Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
[URL=http://img528.imageshack.us/i/img0370s.jpg/][IMG]http://img528.imageshack.us/img528/6282/img0370s.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Kasia Ty też masz malutki brzuszek i szczupła jesteś 😉 ile przytyłaś ????

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):

Kasia Ty też masz malutki brzuszek i szczupła jesteś 😉 ile przytyłaś ????

tak dokladnie nie wiem, bo poczatkowo - przez pierwsze 5 m-cy bardzo schudlam - mialam bardzo stresujaca prace. takze ogolnie stracilam rachube. ale biorac pod uwage wage sprzed ciazy - to niecale 10kg

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Agatka czy to są świeże zdjęcia????????????? bo wydaje mi się że masz mały brzuszek, i chyba ci jeszcze nie opadł.

tak z dzisiaj, brzuszek mały?? ee przed ciążą miałam niecałe 70cm w pasie a teraz mam 110 🙂 także brzuszek mam wielki tylko ja to tak dziwnie mam że nigdy nie widać jak przytyje, panie w sklepie jak mi spodnie zawsze przynosiły to 2-3 numery za małe, a brzuch nie opadł, mała tylkiem na żebrach siedzi mimo ze główka w kanale że nawet gin poczuła przy badaniu główke

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
aga_ta napisał(a):
a brzuch nie opadł, mała tylkiem na żebrach siedzi mimo ze główka w kanale że nawet gin poczuła przy badaniu główke

moze mala taka dluga jest, ze opasc nie moze? 😁 😜 🤪

no tak gin mówi, ze mimo 3kg jest szczupła bardzo a podobno długa, a może wcale niedługa tylko ja mała i sie niemieści

• Mamusia
Wróciłam 🙂 Tak Kasiu smarowałam się i kąpałam w oliwce ale to genetyczne u mnie niestety i wiedziałam, że wyjdą rozstępy. Brzuszka rzeczywiście nie masz aż tak dużego ale wiecie dziewczyny to zależy od układu kobiety możecie byś szersze w biodrach i dlatego brzuszek rozchodzi się też na boki a nie stoi tylko z przodu. Ja biodra mam niby dość szerokie, ale brzuch mam ewidentnie tylko na przodzie 🙂 Kasiu a Tobie pępuszek nie wyszedł jak dobrze widzę 🙂
Kropeczek oj to jutro nam urodzisz albo jeszcze dzisiaj 😁 Jeśli skurcze są regularne nawet jak się nie nasilają i odstęp czasu się nie zmniejsza to zaraz to wszystko się pojawi a Ty znikniesz z Brzuszka bo będziesz na porodówce 😁
A mi mąż właśnie powiesił firanki 😁 Miałam same zasłony w oknach i Mamusia mi przysłała piękne firany na okna a teraz jest tak ładnie ciepło i przytulnie jakoś 😁

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Kasiu a Tobie pępuszek nie wyszedł jak dobrze widzę 🙂

Kasiu, ja za kazdym razem mialam taki maly brzuch i pepek nigdy nie wychodzil, a dzieci byly 3.800 i 3.200.

Kochana wiadomo to nie ma reguły czy duży to duże dzieci a mały to małe. Kobiety powinny się cieszy z nie za dużych brzuszków i mało przybyłej wagi. Bo dużo dodatkowych kilogramów utrudnia poród a duży brzuch to tylko później po porodzie nie potrzebny fałd skóry bo nie u wszystkich kobieta skóra się tak super wstępuje i wygląda jak przed porodem. Ale jeśli Ty już urodziłaś dwójkę dzieci to tylko pozazdrościć bo skórę na brzuszku masz idealną 🙂

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Kasiu a Tobie pępuszek nie wyszedł jak dobrze widzę 🙂

Kasiu, ja za kazdym razem mialam taki maly brzuch i pepek nigdy nie wychodzil, a dzieci byly 3.800 i 3.200.

