Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja już mam prawie wszystko zostały tylko drobnostki 🙂 I teraz będziemy kupować łóżeczko pod koniec miesiąca. Nie ma się co wygłupiać i za dużo tego kupować bo wiadomo dziecko szybko rośnie. Wicie co spłakałam się jak głupia 😞 😞 Przyszło mi z mojego szpitala, że mam za mało hemoglobiny we krwi norma to 11-12 a ja mam 10,4 😞 To już anemia z tego co wynika. Jutro mam iść do swojego zwykłego lekarza i musi dać mi żelazo do brania w tabletkach. W jedzeniu nigdy tego nie nadrobię bo tutaj jedzenie aż śmierdzi chemią a więc co ona może w sobie żelaza mieć 😞 Najgorsze jest to, że Alicja może się urodzić słaba i z niską wagą pourodzeniową 😞 Podobno to normalne, że może spać pod koniec ciąży bo dziecko więcej wyciąga z Nas ale i tak jestem załamana jeśli o siebie nie umiem zadbać to jak zadbam o Alicje 😞 😞 😞 😞 😞

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kasia anemię w ciąży ma co druga kobieta,ja tez miałam i dziwię się,ze teraz nie mam...Beata też miała,tak mi się wydaje a Maks też duży i zdrowy.
Anemiajak i różne grzybice w ciąży,krwawienia z nosa i dziąseł to norma...nie martw się nic!!!!!

cherry69 napisał(a):
no dziękuję Ci bardzo 🙂 🙂 no to nie będę się tym zamartwiać ze do szkoły takowej nie uczęszczałam.
macie już kupione dla dzidziusia wszystko? łóżeczko,ciuszki, kosmetyki itd.? I dla siebie wyprawkę do szpitala -bo ja niestety nie , dopiero będę mogla w listopadzie cokolwiek kupić czekam na kasę! ahhhh -może doradzicie co jest potrzebne? bo w tych gazetach to tak wiele jest rzeczy,ze 2 duże torby to za mało by się spakować 😞

Kochana ja napiszę co ja mam spakowane(jeśli nie zapomnę o czymś)
2 koszule,szlafrok,kapcie,laczki pod prysznic,2 ręczniki,żel pod prysznic,mydło,maszynka do golenia,lusterko,krem,balsam,szczotka,szczoteczka i pasta,wkładki laktacyjne,laktator z butelką,nakładki do karmienia,2 pieluchy tetrowe,chusteczki nawilżane,aparat i akumulatorki z ładowarką,telefon,ładowarka,mała woda mineralna,DOKUMENTY(-karta ciąży,wypisy ze szpitala jeśli są,dowód,grupa krwi),majtki jednorazowe,kubek i sztućce,długopis,książka,smoczki uspokajające(mam nadzieję,ze nie skorzystam),4 pary skarpetek(po porodzie było mi strasznie zimno),niedrapki dla małego

Na wyjście ze szpitala dla małego-mąż przywiezie: body,pajacyk,ciepły wełniany komplecik,czapka bawełniana i ciepła,kombinezon,kocyk i fotelik

nikogo nie ma,wiec uciekam,bo mąz mi kompa bierze 😞

dzisiaj był u nas reporter z gazety Rzeczpospolita 🤪...spytał czy może zdjęcia z naszego balkony zrobić,chodzi o blok obok,w którym tak się trzęsło 🤪

Jutro mam ktg,więc będę koło południa...papapapa

• Mamusia
Dzia Aduś za pocieszenie :*:* Trochę się zmartwiłam teraz już się uspokoiłam jutro dostane leki i będę się rehabilitować 🙂 A ja cały czas prasuje i końca nie widać 🙃 🤪 Aduś widziałam wczoraj w informacjach ten wywiad i mówię do męża, że moja znajoma z forum tam mieszka to Mariusz mówi, że miałaś wesoło darmowe łóżko z wibracjami na lepszy sen 😁

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
u nas robią takie kołyski http://e-meblus.pl/index.php?products=product&prod_id=9
na dole są zdjęcia całkiem fajna sprawa. Ja też właśnie na obiad pizze robie bo coś mnie tak naszło a później musze w szafach poukładać trochę

bardzo fajna ta kołyska 🙂Upatrzyłam sobie taką jedną na allegro ale dziewczyny które ją mają piszą że czeka się 3mc bo ze stanów sprowadzają

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Już jestem 😁 Ada jak możesz podpytaj się jutro lekarza jak wygląda z tym szczepieniem na żółtaczke jeśli jest prawdopodobieństwo cc. 🙂
ja będe miała na kolacje naleśniki z twarogiem i śnieżką 😁 mniam 😁

ale smaczka Aga narobiłaś 🙂

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
kafinka napisał(a):
UWAGA!!!!
+9 68
w pasie 104 i z 5 jeszcze przybędzie 😁

aga a dużo przytyłaś w pierwszej ciąży? byś nam dała zdięcie z synkiem?

w pierwszej ciąży przytyłam 13,5kg,a zdjęcie dodam tylko zrobie jakieś ładne 🙂
Próbowałam dodać fotkę na profil ale nie wchodzi