Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
witajcie po przerwie 😉 odpoczeliśmy przez ten weekend 🙂 i dziewczynki zobaczyły Bunie i swoją prababcie 🙂

A teraz ząbkujemy na maksa 😉 już dolne 3 obie wyszły... Teraz góra Darię męczy... A Kinga ciągle się uśmiecha 😉 i dziś w nocy jakiegoś głoda miała 🙂 jadła co godzinę... Ale waży już 5,4 kg 🙂 taka z niej słodka kluseczka 😉
A ja sobie pięte zdarłam w nowych butach... I żadnych teraz nie daje rady nosić... Znacie jakiś sposób, żeby się szybko zagoiło?

Teraz uciekam, bo Daria wstaje... Do później 😉

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

dzień doberek mamuśki 🙂
hej Madzia 🙂 na obolałe pięty nie mam skutecznego sposobu jedynie okładam rywanolem i niczym nie zaklejam po domu(wtedy szybciej mi się goją) więc chyba musisz cierpliwie poczekać aż się samo wygoi... 😉najważniejsze że weekend udany a stopy są tego pamiątką 😜

dziewczyny niepokoi mnie jedna rzecz: gdy Majka je butelke na początku jest ok ale potem (gdzieś w połowie) zaczyna strasznie się rzucać, naprężać, puszczać smoczek, i w efekcie nie zjada mi całej porcji ,tak jest zawsze dopóki nie zrobi kupki tzn. jak zrobi to przez jakiś czas jest spokój(z 3 karmienia) i znowu...nic z tego nie rozumiem zwłaszcza,że wcale nie ma zaparć, tylko robi luźne kupy 😮
chyba muszę o to spytać pediatry bo zaczyna to być męczące i dla mnie i dla niej chyba 😞
o zapaleniu ucha nie ma mowy bo moja Melka miała i wtedy to był krzyk niesamowity z bólu a tu jest tylko to rzucanie się i kręcenie głową na boki
może to wina jeszcze niewykształconego układu trawiennego ? 😮 mam nadzieje,ze to minie 🤔
po nanie miała już normalne zbite kupki a po bebilonie cały czas luźne a zachowuje sie jakby nie mogła ich zrobić ....
napiszcie jak to jest u Waszych maluszków

magda123 napisał(a):
Iwona jeśli tak Majka robi to poprostu się zapycha musisz ja podnieść ,żeby jej sie troche odbiło i dalej karmić 🙂 niestety przy butelce tak dzieci mają ponieważ ze smoczka szybciej leci 🙂

Magda ma rację 😉 Mój to samo robi - jak zaczyna się wiercić i spinać to go biorę żeby się mu odbiło i karmię dalej 😉

• Mamusia
Hej dziewczynki!!!
Iwonka moim zdaniem to kolka, bo mój Michaś miał to samo. W połowie jedzenia był krzyk, bo nałykał sie powietrza i bolał go brzuszek. Ale zaczęłam mu podawać niemieckie krople SAB SIMPLEX i jak ręką odjął, kolki mineły 🙂 tutaj masz namiary na sklep internetowy, bo w aptece ich nie kupisz.
http://www.sabsimplex.net.pl/page16662982364cfc00c5b5ca7.html

• Mamusia
właśnie doczytałam, że nasze forumowe Smyki choróbska męczą... 😉 zdrówka i po buziaku dla każdego 😉
U nas to kolejny skok rozwojowy... Czyli jeszcze kilka dni i znów aniołka będę miała 😉 jak ten czas szybko leci... Jeszcze troszkę ponad tydzień i Kinga 3 miesiące skończy...

Agula0183 napisał(a):
Hej dziewczynki!!!
Iwonka moim zdaniem to kolka, bo mój Michaś miał to samo. W połowie jedzenia był krzyk, bo nałykał sie powietrza i bolał go brzuszek. Ale zaczęłam mu podawać niemieckie krople SAB SIMPLEX i jak ręką odjął, kolki mineły 🙂 tutaj masz namiary na sklep internetowy, bo w aptece ich nie kupisz.
http://www.sabsimplex.net.pl/page16662982364cfc00c5b5ca7.html

Aga nie wiem czy to kolka, chyba raczej nie bo Majka nie płacze tylko się rzuca przy jedzeniu ale dzięki za ten link ,na pewno się przyda :*
podjrzewam,że na pewno jakieś problemy z jelitkami ma i stąd ta reakcja
dziewczyny nici z tej metody, jak już ją wezmę do odbicia gdy się "zaczyna" to potem już wcale butli nie ruszy...i zjada dopiero jak minie z pół godziny...złości mnie to bo mam przez to rozprogramowane godziny podawania mleka, ale innego wyjścia nie mam bo Majka domaga się jedzenia bo jest głodna jak wcześniej nie dojje 🥴
chyba zacznę jej szykować mniejsze porcje i będę dawać jak cyca na żądanie.... 😉 😁 bo mi szkoda marnować za każdym razem te 50 ml mleka....
wieczorem jak była po kupce to zjadła całe 120 (tak jest zawsze jak się załatwi) a tak się przy tym spieszyła aż się zachłysnęła i ją w koncu pociagnęło na wymioty....suma sumarum oddała chyba większosć tego co zjadła więc dziś czekam na wcześniejszą pobudkę...
oj musimy swoje przejsć nim nam te szkraby urosną 😉 najwazniejsze by były zdrowe 🙂
dobranoc kobitki 😘 😘 😘 😘 😘

dzień dobry 🙂 my na nogach od 6:10 o dziwo Majka mi spała do tej godziny...nie wstała na jedzenie w nocy 😮
co prawda Maluch poszedł jeszcze spac ale trzeba było wyszykować drugą córę do szkoły 😉
miłego dnia 🙂

heh.. a wiecie co mój robi? budzi się o 5 i musze go wziąć do łóżka i światło zaświecić...
no i on sonbie gada albo wrzeszczy a ja śpię obok niego;p w końcu on też przysypia i wstajemy 7.30 wyszykowac tatę do pracy 🙂

GoGr napisał(a):
heh.. a wiecie co mój robi? budzi się o 5 i musze go wziąć do łóżka i światło zaświecić...
no i on sonbie gada albo wrzeszczy a ja śpię obok niego;p w końcu on też przysypia i wstajemy 7.30 wyszykowac tatę do pracy 🙂

a moja jak tylko się światło zaświeci to oczy jak pięć złotych 😁 musi mieć ciemno to wie że trzeba spać i wtedy może tak drzemać ile ja chcę 😁 😁 czasem potrafi w nocy od godziny się kręcić i nie płacze dopiero jak wstanę robić mleko to nie ma przeproś chciałaby wtedy w jednej sekundzie mieć gotowe 😁 😉

madzia_88 napisał(a):
🙂 Kinga i Daria też żądają zapalenia światła 😉 ale niestety one robią wszystko, żebyśmy nie zasnęli 😉

Madzia to dopiero początek ,im dzieci starsze tym mniej śpią 😉