Kochana wiadomo to nie ma reguły czy duży to duże dzieci a mały to małe. Kobiety powinny się cieszy z nie za dużych brzuszków i mało przybyłej wagi. Bo dużo dodatkowych kilogramów utrudnia poród a duży brzuch to tylko później po porodzie nie potrzebny fałd skóry bo nie u wszystkich kobieta skóra się tak super wstępuje i wygląda jak przed porodem. Ale jeśli Ty już urodziłaś dwójkę dzieci to tylko pozazdrościć bo skórę na brzuszku masz idealną 🙂

toś mnie pocieszyła, ja już 18 przybyłam 😞

• Mamusia
hej dziewczyny nareszcie was nadrobilam 🙂 zostanie mi mniej na jutro bo zaraz uciekam Paweł chce pograć sobie a ja po zakupach jestem padnieta to juz nie dla mnie takie dlugie chodzenie hehe 😁 Ja na świeta tez chyba juz nie kupuje nic mezowi bo z kasa moze byc roznie a wydatkow i tak jest od groma ciagle 🤢 napisze co tam u mnie jutro Buziaki i miłej nocki 😜

• Mamusia
Agatka to zależy też od tego jakie miałaś BMI przed ciążą. Nie raz dla kobiety 18 kilo to za dużo, nie raz akurat a nie raz jeszcze za mało. Ale lepiej za dużo nie przytyć bo właśnie to wiąże się z utrudnieniami w trakcie porodu bo wiadomo jest wtedy ciężko. Ale wszystkie damy rade 😉 Musimy 😁

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Agatka to zależy też od tego jakie miałaś BMI przed ciążą. Nie raz dla kobiety 18 kilo to za dużo, nie raz akurat a nie raz jeszcze za mało. Ale lepiej za dużo nie przytyć bo właśnie to wiąże się z utrudnieniami w trakcie porodu bo wiadomo jest wtedy ciężko. Ale wszystkie damy rade 😉 Musimy 😁

eee miałam nadwage na pograniczu z otyłością
kurcze wypiłam drugi soczek tak mi posmakował ale zgaga męczy po nim, teraz chyba spróbuje paróweczke zjeść, ale śpiąca jestem...i wymiotować moge zacząć za chwile

• Mamusia
Jestem! Nie uwierzycie, nie dość że ja dopiero wróciłam a jeździłam zaledwie 11km w jedną stronę do szpitala i z powrotem, to jeszcze nic nie załatwiłam 😠 😠 😠 😠
We Wrocławiu takie korki, że piechotą szybciej bym doszła, co rusz jakiś tir pod wiadukt podjechać nie może i stoisz 😞 😞 😞 😠
Wczoraj kazali mi być w szpitalu dopiero po 15 żeby mi powiedzieli kiedy mnie wezmą na oddział, a jak tam pojechałam to się okazało że kogoś tam nie ma i mi tego nie załatwią 😠 😠 😠 😠 Ale jestem zła, mam jechać jakiegoś innego dnia po niedzieli między 8 a 13 bo jutro też się tego nie da załatić 😞 😞 😞 😞
A ten szpital to rudera, stary taki, że szok, tektury na podłogach żeby błota nie nosić,do izby przyjęć to jakby do piwnicy się wchodzi, wygląd ogólnie jak kamienica sporo sprzed wojny, drewniane okna, brrrrrrrrrr....
Ja tam nie chce iść..... 😞 😞 😞 😞

• Mamusia
aisak, 110 cm ogólnie masz w brzuszku? Kurde, wydaje mi się, że ja też tyle miałam, a z moją wieczną niedowagą wydaje się to być dość nierzeczywiste, że i Ty masz tyle samo. Ty masz duży brzuch! Jezu, to ja jeszcze większy miałam?! 😮 😲 ale dżez 😁 😁 😁
aż sobie wygrzebię z mojego wątku (wieeeeeki temu) ile mi tam przy ostatnim pomiarze wyszło 😁 😁 o ile mi się uda przebrnąć przez ponad 1000 stron... 🤔

Jezu, uczepiłam się Was jak rzep psiego ogona 😞 ale tak szalenie bardzo mi się tęskni za brzuszkiem, a Wy takie sympatyczne jesteście i tak fajne wyglądacie, że się naprzyglądac na Was nie mogę i w ogóle... ech 🙂

nie, błagam, nie piszcie, żebym się o kolejny brzuszek postarała. Jeszcze nie teraz. