Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

kafinka napisał(a):
Hejka ja już po wizycie mała waży 2.650 i jest gotowa do porodu. Teraz tylko czekać aż się zacznie i mam 13 na plusie 😠

No to BRAVKA dla dzidzi teraz tylko rodzić 😁 ale w swojej kolejce a nie wpychac się hahahaha 😁

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Mini23 napisał(a):
Cześć Krowy 😁
Ja wam dam opancerzyć mi Maje 😁 wczoraj wieczorem myślałam że odjade,takich skurczy dostałam jak leżałam a mała tak śmiesznie coś wypychała że szok 😁 co do brzucha to na kolanach nie długo będe nosiła 😁
Oliwka nazwała króliczka wczoraj - sama 🤪 i teraz mamy "Pusie" 🤪
Aga pościel śliczna 🙂

pusia 😁 hahaha 😁 źle mi sie kojarzy hahah 😁 😁 nie n ładnie ładnie:d

• Mamusia
kafinka napisał(a):
Hejka ja już po wizycie mała waży 2.650 i jest gotowa do porodu. Teraz tylko czekać aż się zacznie i mam 13 na plusie 😠

Oj jak dobrze , 2650 to niezbyt duża ale Aga jeszcze do 3 kg. urośnie 🤪 Ja też bym chciała aby mi to samo powiedzial lekarz , ja już chce być po!!!
Posprzatalm łazienkę 🤪 i kibelek mi został , idę .

Aduś napisał(a):
Hejka 🙂
Jestem juz w domu od godziny 😁
Muszę trochę ogarnąć,więc potem zajrzę...no i Oskar mi sie uwiesza na szyji ciągle...ale tęśkniłam za nim.

Ada napędziłaś na stracha kazda sie matrwiła i przezywała jak by sama miała zaraz urodzić 😁

Mąż pewnie Wam napisał jak było,więc się nie będę powtarzać,ale tak w skrócieto jak z przychodni dostałam skierowanie do szpitala na cito to po 10 minutach leżałam na porodówce pod ktg juz z welfronem i gdyby tętno dalej zanikało to zaraz cesarka,no ale na szczęście było dobrze,4 godziny leżałąm tam i potem na oddział i 3 razy dziennie ktg po 1,5 godziny.
Nawet sobie nie wyobrażacie jaka ja byłam przerażona...idę na wizytę a tu zaraz się dowiaduję,ze cc 🤪
Mały ma 2600,więc niezbyt duży 😞,ale tak to ok 🙂

Aduś napisał(a):
Mąż pewnie Wam napisał jak było,więc się nie będę powtarzać,ale tak w skrócieto jak z przychodni dostałam skierowanie do szpitala na cito to po 10 minutach leżałam na porodówce pod ktg juz z welfronem i gdyby tętno dalej zanikało to zaraz cesarka,no ale na szczęście było dobrze,4 godziny leżałąm tam i potem na oddział i 3 razy dziennie ktg po 1,5 godziny.
Nawet sobie nie wyobrażacie jaka ja byłam przerażona...idę na wizytę a tu zaraz się dowiaduję,ze cc 🤪

2600 nie jest tak źle 🙂 Adulka bedzie dobrze juz donosiłaś wiec wiesz teraz zaczniemy sie sypac mówie wam jeszcze 2 tyg i bedziemy sie rozpakowywac 😜

• Mamusia
Aduś napisał(a):

usg to jak ruska loteria, może się okazać że więcej waży tylko kości ma drobne i dlatego wyszła im taka mała waga więc się nie przejmuj 🙂
a moja mała coś kombinuje w środku, noge wypycha ręką coś jakby łapała, aż cały brzuch faluje

• Mamusia
🤪 🤪Adauśka 🤪 🤪 No no Ola Ci już napisala jak my jajo znosiłyśmy hehehe. Dobrze że jest wszystko oki 😆
Teraz to już patrzeć jak po woli będą odpadały dziewczyny hehehehe, na porodówkę oczywiście 😜
No a u mnie przestalo padać i co jakiś czas wyjdzie słonko 🤪 Jakie plany macie na dzisiaj bo ja żadnych - nudy , nudy i jeszcze raz nudy. już wariuje od siedzenia w domu 😠

A ja ogarnęłam mieszkanie trochę po tych 2 dniach i teraz jem zupke ser w ziołach a Oskar paluszki rybne.Jeszcze pranie zrobię i odpoczywam...wymęczył mnie ten szpital 😞
Ogólnie to rozwarcie miałąm jak mnie z porodówki brali 1-1,5 cm ...w piatek na kontrole do lekarza i zobaczymy

Aduś napisał(a):
a jak Wy się czujecie????
Ola a Ty masz to zatrucie czy nie? Wszystko w porządku???

ZNo wyniki sie poprawiły wiec dalej sie to nie posówa... tak usłyszałam od położnej wiec ok chyba... w pon ide na badania w środe mam lekarza wiec zobaczymy co powie ... ostatnio mi coś wyciekało ale przeszło;/ dzis zajde do położnej z tym straszliwie bolą mnie plecy krocze i pachwiny aż z bólu mnie przekreca czasem... a dzisiaj w nocy brzuch mi dokuczał ale ok w miare dzis tylko jakas taka zmęczona jestem nie do życia...

• Mamusia
Ojej jaj ja bym chciała mieć rozwarcie, a pewnie będę miała ten sam problem co z Ewcią 😞
Aduś dobrze że wszystko jest ok 🙂 i tylko patrzeć jak będziesz rodzić 🙂
Ja za wózek się nie wzięłam jeszcze bo zobaczyłam stertę brudnych ręczników i ścierek 😠
Plany na dziś - koleżanka ma imieniny więc wybywamy z domku 🙂
Zaraz się wykąpię i pojedziemy na zakupy a potem na imieninki myślę że uda mi się zajrzeć pod wieczór do was, więc trzymajcie się cieplutko buziolki dla was 🙂
Olu stwierdziłam że nie ma co kupować drogiego łóżeczka jak i tak potem będzie trzeba kupić dla dwóch .
Ewci łóżeczko jest rozkładane potem tapczanik z tego będzie, kupe kasy się dało bo z materacem bez pościeli ok 500zł a i tak w wakacje będzie bezużyteczne.

• Mamusia
Kafinka, ale masz fajnie 🙂 Kurcze ja jestem taka ciekawa jak wygląda moja Alicja. Do kogo będzie podobna i w ogóle. A co do tego co pisała Agata to nie słyszałam, że można dziecko udusić kucając, ale wiadomo jak się ma duży brzuch to nie da się ukucnąć nie rozkraczając nóg przy tym bo brzuch przeszkadza 🙂 Ale moja położna znów mówiła, że nie wolno zakładać nogi na nogę bo ogranicza się dostarczanie powietrza dziecku i jak jest dziecko główką do dołu to można ściskać główkę mięśniami 🙂

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
ciekawe jak nasze kruszyny wygladaja...

a ja mam zdjęcie buźki mojej Zochy, na normalnym usg mi zrobiła widać każdą kosteczke i da się rozpoznać do kogo jest podobno, tylko zależy kto patrzy, bo jedni mówią ze do mnie inni że do Pawła, ale cóż "te puchate policzki" to na pewno po mnie 🙂

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
ciekawe jak nasze kruszyny wygladaja...

a ja mam zdjęcie buźki mojej Zochy, na normalnym usg mi zrobiła widać każdą kosteczke i da się rozpoznać do kogo jest podobno, tylko zależy kto patrzy, bo jedni mówią ze do mnie inni że do Pawła, ale cóż "te puchate policzki" to na pewno po mnie 🙂