraca, musze wiecej leżeć, a tak nie lubie 🤨

• Mamusia
ejjj Agula,ty masz dopiero 25 tydzień nie rob se jaj z remontami jak Ci brzusio twardnieje,mnie leci 33 tydzień i sram caly czas w gacie.Chcesz urodzić tak jak Kamila ona miala chyba 24 tydzień.Zresztą kama sie nie odzywa i mnie to niepokoi.Nie chce żadnej stresować ale nie uważacie,ze to dziwne.Kama choć krotkie wiadomości ale przesylala,a teraz Kicha.Nic nie ma

• Mamusia
Mnie jak zacząl twardnieć,to mialam brać no spe.Na początku coś tam pomagala,potem wcale.Teraz mam Fenoterol i Isoptin.Pytalam lekarza czy moze brzusio twardnieć.Zaprzeczył i powiedzial,ze to wskazuje na przedwczesny poród.Zapisal mi teraz te tablety.Szyjka tez skrociła mi sie z dnia na dzień.Bylam taka szczęsliwa,ze jakos sie kulam,a w jeden dzien dostalam normalnie w pysk.

• Mamusia
Hej Dziewczynki
U mnie akurat nie miało znaczenia czy sie nadzwigalam czy nie, lezalam calymi dniami u tesciowej bo nic nie kazała robic a i tak mialam bóle krzyzowe do tego zakażenia nerek dostałam wyladowalam w szpitalu i niby wszystko bylo ok polezalam dwa dni wzieli mnie na koleje badania bo brzuszek twardnial czasem i wciąz mialam bole krzyzowe co lekarzy zaniepokoilo i okazalo sie ze szyjka samoczynnie sie skrocila i zagrozenie porodem przedwczesnym w 27 tygodniu .. od razu trafilam pod obserwacje codziennie 24/h ktos przychodzil z personelu plus kroplowki i multum prochów teraz tak jak Maludka kochana lece na isoptinie i fenoterolu bo nospa nic nie pomagala takze same widzicie jedne sie nadzwigaja i brzuszek twardnieje a druga nic nie robi i ma pecha;/
Agula a lekarz nie zapsiał cie na badanie ktg? skoro tak ci brzuszek twardnieje powinien zrobic czy to nie skurcze bo u mnie sa na szczescie tylko przepowiadajace ale dosc czesto.. jak cie niepokoja te stawiania brzuszka to lepeij popros go o ktg bedziesz spokojniejsza 🙂

• Mamusia
Goska nie daj sie tluczkiem go tluczkiem 😁 😁 😁 buziaki i nie kloc sie mocno bo maly juz slyszy pamietaj 😉
MAluda jak cie kopne w ta twoja chuda seksi dupke to zobaczysz 😜 😜 😜 taak jasne nikt cie nie lubi a sprobuj sie jutro nie pojawic to w tyteee 😘 😘 😘 😜 😁
Monika jesli mam byc szczera to wiesz co coraz bardziej sie ciesze ze ty tak rzadko zagladasz bo jak juz cos napiszesz to klekajcie narod bo zgadzam sie jak najbardziej z gogr ze chyba nikt nie ma ochoty czytac takiego czegos tuz przed porodem ty naprawde nie masz o czym pisac?? Naprawde zastanow sie czasem 🤨y 😮 😮