Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ja mieszkam z rodzicami i rodzenstwem no i ja i mąż... tak wiec o... chciała bym sie uwolnić i sama dla siebie robić ale co nie stac mnie narazie... ale może niedługo... moje marzenia się spełnią... zobaczymy... 🙂

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
ja mieszkam z rodzicami i rodzenstwem no i ja i mąż... tak wiec o... chciała bym sie uwolnić i sama dla siebie robić ale co nie stac mnie narazie... ale może niedługo... moje marzenia się spełnią... zobaczymy... 🙂

Wszystko ma swoje plusy i minusy, ale plusem mieszkania z rodziną jest to, że jak będziecie chcieli gdzieś wyjść sami to małą zawsze ktoś się zajmie 🙂

• Mamusia
Wróciłam jednak położyłam się spowrotem bo nerka bolała. Aga ( kafinka ) na nerce mam kamienie i dokuczają czasem niestety. Co do kombinezonów to Dziewczyny dobrze rozejrzyjcie się po lumpkach albo nie firmowych sklepach bo jednak ponad 100zł za kombinezon to sporo. Chociaż ja też za swój nowy dałam sporo bo 26 funtów a później znalazłam ten lumpek i tam były duuuużo tańsze a jak nowe ! Kocham ten sklep 😁 Aga Kropeczka ciuszki śliczne i te body są super do zakładania sama mam ten styl tylko, że z H&M. Dziecko kładzie się na nie i zapina i po kłopocie nie trzeba nic przez główkę przeciągać albo coś 🙂 Ja mam domek ogarnięty tylko muszę poodkurzać 🙂 Wczoraj chyba była 22:00 jeszcze myłam szafki w kuchni i lodówkę hihi

Wrócliliśmy ze spaceru i PADAM,jeju jak mnie plecy bolą,nie dosć,ze to moje schorzenie to jeszcze krzyż 😞 i to potwornie,myślałam,ze nie dojdę do domu 🤪

Tak mnie naszło bo był temet o tych koszulach,ze nie lubimy...ja najbardziej nie mogłąm przeżyć po porodzie tego,że nie mogłam ...się ogolić 🤪 🤨...masakra,przez 6 dni,jak tylko wróciłam do domu to to zrobiłam

• Mamusia
No ja prawie wszystko ogarnęłam tylko łazienka została i pozmywać 🙂 Myślę, że pół godzinki i będzie po sprawie. Potem zajrzę coś poszperać w necie- może jakiś kombinezon znajdę bo spędza mi sen z powiek- nie mam tez czapki, szaliczka i rękawiczek 🤨 A Ty Kasiu jak zwykle sprzątasz 😜 jak nie w ciągu dnia to jeszcze po nocach hehe.

• Mamusia
No z tym goleniem masakra!!... Też nienawidzę jak jestem nieogolona... 🥴 Zawsze starałam się często, a teraz coraz gorzej i męczące- no ale lepiej człowiek się czuje 🙂 Mąż musi mi pomagać bo ja sama nie daje rady 😜 A w grudniu chyba częściej będę się golić bo lepiej samej niż w szpitalu mieliby to zrobić eh.

naylaaa napisał(a):
Ja właśnie nadrabiam 🙂 A myślałam, że nikogo nie ma a Ada się pojawiła 😁
Ada, nie lubisz mieć naturalnego buszu?? hahaha 😁

CO????????????????????????? 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪....porażka,to był koszmar...nigdy nie miałam takiej sytuacji 😞,jakos się czuję źle z tym 😞

Martuska_D napisał(a):
No z tym goleniem masakra!!... Też nienawidzę jak jestem nieogolona... 🥴 Zawsze starałam się często, a teraz coraz gorzej i męczące- no ale lepiej człowiek się czuje 🙂 Mąż musi mi pomagać bo ja sama nie daje rady 😜 A w grudniu chyba częściej będę się golić bo lepiej samej niż w szpitalu mieliby to zrobić eh.

