Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No ciekawe która następna 😉 Od Agi Kafinek nie mamy wieści od wczoraj bo miała jakieś krwawienie a jest czwarta w kolejności w tabelce 🙂 Mini ją wyprzedziła i jeszcze Ola, Kropek i Agata zostały 🙂 Ja niby po nich w kolejności ale czuję, że ktoś mnie wyprzedzi 😁 A tak w ogóle to chyba wszystkie hurtem na porodówce bo nikt się nie odzywa albo męczą mężów lub sprzątają by poród wywołać ha ha 😜 No w końcu wszystkie mamy już chyba ciążę donoszoną bo stuknął każdemu 37 tydzień w kalendarzu ciąży 🙂

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
Martuska_D napisał(a):
Hej Agatka 🙂 Fryzurka super i pewnie Ci trochę humor poprawiła co ? 😉 Ja też dzisiaj jakaś poddenerwowana się czuję i wszystko mnie wkurza 😠 Poza tym od wczoraj kręgosłup mnie boli tzn całe plecy i cały czas myślę, że do porodu tyle zostało czasu bo pewnie przenoszę 😉 Na pewno nie zdążymy się wyprowadzić na swoje przed porodem bo tych formalności z kredytem jest , że ho ho ale i tak zależałoby mi urodzić bliżej terminu. Zobaczymy co napisze scenariusz życia 😜 Już dwie grudnióweczki urodziły więc kolej na Olę i resztę a ja pewnie poczekam 🙂

No nie bardzo poprawiła, jakaś płaczliwa dzisiaj jestem, nie mam powodu a mam doła ryczeć mi się chce i wogóle źle mi, to pewnie przez chorobe a mała też mi popalić daje, moje żeberka cierpią a najgorzej jest wnocy jak sie wypcha, brzuch na sztorc i przekręcić się nie moge, a jak juź sie przekrece to ona sie budzi i kopie po żebrach, czkawke ciągle ma no i mi ciągle niedobrze 😞
No to już doczytałam, fajnie tej naszej Mini, ona se zaplanuje i hop a my se możemy zaplanowywać...córeczki tatusia wszystko zgodnie z wzorem na ostatnią chwilę
u nas biorą na badania dopiero tydzien po terminie

Hmm to czuję, że mała się urodzi po terminie mając na uwadze fakt, że mój mąż zawsze robi coś albo na ostatnią chwilę albo parę dni później jak go o coś poproszę 😜 A ten Twój humorek to może tak przed porodem co 🤪 😁 To byś nam ładną niespodziankę zrobiła 😁 Zmykam na obiad bo mąż przyjechał z pracy ale postaram się na bieżąco zaglądać bo później mam do nadrobienia za dużo i nie wyrabiam ha ha 😜

• Mamusia
Ja nie wywołuję porodu ani nie sprzątam, leżę bo się fatalnie czuję 😞 Mam ciągle jakieś uderzenia gorąca, nawet chwili wystać nie mogę, a do tego na tron mnie ciągle gania, nie wiem od czego 😞 Może jakiś wirus bo katar też złapałam i kichać zaczynam, ale najugorsze są te uderzenia gorąca, nawet jak leżę 😞
O 16 mam wizytę u gin to się może coś dowiem 😞

• Mamusia
Agata, nie ma to jak kobieta po fryzjerze 🙂 Ale Tobie to coś chyba humorku nie poprawiło...
Ja byłam zaledwie w banku i wrócić już nie mogłam, bo mnie rozrywało w pachwinach i nie mogłam kroku zrobić 😜 Ogólnie mnie łupie w krzyżu i do dupy jest 😜 Ale poród się nie szykuje, także bądźcie spokojne 😉 hihi
Dziękuję za piosenkę z dedykacją hahah 🙂

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
No ciekawe która następna 😉 Od Agi Kafinek nie mamy wieści od wczoraj bo miała jakieś krwawienie a jest czwarta w kolejności w tabelce 🙂 Mini ją wyprzedziła i jeszcze Ola, Kropek i Agata zostały 🙂 Ja niby po nich w kolejności ale czuję, że ktoś mnie wyprzedzi 😁 A tak w ogóle to chyba wszystkie hurtem na porodówce bo nikt się nie odzywa albo męczą mężów lub sprzątają by poród wywołać ha ha 😜 No w końcu wszystkie mamy już chyba ciążę donoszoną bo stuknął każdemu 37 tydzień w kalendarzu ciąży 🙂 [/quote

Hej 🤪
Ja sprzatałam , ale porócz bezbolesnego skurczu to nic 😠, ale jeszcze wieczorem Tomka pomęcze 😉
Martuś kredyt dostaniemy bez problemu. A wniosek złożyliśmy do TBS. to są komunalne mieszkania , ale już w blokach 3 - 4 piętrowych ze wszystkimi mediami. I teraz tylko czekamy na telefon od pani która się tym zajmuje. Wiele osób rezygnuje z mieszkań i je oddaje (bo tych mieszkań nie mozna wykupić na własność 😞) i gdy oddane mieszkanie będzie spełniało nasze wymogi to nas pani poinformuje 🙂. A duży plus jest taki że te mieszkania są tanie. My za około 60 m. zapłacimy ok.30 tyś.
Już wczoraj zaproponowano nam mieszkanie 44 m. za 15 tyś. ale dla naszej czwórki to mieszkanie jest małe i spory kawałek od mojej mamy, a jak ja wróce do pracy po macierzynskim to mam bedzie przychodziła do Oli. No i czekamy sobie na lepsza propozycję 😉

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Agata, nie ma to jak kobieta po fryzjerze 🙂 Ale Tobie to coś chyba humorku nie poprawiło...
Ja byłam zaledwie w banku i wrócić już nie mogłam, bo mnie rozrywało w pachwinach i nie mogłam kroku zrobić 😜 Ogólnie mnie łupie w krzyżu i do dupy jest 😜 Ale poród się nie szykuje, także bądźcie spokojne 😉 hihi

no mój humor dzisiaj paskudny niewiem czemu, ja uwielbiam zime zawsze jak jest śnieg to tyle że nie skacze z radości, biore psa na spacer i szalejemy oboje az się poprzemaczam, ale teraz wogóle na nic nie mam ochoty siedze i rycze, mąż się pyta czemu a ja nie wiem i poszedł obrażony

• Mamusia
Hormony 😘 😘 Najgorsze są takie dni jak nie ma powodu, żeby było nam smutno, a jednak się smucimy. Zrób sobie gorącą herbatkę, zjedz coś słodkiego 🙂 Może Ci się poprawi 🙂 A jak nie... to... musisz to przetrwać 😘 😘 A jutrzejszy dzień będzie lepszy 🙂

Gosia, a jakie są czynsze w waszych TBS-ach?? Bo u nas gdzieś tak 1 tys. zł ze wszystkimi opłatami, oczywiście zależy od metrażu.

• Mamusia
Dziewczyny Aga Mini pisała, że jak pojechała do szpitala to miała już 5cm rozwarcia bardzo szybko miała 10cm, ale od 1 do 7 męczyli ją mimo pełnego rozwarcia bo wody nie odeszły i czekali aż same odejdą zamiast je od razu przebić. Dopiero o 7:00 zlitowali się nad Biedulką i przebili wody. Mówi, że mąż był nieoceniony 🙂 🙂 Kochana Agusia już jest po 🙂 Teraz czekamy na następne !!!!!!!!!!! 😁 😁

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Hormony 😘 😘 Najgorsze są takie dni jak nie ma powodu, żeby było nam smutno, a jednak się smucimy. Zrób sobie gorącą herbatkę, zjedz coś słodkiego 🙂 Może Ci się poprawi 🙂 A jak nie... to... musisz to przetrwać 😘 😘 A jutrzejszy dzień będzie lepszy 🙂

Gosia, a jakie są czynsze w waszych TBS-ach?? Bo u nas gdzieś tak 1 tys. zł ze wszystkimi opłatami, oczywiście zależy od metrażu.

już próbowałam, kicha nic z tego, zjadłam pączka, zjadłam pół ulubionej czekolady, gorąca herbatka z cytrynką, zero poprawy, zaraz może jakąs melise zaparze albo pójde spać

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
naylaaa napisał(a):

no mój humor dzisiaj paskudny niewiem czemu, ja uwielbiam zime zawsze jak jest śnieg to tyle że nie skacze z radości, biore psa na spacer i szalejemy oboje az się poprzemaczam, ale teraz wogóle na nic nie mam ochoty siedze i rycze, mąż się pyta czemu a ja nie wiem i poszedł obrażony

