Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A masz jakieś przeczucia Wiola?? 😁
Noo... wieczorem to forum się rozkręca 🙂 Ja nie mam problemów ze snem, tylko denerwuje mnie wstawanie w nocy do toalety 😉 A teraz takie zimne noce są, że ciężko wyjść z pod kołdry 😁 Tak Kasiu, teraz będzie leciał do pracy jak na skrzydłach, byle nie słuchać płaczu i nie zmienić pieluchy 😁

• Mamusia
Tak Ninka jestem też tego pewna !! 😁 U mnie noce zimne ale w domku mam ciągle gorąco także wstawanie mi nie straszne. Tylko, że ja bardzo dużo piję a mało sikam 🤨 Nie wiem czy to też jest takie dobre bo może za dużo wody w organizmie mi się odkłada, ale znów ja się bardzo pocę to może tędy ta woda ucieka 🤨

• Mamusia
Wydalasz wszystko przez pachy 😁 🙃
No to dziwne, że dużo pijesz, a mało sikasz. Ja to prędzej na odwrót. Budzę się o 4 na siku, potem budzę się o 7 i aż mnie nerki bolą, bo mam pełne. Jak w nocy przecież nic nie piję, najwyżej łyka wody 🤪 Posprzątane mam, pozmywane też. No i nie mam co robić.

Wróciłam i oczywiście nic nie załatwiłam 😞
Małego po drodze coś chyba rozbolało,w autobusie jechałam i nagle krzyk,furia i wielki płącz,odpychał mi ręce,smoka nie chciał,podejrzewam,ze ząbek nowy 😞...dopiero się uspokoił jak wysiadłam i go na ręce wzięłąm,wczoraj było to samo jak jechaliśmy na festyn i też u taty się uspokoił 😞

Pogoda straszna,zimno,leje,mały dostał furii,bo nienawidzi folii założonej 😞
Teraz zjadł klopsiki i je lizaka 😁

Beata masz zdjęcie córeczki 😁
A tak w ogóle to mi się śniłaś hi hi...byłam u Ciebie w domu i nawet widziałam Twoje akwaria i nawet ogród...ha ha nieźle ze mną nie 🤪

Od 3 dni mi krew z nosa ciągle leci 😞

• Mamusia
Ja też mam posprzątane, odkurzone. Kilka talerzy tylko w zlewie i pranie ale pranko to się samo zrobi a raczej pralka robi 😁 Muszę chyba dzisiaj do centrum jechać kasę na wyjazd wypłacić 🙂 🙂 Bo to już w czwartek 😁 😁 Cieszę się bo już strasznie tęsknie za bratem i mamusią i mam ogromną potrzebę jechania do taty na grób.

• Mamusia
Aduś napisał(a):
Małego po drodze coś chyba rozbolało,w autobusie jechałam i nagle krzyk,furia i wielki płącz,odpychał mi ręce,smoka nie chciał,podejrzewam,ze ząbek nowy 😞...dopiero się uspokoił jak wysiadłam i go na ręce wzięłąm,wczoraj było to samo jak jechaliśmy na festyn i też u taty się uspokoił 😞

A tak w ogóle to mi się śniłaś hi hi...byłam u Ciebie w domu i nawet widziałam Twoje akwaria i nawet ogród...ha ha nieźle ze mną nie 🤪

Aduś, może masz prorocze sny 😁 Drzwi mojego domu dla miłych gości sa zawsze otwarte 🙂
Jesli chodzi o krwotoki to ponoć to normalne ale na przykład zauważyłam ze z Maksiem zawsze jak mi skakało ciśnienie to krew leciała więc może też zaczyna rosnąć ? Oby nie !!! Powiedz Aduś, co lekarz mówi, sa szanse ze urodzisz ns czy jednak przy cc się upiera ? Jak urodzisz sn to będziesz naszą mamuśką pierworódką 🙂 Moja znajoma miała 4 cc więc ona właściwie nie wie co to naturalny poród ze skurczami.

• Mamusia
Kasia, jeśli będziesz sama przez pierwsze kilka tygodni po porodzie to wybij facetowi z glowy pracowanie bo się wykończysz. Nawet nie wiecie dziewczyny jak ważna jest pomoc zaraz po powrocie ze szpitala. Nie mówię o przewijaniu czy karmieniu bo wiadomo ze to mamusia robi ale chociażby zrobienia posiłków czy podanie ciepłej herbaty a nade wszystko bliskość ojca dziecka jest OGROMNIE ważna. W tym okresie chce się jak najbliżej być z mężem bo czuje się ta więź szczególnie jak ojciec był przy porodzie. Tak ze kochane, wybijcie swoim facetom z głowy ucieczki do pracy 😉

Bagira napisał(a):
Aduś napisał(a):

Aduś, może masz prorocze sny 😁 Drzwi mojego domu dla miłych gości sa zawsze otwarte 🙂
Jesli chodzi o krwotoki to ponoć to normalne ale na przykład zauważyłam ze z Maksiem zawsze jak mi skakało ciśnienie to krew leciała więc może też zaczyna rosnąć ? Oby nie !!! Powiedz Aduś, co lekarz mówi, sa szanse ze urodzisz ns czy jednak przy cc się upiera ? Jak urodzisz sn to będziesz naszą mamuśką pierworódką 🙂 Moja znajoma miała 4 cc więc ona właściwie nie wie co to naturalny poród ze skurczami.

Beata może faktycznie prorocze 😁...dziękuję 😁
Muszę pogadać z lekarzem moim,bo ostatnio był inny,miałam iśc za tydzień ale te skurcze mnie martwią trochę,tzn.moze nie tyle martwią co wolę sprawdzić poprostu czy jest ok z maluszkiem,Oskar pójdzie do żłobka od rana a ja pojadę i potem go odbiorę 🙂

Aga ja czuję co chwilę,ze mam zapchany nos,widę wydmuchac i krew albo nawet jak potrę nos ręką to zaraz na ręce 😞,tez czytałam,ze to norma.

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Bagira napisał(a):
Kasia, jeśli będziesz sama przez pierwsze kilka tygodni po porodzie to wybij facetowi z glowy pracowanie bo się wykończysz. Nawet nie wiecie dziewczyny jak ważna jest ponoc zaraz po powrocie ze szpitala. Nie mówię o przewijaniu czy karmieniu bo wiadomo ze to mamusia robi ale chociażby zrobienia posiłków czy podanie ciepłej herbaty a nade wszystko bliskość ojca dziecka jest OGROMNIE ważna. W tym okresie chce się jak najbliżej być z mężem bo czuje się ta więź szczególnie jak ojciec był przy porodzie. Tak ze kochane, wybijcie swoim facetom z głowy ucieczki do pracy 😉

Ale na pewno nie zostaniesz sama bo ktos z rodziny będzie. Ja będe sama bo nikt się do nas nie wybiera.

No Beata łatwo powiedzieć u mojego w zakładzie to w grudniu zaczną przygotowania do świąt,i mimo że po porodzie są 2 tyg zwolnienia (tzw.opieka) dla męża to nie wiem czy on tak załatwi szefa że zostawi go samego sobie akurat gdy najbardziej będzie potrzebny. wtedy będą chodzili na 2-1 w nocy i do 19-20...

Aga ze mną też mąż będzie najwyżej tydzień po porodzie...nie wiem jak to będzie z dwójką na początku 😞...ale jego nie ma kto zastąpić potem,bo zastępca ma sanatorium 😞
Brrr

• Mamusia
Aduś napisał(a):
Bagira napisał(a):
Aduś napisał(a):

Beata może faktycznie prorocze 😁...dziękuję 😁
Muszę pogadać z lekarzem moim,bo ostatnio był inny,miałam iśc za tydzień ale te skurcze mnie martwią trochę,tzn.moze nie tyle martwią co wolę sprawdzić poprostu czy jest ok z maluszkiem,Oskar pójdzie do żłobka od rana a ja pojadę i potem go odbiorę 🙂

Aga ja czuję co chwilę,ze mam zapchany nos,widę wydmuchac i krew albo nawet jak potrę nos ręką to zaraz na ręce 😞,tez czytałam,ze to norma.

Widzisz Adus , niby norma a ze też jestes jak ja niskoniśnieniowcem to lepiej miesz jak masz te krwotoki.
Ok, lece do sklepu.

No to we trzy będziemy same z dwójką dzieci 😞
Ja tez ni moge na rodzinę liczyć...siostra ma delegacje od pon.do czw. i tylko weekend,gdzie nadrabia zaległości domowe,moi rodzice odpadają a teściowa nie wiadomo czy dożyje 😞...jutro wyniki maja być gdzie to raczysko jest jeszcze 😞..mąz się obawia,ze będzie życie za życie 😞

No to podobnie...dzień przed urodzeniem Oskara zmarł teść a jak zmarł dziadek to się dowiedziałam o tej ciąży,no i teściowa... 😞
Jakie to życie jest pojebane!!!!!!!! 😠

Alanek kopie i kopie 😁
Aha,Beata ja mam ciśnienie teraz w granicach 120-130/60...czyli duże(biorąc pod uwagę moje standardowe 60/50)

