Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
o snach nawet nie mowie bo mam takie porabane ze szkoda gadac :/ a twoj maly napewno jest ulozony dobrze nie martw sie niepotrzenbnie 🙂 😘 ja sie martwie lozyskiem bo na 4d bylo nisko z przodu tak ze malemu pol glowy zaslanialo i musiam mi trzasc tak bolaco calym brzuchem zeby bylo widac glowa wyraznie :/ mam nadzieje ze do porodu ono sie schowa bo bedzie lipa

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a czujesz jak sie rozpycha na dole jak pochodzisz troche bo ja tak normalnie wczoraj do zj=najomych szlism ja wiem jakies 2,3 km i tak mi sie wyginal ze co chwile stawalam kiedys jak chodzilam to wogole go nie czulam a teraz czy chodze czy siedze czy leze to czuje az takie bolace ruchy pod piersiami i czasem ale rzadko w pachwinach na dole

• Mamusia
kurde Marta ostatnio to czuje mega skurcze a małego jak siedzę czy leżę a i ostatnio ma czkawkę co najmniej raz dziennie 😁 jak chodzę to pare razy przysadził mi w żebro no ale nie czuję tego cały czas 😘 wiesz Kamil maltretował mi lewe żebro a teraz mały dla wyrównania poziomu siedzi i odpycha się od prawego czasami normalnie tak sie bawi czuję stopę przywali w zebro i sie odpycha 😁 ja to tak smiesznie czuje 😁

• Mamusia
Mortishia24 napisał(a):
oh my god alez sie nazarlam mleczkiem skondensowanym z tubki co za idiotka ze mnie teraz mi sie chce rzygu rzygu a musze isc brac sie za sprzatanie 🤢 a jak u ciebie ze sluzem bo ja juz bez wkladki czy w dzien czy w nocy ani rusz ;/

u mnie ze śluzem tez masakra 🤪dobra teraz idę mniam ale to mleko musiało być pycha 😁

Heloł;p;p
Ja się tu Gosia zaraz kłócić z Tobą będę - jak to nikt nie zagląda?? a ja?? moje posty też niestety pozostają bez odzewu więc też już się deczko wkurzać zaczęłam...
A w ogóle to strasznie współczuję tych skurczów, bóli, itd... Ja na szczęście jeszcze nie mam i mam nadzieję, że nie będę mieć.. dzisiaj zaczęłam miesięczną praktykę zawodową i wygląda na to, że spędze ją na przemian kwitnąc na sali sądowej albo łażąc w teren na wywiady i te inne...
A dzisiaj to była masakra jak musiałam busem jechać w takiej duchocie.. weszłam a tam pełno starych babek z torbami pełnymi śmierdzących serów:/ mówię Wam.. koszmar!

No a tak poza tym to weekend wreszcie udany był! Mężuś mój strasznie z domu nie chciał wychodzić ale wyciągnęłam go w sobotę na grilla a w niedzielę u nas był festiwal sztuk KARPATY OFFer i ogólnie zajebiście było 😉 Wróciliśmy zadowoleni, że hej 😁 a na koniec jeszcze trzeba było poprawić humor Mateuszkowi 😁 a Wiecie, że jak na razie to jest jeden sposób tylko, żeby doprowadzić mdo młodego hormony szczęścia^^ 😁 no więc, no... ☺️ ☺️;p;p

Dobra.. idę do chłopaków na polko 😉
Gocha napisz koniecznie jak po wizycie! Mam nadzieję, że młody odwrócony jak trzeba tylko sobie żarty stroi i tak kopie Cię żeby nastraszyć, no i że te Wasze skurcze to jeszcze nic nie znaczą 😉

• Mamusia
hej babeczki 🙂 tu jak zwykle zadnej nie ma ehh a jak sa to mnie nie ma heh

ja juz poprałam i poprasowałam ciuszki dla małego i narazie mam dosc
wtracajac sie w wasza rozmowe u mnie tak samo bez wkladeczki ani rusz..
maly mnie naszczescie pod rzebrami juz nie bombarduje ale za to wypycha sie jak nie z jednego boku to z drugiego smiesznie to wyglada jak mi tak caly brzuch rozciaga 😁 😁

i mam nadzieje ze moj maluszek juz sie obróci prawidłowo o i nowina czuje juz skurcze ale sa cholernie bolesene ze hej a ogolnie narazie daje rade z tymi lekami
a teraz w środe do lekarza i pozniej Łukasz mnie zabiera jupi 😆 😆 🙃 bo mam juz dosc siedzenia u mnie w domku

no nic uciekam milego dzionka i zdrówka mamunie bo nie wiem kiedy znow zawitam 🙂 papa 🙂