Agatka fryzurka bardzo fajna 😉
A to że ta zima Cię nie cieszy to normalne, przecierz ciężko z takim już dużym brzuchem ciężko jest biegac po śniegu . Ja też uwielbiam zimę ale w tym roku to nie jest dla mnie nic fajnego. Zaspy do kolan, ślisko i ciężko jest się poruszać.
Masz dziś ten kiepski dzień - hormony , ale pociesz się że już niedługo i na Ciebie przyjdzie czas 😉

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
naylaaa napisał(a):

Agatka fryzurka bardzo fajna 😉
A to że ta zima Cię nie cieszy to normalne, przecierz ciężko z takim już dużym brzuchem ciężko jest biegac po śniegu . Ja też uwielbiam zimę ale w tym roku to nie jest dla mnie nic fajnego. Zaspy do kolan, ślisko i ciężko jest się poruszać.
Masz dziś ten kiepski dzień - hormony , ale pociesz się że już niedługo i na Ciebie przyjdzie czas 😉

no jeszcze tylko 4 tygodnie 😞

• Mamusia
marinka napisał(a):
dziewczyny przepraszam , że wam zawracam wam głowę ale ja nie wiem kogo się poradzić. Przed chwilą się przewróciłam bok na dworzu i nie czuje żeby coś mi było ale boję się o dziecko. Myślicie , że powinnam iśc teraz na USG i na wizytę.... Boże nie wiem co robić.

Marinka ja myślę że jeśli upadłaś na bok to nic nie powinno stać się maleństwu, ale trudno jest mi Ci coś poradzić.

• Mamusia
marinka napisał(a):
dziewczyny przepraszam , że wam zawracam wam głowę ale ja nie wiem kogo się poradzić. Przed chwilą się przewróciłam bok na dworzu i nie czuje żeby coś mi było ale boję się o dziecko. Myślicie , że powinnam iśc teraz na USG i na wizytę.... Boże nie wiem co robić.

wiesz co lepiej dmuchać na zime przejdz się na oddział powiedz położnej jaka sprawa i one ci powiedzą czy wszystko ok, sprawdzą czy serduszko bije i bedziesz spokojniejsza

• Mamusia
marinka napisał(a):

Najlepiej zadzwoń do swojego lekarza, on powie Ci czy jechać, do szpitala, czy nie 😘
Dziecko chroni płyn owodniowy i taki upadek nie powinien nic złego spowodować. Ale lepiej się upewnić, że wszystko jest ok 😘 😘

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
aga_ta

Dasz radę , jutro bedzie lepszy chumor 😉 A nie koniecznie 4 tyg. bedziesz czekała, grudnióweczki nie czekaja do terminów 🙂 🙂

taaa moje dziecko ma charakter mojego męża, wszystko robi z opóźnieniem, i jeszcze mnie dręczy, tak sie wypycha tym tyłkiem że mi mało brzucha (skóry) nie rozerwie na strzepy

• Mamusia
marinka napisał(a):
Po prostu panikuję strasznie... nie wiem co mam robić

Jeśli nie odczuwasz bólu w okolicy brzucha to napewno nic się nie stalo. Ale napewno będziesz się denerwowała i cały czas myślała o tym, więc warto jest udać się do lekarza na USG. będziesz spokojna 😉

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Nasze grudniowe dzieci się spieszą na świat i chyba żadna nie urodzi po wyznaczonym terminie 😜
Ktoś ma kontakt z Olą albo Agą Kafinką??

Ja nie mam tel. do Kafinki i Oli 😞
Ciekawe co z nimi????? Ola dziś meldowała sie na brzuszku ale Kafinki od wczoraj nie ma 🤢

• Mamusia
marinka napisał(a):

Jedź do szpitala albo zadzwoń do lekarza. Dzidzia jest jeszcze mała a masz dużo już wód płodowych, które powinny spokojnie zabezpieczyć Dzidzie, ale lepiej nie ryzykować poza tym po co masz siedzieć w domku i się stresować jak możesz to sprawdzić i szybciutko się uspokoić 😉

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
aga_ta

Dasz radę , jutro bedzie lepszy chumor 😉 A nie koniecznie 4 tyg. bedziesz czekała, grudnióweczki nie czekaja do terminów 🙂 🙂

taaa moje dziecko ma charakter mojego męża, wszystko robi z opóźnieniem, i jeszcze mnie dręczy, tak sie wypycha tym tyłkiem że mi mało brzucha (skóry) nie rozerwie na strzepy

Ha ha ha Zosia nie pozwali Ci zapomniec o sobie 🤪. Moja mała tylko wieczorem mnie terroryzuje , też przez brzuch się chce przedrzeć ha ha ha