Ja co najmniej co drugi dzień muszę,bo jak tylko coś mi rośnie to się czuję taka...brudna 😞 🤪....tylko się nie śmiejcie,ale ja naprawdę czułąm sie wtedy mało higienicznie a tu lekarz zakazał 🤪...oni w ogóle zakazali majtki nosić 🤪...i kobiety miały chodzić z tymi wielkimi podpachami między nogami bez majtek 🤪

• Mamusia
Ja też nie chcę, żeby mnie golił ktoś obcy w szpitalu 😜
A teraz to golenie i obcięcie paznokci to gimnastyka i ile nerwów i energii się traci hahah 😁
Pisałyście o koszulach... ja też ich nie znoszę. Na co dzień śpię niemal rozebrana, bo te moje ciuchy do spania to są mikre, a nawet nie chcę myśleć w czym ja mam spać w szpitalu... Koszula + długie spodnie to jakiś horror 🤪 🤪

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
A teraz to golenie i obcięcie paznokci to gimnastyka i ile nerwów i energii się traci hahah 😁
Pisałyście o koszulach... ja też ich nie znoszę. Na co dzień śpię niemal rozebrana, bo te moje ciuchy do spania to są mikre, a nawet nie chcę myśleć w czym ja mam spać w szpitalu... Koszula + długie spodnie to jakiś horror 🤪 🤪

Położna w szkole rodzenia mówiła, że u nas w szpitalu kategorycznie nie można piżamy żadnej tylko koszula no i bez majtek..

naylaaa napisał(a):

Nina ja to ledwo majtki jednorazowe wciągałam 🤪 przez tą ranę 😞,ale jak tu bez majtek chodzić 😞
Ja w domu śpię w koszulce na ramiążkach satynowej...ha ha no dobra teraz w nią nie wejdę,bo mam tyłek na wierzchu 😁,to śpię w majtkach i koszulce

Martuska_D napisał(a):
To u nas w szpitalu też nie każą majtek nosić tylko ta wielka podpaska i koniec! A badania ginekologicznego sobie nie wyobrażam jak byłabym nieogolona! Masakra- to chyba nie do przeżycia 😜

Niestety jak jest obchód to musisz się odkryć i nie dość,że przy lekarzu i położnych to jeszcze są przeciez pacjentki inne 🤪...ja pokazywałam tylko ranę
A golenie mnie ominęło,dzięki temu,ze codziennie się golę

naylaaa napisał(a):
A jak ma się ta podpaska w takim razie trzymać?? 😁 Mamy zaciskać nogami?? hahaa

ich to nie obchodzi,mnie wzięli na usg brzucha bo miałąm podejrzenie zapalenia otrzewnej to poszłąm w majtkach jednorazowych,bo to tak nagle i lekarz mnie zjebał jak cholera 😠

naylaaa napisał(a):
Dla mnie sam pobyt w szpitalu to jest horror, bo mam alergię na szpital 😜 Wiele ludzi tak ma. Jeszcze ten brak intymności... Studenci patrzą Ci między nogi... Dobrze, że to tylko ze 3 dni...

Ja tez nienawidzę szpitali,ale to jest jedyne miejsce gdzie zasnę w dzień 🤪...dziwne nie 😁,ja byłąm 6 dni,oby teraz szybciej

• Mamusia
Aduś napisał(a):
Martuska_D napisał(a):
To u nas w szpitalu też nie każą majtek nosić tylko ta wielka podpaska i koniec! A badania ginekologicznego sobie nie wyobrażam jak byłabym nieogolona! Masakra- to chyba nie do przeżycia 😜

Niestety jak jest obchód to musisz się odkryć i nie dość,że przy lekarzu i położnych to jeszcze są przeciez pacjentki inne 🤪...ja pokazywałam tylko ranę
A golenie mnie ominęło,dzięki temu,ze codziennie się golę

To jest masakra jakaś 🤪 🤪 Ludzi traktuje się przedmiotowo, zapominając że istnieje coś takiego jak wstyd 😞 Nasze maleństwa wynagrodzą nam ten pobyt w szpitalu 🙂 Ja zawsze w takich momentach staram się myśleć, że to dotyczy każdego i każdego tak oglądają i nie ma się czego wstydzić 😜 No bo jak się tu pocieszać 😜 😉