• Mamusia
no i wróciłam 😞 kuźwa mam jakaś infekcje cholera jasna i na sam koniec mam końską dawkę antybiotyku kurde alejestem wściekła a mały na razie nie jest odwrócony tak jak ma być 😞 doła podłapałam dziewczyny normalnie za tydzień mam isć do niego zobaczyć czy infekcja znikneła a jak nie to pewnie dalej antybiotyk 😞ech płakać mi sie chce 😠

Gosia ja złapałam infekcję w pierwszej ciąży dosłownie na tydz przed porodem (to już 3 dni po terminie) i praktycznie do końca na lekach byłam.. także nic się nie martw!! A małego przekonuj żeby się odwrócił.
Kurde no jednak liczyłam na to, że wrócisz z dobrymi wiadomościami.. A tu masz babo placek...
W każdym razie nie łap doła!!! Pamiętaj gadki o pozytywnym myśleniu!!

No właśnie - przecież jeszcze ma czas, żeby się odwrócić 😉 A co lekarz powiedział na to, że nie jest jeszcze ułożony??

Narobiłaś mi ochoty na bób a nie mam nawet gdzie kupić 😞

Aaa.. zapomniałam Wam kiedyś napisać;p zakoleżankowałam się ostatnio z moją wychowawczynią z gimnazjum;p otóż mamy 2 tyg różnicy w terminie porodu i chodzimy do tego samego gin;p;p hehe

No a tak w ogóle to chyba mi cycki urosły;p nawet Kubuś już na babcinych nie chce zasypiać tylko je oklepuje i się kłóci;p

• Mamusia
to wpadajcie na bób ja mam mrozony wiedziałam że bedzie mi się chciało i zamroziłam 2 kilo 😜Gosiu ale fajnie moze na porodówce sie spotkacie 🙂 nic na razie nie mówił pewnie powie cos za tydzień tylko pytał gdzie rodze i chyba da mi skierowanie na ten wymaz co robi sie przed samym porodem

O cwaniaro;p a ja się jakoś nie mogę nauczyć, żeby sobie coś zamrozić... To chyba dlatego, że mam tylko kawałeczek zamrażarki przy lodówce i nic się nie mieści:/

E no to jak lekarz jeszcze nie straszy to na bank będzie ok! 😉 Zobaczysz, za tydz o infekcji nie będziesz pamiętać a mały Cię "tam" będzie rączkami miział;p

hehe to może nawet lepiej jak straszył, że nie zrozumiałaś 😁 im mniej się martwisz tym lepiej 😉

A swoją drogą to podziwiam Cię... ja bym się chyba nie odważyła iść do obcokrajowca lekarza... mnie przed każdą wizytą taki stres bierze, że po polsku dotrzeć trudno a co dopiero w obcym języku..

• Mamusia
Gosia ty sie ciesz ze nie musisz lezec w szpitalu ani tak jak ja czy Maluda albo Mortishia antybiotykow brac non stop.. infekcje da sie wyleczyc to nic strasznego a biorac pod uwage to ze teraz jestesmy bardziej podatne to nic nie zrobisz.. trzeba sie przemeczyc i napewno bedzie wszystko oki głowa go gory..
tak samo z obrotem malego moj tez nadal jest nie obrocony ale tak jak moj lakarz mowi ze nie ma sie czym narazie martwic na zapas co innego gdyby to byl tydzien dwa do porodu wtedy moglybysmy sie martwic takrze napewno wszystko bedzie w porzadku zobaczysz tylko glowa do gory a napewno bedzie dobrze innego wyjscia nie mamy jak zrobic wszystko by nasze kruszynki urodzily sie cale i zdrowe 🙂