Aleście naskrobały... hihihihi 😁
moja siostra chciała gumacze dla mojej małej dziś kupić hahahaha a siostra 8 lat ma to nie wie że to jeszcze za mała bedzie ta dzidzka
' 😁

Jak Oliwka się słodko przytula 😁
Oskar tak samo,ale jeszce nie z taką świadomością,jak mówimy-gdzie jest braciszek-to podciąga mi bluzkę i głaszcze albo tuli..albo wdusza mi pępek do środka 😁

Aga no to wszystkie podwójne mamusie -musimy radzić sobie same 😞
wiecie...babcia to super sprawa,jak jest i nie pracuje 😁

u mnie też nie mam co liczyc na pomoc w pierwszych dniach mąż bedzie tydzień po przyjsciu do domu bo potem musi do pracy wrócić... rodzice i tescie pracują... jedynie mamy szczescie że w swieta kilka dni wolnych jest... to zawsze coś ale to i tak wszyscy bedą miały gorączkę przygotowań 😁

Mini23 napisał(a):
Kropeczek napisał(a):
My już po obiedzie 🙂 u nas na razie dzięki Bogu wszyscy żyją ale na pomoc nie mam co liczyć bo moi i męża mama pracują więc jedyne co to mąż pomoże 🙂

No wy macie jeszcze takie maluszki,a moja panna będzie miała prawie 3 latka więc mamusi pomoże chociażby w przyniesieniu pampersa czy cos... 🙂

no to fakt 😁
ja za to tak sobie czytałam o rozwoju dziecka w poszczególnych miesiacach i akurat 19 i 20 miesiąc to apogeum złości,zazdrości i wtedy dziecko znowu tak jak podczas lęku separacyjnego chce byc ciągle z mamą 😞...oby się nie sprawdziło 🥴

Ola88 napisał(a):
u mnie też nie mam co liczyc na pomoc w pierwszych dniach mąż bedzie tydzień po przyjsciu do domu bo potem musi do pracy wrócić... rodzice i tescie pracują... jedynie mamy szczescie że w swieta kilka dni wolnych jest... to zawsze coś ale to i tak wszyscy bedą miały gorączkę przygotowań 😁

Ola ale nie jest tak źle jeszcze,bo Twój mąz codziennie wraca z pracy,najgorzej ma Nina,jeszcze pies na głowie 😞
Jak się Oskar urodził,to mimo bólu po cesarce mąż nie wziął opieki,bo nie mógł i zostałam sama...ale dałam radę i Ty też dasz

mąż wyjerzdza codziennie o 5 rano wraca ok 20 ale zawsze to coś 🙂
dam rade każda z nas da rade 🙂
bedziemy musiały 🙂 🤪
wy to już wogóle z 2... ale dacie rade choc nerwy beda jak niewiem 😁 ale ja niedośwaidczona to też ciężko 😁 ale bedzie ok 🙂

Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Kropeczek napisał(a):
My już po obiedzie 🙂 u nas na razie dzięki Bogu wszyscy żyją ale na pomoc nie mam co liczyć bo moi i męża mama pracują więc jedyne co to mąż pomoże 🙂

No wy macie jeszcze takie maluszki,a moja panna będzie miała prawie 3 latka więc mamusi pomoże chociażby w przyniesieniu pampersa czy cos... 🙂

No właśnie...ja to mam od ok.1,5 tyg 😞
są dni,ze jest grzeczny ale są koszmarne...krzyczy,rzuca,trzaska drzwiami,wpada w furię jak wczoraj,gdy nie mogłam go wsadzić do wózka z placu zabaw(nigdy tak nie robił!!!),aż ludzie patrzyli jakbym go zarzynała 😞,jak mnie gdzieś ciągnie i nie idę to złość 😞
Jeju dopiero się zaczęło a ja już o końcu tego buntu marzę...nie pomaga mówienie,tłumaczenie,zabranianie czy przytrzymanie ręki np.żeby nie rzucał,na arzie najlepiej działa odwracanie uwagi-jak się złości i płacze to zaraz mu coś pokazuję albo wołam i zapomina o tamtym
Czy Ty też tak miałaś,ile to trwało???

no to fakt 😁
ja za to tak sobie czytałam o rozwoju dziecka w poszczególnych miesiacach i akurat 19 i 20 miesiąc to apogeum złości,zazdrości i wtedy dziecko znowu tak jak podczas lęku separacyjnego chce byc ciągle z mamą 😞...oby się nie sprawdziło 🥴

Ada ja przeżyłam ten okres i jest naprawde straszny,płakała nawet gdy szłam do łazieńki,prócz tego napady złości itp. Ale teraz odpukać jest już grzeczniejsza,no i dzidzie nawet kocha 🙂