Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Gosiu mnie już od tygodnia mdli prawie całe dnie 🤨 Aguś ja nie mam czegoś takiego, ale jednak tej wydzieliny jest dużo więcej teraz. Też jest taka lekko żółtawo- mleczna a nie raz zupełnie przezroczysta i jak woda. Ale mówiłam o tym w szpitalu jak teraz byłam i to po prostu jest śluz. Ale pewnie jak się martwisz nie ma to jak dopytać się lekarza on na pewno Cię uspokoi 😉 Mi mama kupiła taki gruby koc dla Ali zielono kremowy i jest troszkę też niebieskiego na środku śpią dwa duże misie ubrane w jasno brązowe ogrodniczki a po bokach idą owieczki 🙂

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
hej 😉
Ja muszę dokupić stanik do karmienia,koc zimowy i laktator który kupi mi Tomek jak będe miała za dużo pokarmu i wsio 🤪 A oczywiście wózek,ale w połowie listopada. No i będę mogła torbę zpakować, i gotowa do szpitala na rodzenie 😜
U mnie tez pogoda sie zepsuła 😞 Spałam troszkę, a w ogóle jakoś dziwnie się czuję,boli troszkę brzuch i tak jakby mnie mdliło 😞

No wózek to na koniec jak przyjdzie z ubezpieczalni itp... ja laktator jakby co spakowałam nawet do torby do szpitala... ucze się na błędach pierwszego porodu 🙂

Ja w szpitalu nie potrzebowałam laktatora ,dopiero jak w domu byłam to kupiłam.Mleka też nie kupuję bo w razie czego to w naszym szpitalu można kupić.
A Ninka ???????? Obawiam sie że może być coś nie tak. Bo gdyby była w domu to na pewno by nam napisała coś.Oby wszystko ok. z nia było.

• Mamusia
Dla Oli babcia (moja mama) poluje na kocyk,różowy tłoczony wymysliła hehe.
Mhhh ja też mam podobnie z tą wydzieliną, myślę że to mogą sączyć się wody 😞 To ma kolor..... żółtawy, ale i bardzo żadko zdarzą się co jakiś czas upławy take kisielowate białawe. Też muszę zgłosić lekarzowi

• Mamusia
Nie nadrabiam co pisałyście, bo pewnie dużo tego. A jak mnie wywabiłaś?? 😉
Dzisiaj mnie wypuścili. Więc tak... nie wiem od czego zacząć 😜 Cały pobyt w szpitalu miałam skurcze, brzuch twardy jak kamień. Wiadomo, ciągle ktg, kroplówki. Potem zaczęły się kłucia w dole, ale jakimś cudem mnie wypuścili 🙂 Szyjkę mam nieco powyżej 1 cm.

naylaaa napisał(a):
Napiszcie mi w skrócie co u Was 🙂 Kto się pojawia na brzuszku i czy jakieś sensacje się działy 😉
Muszę wytrzymać do 1 grudnia...wtedy będzie 37 tydzień i mogę rodzić.

A ja już znam płeć 😁 Ale nie powiem Wam hahaha 🙂

Ninka gadaj.... szybciutko co kinderek skrywa za tajemnice... 😁 cieszę się żę już jesteś kochana:*

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Napiszcie mi w skrócie co u Was 🙂 Kto się pojawia na brzuszku i czy jakieś sensacje się działy 😉

Skoro się tak cieszysz to carlos 😁 ha ha tutaj nic ciekawego...Ola jutro będzie wiedziała czy idzie do szpitala,mnie ząb napier... i jutro mam i dentystke i ginekologa,wczoraj spakowałąm torbe 😉... i razem z gosią boimy się czy nam wody się czasem nie sączą...Adusia na chwile wpadła...Kropka nam wyznała że coś przygnębiona jest ostatnio,sylwia ma już łóżeczko,Kaśka symulantka 🤪 była w szpitalu ale ją odesłali 🤪

A może Tobie i Gosi tak powoli czop odchodzi??
Kasia symulantka 🤪 Nie wierzę 🤪 🙃 Na pewno kłamiesz, Ty kłamliwa bestio 😉

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):

Skoro się tak cieszysz to carlos 😁 ha ha tutaj nic ciekawego...Ola jutro będzie wiedziała czy idzie do szpitala,mnie ząb napier... i jutro mam i dentystke i ginekologa,wczoraj spakowałąm torbe 😉... i razem z gosią boimy się czy nam wody się czasem nie sączą...Adusia na chwile wpadła...Kropka nam wyznała że coś przygnębiona jest ostatnio,sylwia ma już łóżeczko,Kaśka symulantka 🤪 była w szpitalu ale ją odesłali 🤪

No i jeszcze Agata nic się nie odzywa od kilku dni 😞
Ninka ja też mam przenosić cały listopad i na początku grudnia mogę rodzić 🤪 bo mi ta szyja sie skraca i rozwiera.
Więc moze na poczatku grudnia już bedziemy miały dzieciaczki 🤪 🤪

• Mamusia
Ale byłyście pewnie zestresowane, że Wam się pcham w kolejkę hahahaha 🤪 🤪 🙃 🙃
Już widzę ten stres, że Was wyprzedzę 😉

Dzisiaj zwiedziłam porodówkę i wszystko tłumaczyli, co i jak. Jak zobaczyłam to wszystko, to aż się chce rodzić 😉 Jakoś tak przyjemnie. Jest wanna i ogólnie fajnie jest 😁 I najważniejsza rzecz dzięki której się aż tak nie boję porodu!! Mój szpital daje znieczulenie zewnątrzoponowe, a nawet namawia do tego 😁 ufff... kamień mi spadł z serca 😁

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Byle dotrwać do tego 37 tygodnia, żeby nam się dzieciaczki zdrowe urodziły 😁 Ze mną leżała dziewczyna ( 34 tydzień) , która nie miała szyjki i rozwarcie miała na 2 cm i ją wypuścili 😜 A mieszka 150 km od Szczecina.

Jak to??????????? Bez szyjki i z rozwarciem 2 cm.?????? Brakuje tylko skurczy i dziewczyna rodzi za wcześnnie. No mi też gin powiedział że 37 tydzien to juz ciaza donoszona i mozna rodzić 🤪. Więc może bedziemy pierwsze 😜

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
A jeszcze ona miała ułożenie pośladkowe, także wiadomo że cc. Nie wiem... wypuścili ją... Także taka ja to dla nich pikuś 😉 Obym już tylko tam nie wróciła.

Ninka nie sprzątaj,nie dzwigaj i lez dużo to tylko na poród do szpitala pojedziesz 😉