Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej babeczki. Wściekła od rana jestem więc wolałam odczekać zanim cos napiszę, za bardzo mnie nosiło i nadal nosi.
Więc byłam u ten położnej spóźniona 30 minut, tutaj ukłon w kierunku mojego dupowatego męża, pogadała, zmierzyła cisnienie, posłuchaliśmy serduszka i to tyle - standard ! Dowiedziałam się przy okazji ze oni nie robię oddzielnego testu na glukozę tylko sprawdzają cukier przy każdym badaniu moczu czyli paseczkami 😠 Te testy sa do dupy sama używam testów chemicznych i wiem ze paskowe bardzo przekłamują. Więc następne badania krwi w 28 tygodniu i to tyle. Ona zachwalała jakie to mam dobrze wyniki krwi a ja cały czas przypominałam ze były robione 16 tygodni temu !!! Nie mam sił do nich.

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
U nas nie ma kto wybrać 😉 Chyba, że pies hahhaha 🙃
Nie wiem jak się z nim dogadać 😞 Wzięłam sobie takiego upartego kozła...
Ola się rozmarzyła i ja też się rozmarzyłam 😁 Ciekawe jak mój mały wariat będzie wyglądał 😁 I tak się zastanawiam jaką ja będę matką, czy surową czy jaką 😉 Czas pokaże 🙂
Kasia Ci radzi Amelię, a ja bym Ci odradzała hihi 😁 Bo teraz dużo tych Amelek jest... W sumie Łucji też. Ja ostatnio widziałam dziewczynkę z tablicą rej. z imieniem i miała na imię Aniela 🤪

• Mamusia
Beata to rzeczywiście bardzo zainteresowana jest Tobą ta położna... 😠
Przez 16 tygodni może się tyle zmienić w wynikach krwi...ale co ich to obchodzi 😜
A nie możesz sobie sama na własną rękę zrobić testów na glukozę?? Mnie mój ginek też nie wysłał, bo niby nie trzeba, bo pierwsze miałam dobre, a przecież to nie ma znaczenia czy były dobre czy nie.

mojego męża babcia ma na imię Aniela i Mariusz chciał dac jej tak na imię... ale ja nie chciałam bo koleżanka dała tak córce 🙂 ja całe życie mówiłam że Zosie bede miała po mojej babci ale mój nie chce sie zgodzic ze wzgledu na swoją babcie i tak w kółko:d hahahaha zobaczymy ale zostaniemy chyba tak jak postanowilismy że Alicja 😁
Ale widziałyscie jaie imiona są w tej tabeli co link wysłałam??:P hahahaha

wyjdę z siebie i stanę obok 🤪...
Oskar wyje jakby mu się krzywda stała,wpadł w furię i chciał na ręce,jak go próbowam postawić to mi się uwieszam na nodze i kładł na ziemię....i tak dzisiaj 3 raz...bez powodu

bosz te moje dziecko mnie wykończy 😁 kopie jak dzika 😁 😁 aż boli 😞 Kasia ja też mam problemy w nocy ze spaniem jak njie mała daje popalic to niewygodnie albo gorąco albo skurcze w nogach albo mąż chrapie hahaha te Alicje tak maja chyba że matką spać nie dają 😁
🤪

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Przez 16 tygodni może się tyle zmienić w wynikach krwi...ale co ich to obchodzi 😜
A nie możesz sobie sama na własną rękę zrobić testów na glukozę?? Mnie mój ginek też nie wysłał, bo niby nie trzeba, bo pierwsze miałam dobre, a przecież to nie ma znaczenia czy były dobre czy nie.

To nie moja położna, swojej na oczy jeszcze nie widziałam dopiero za 3 tygodnie zobaczę. Powiem szczerze nie mam ochoty wydawać 100 funtów na badania krwi bo i tak będą za 3 tygodnie robione. Po prostu w Polsce to jest ważne tutaj nie i tyle. Przeżyję.

• Mamusia
Oj tak wszystkie Alicje to szalone dziewczyny 😁 😁 Ja gadałam teraz moją siostrą na skype i się zamuliłam ha ha ha 😁 Ale już zadrobiłam 🙂 Mi się podobały imiona dla dziewczynki: Hania, Gabrysia ale mężowi się nie podobają. Podoba mi się Zuzia ale już mam w bliskiej rodzinie. I jedyne wolne imię jakie podoba się mi i mężowi to Alicja i tak już zostanie 😁

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Bagira napisał(a):
naylaaa napisał(a):

To nie moja położna, swojej na oczy jeszcze nie widziałam dopiero za 3 tygodnie zobaczę. Powiem szczerze nie mam ochoty wydawać 100 funtów na badania krwi bo i tak będą za 3 tygodnie robione. Po prostu w Polsce to jest ważne tutaj nie i tyle. Przeżyję.

No ale wtedy byś wiedziała sama czy coś jest nie tak. No u nas to są kwestie groszowe chyba ok 7 zł za badanie krwi i 5 zł za badanie ogólne moczu,bo kiedyś sobie też tak robiłam. Na poziom żelaza też można zrobić

Wyniki mam w swojej książce ciążowej więc nie musze za to kupy kasy płacić nie wspominając juz o mozolnym poszukiwaniu miejsca gdzie robią prywatnie badania krwi.

Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
wyjdę z siebie i stanę obok 🤪...
Oskar wyje jakby mu się krzywda stała,wpadł w furię i chciał na ręce,jak go próbowam postawić to mi się uwieszam na nodze i kładł na ziemię....i tak dzisiaj 3 raz...bez powodu

Moja się teraz darła że chce mleko i głupol z łóżka spadł 🙂

A Oskar w furii,wpadł w ścianę 😞...ja chyba zacznę melisę w tabletkach brać 😞

Teraz się bawi a potem pewnie znowu będzie furia bez powodu...ja juz nie mam sił go tak nosić na rękach,najgorsze,ze u niego akurat bunt i powrót do łżobka sie nałożyły i pewnie tak to przeżywa,w nocy też źle spał 😞

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Bagira napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Bagira napisał(a):
naylaaa napisał(a):

No ale wtedy byś wiedziała sama czy coś jest nie tak. No u nas to są kwestie groszowe chyba ok 7 zł za badanie krwi i 5 zł za badanie ogólne moczu,bo kiedyś sobie też tak robiłam. Na poziom żelaza też można zrobić

Wyniki mam w swojej książce ciążowej więc nie musze za to kupy kasy płacić nie wspominając juz o mozolnym poszukiwaniu miejsca gdzie robią prywatnie badania krwi.

No ja np.też miałam skierowania na badania itp,ale jak chciałam sama zrobić to tez normalnie w tym samym laboratorium tyle że odpłatnie. teraz miałam badania robione w maju pierwsze i teraz 25 sierpnia miałam 2. I pewnie i tak jutro dostane na 3...

No tutaj sobie nie zrobisz badań ot tak sobie bo masz taki kaprys. Są osobne ośrodki od tego.
Żelazo mam 12.3 , to znaczy miałam więc nie jest najgorzej. zobaczymy co będzie za te 3 tygodnie.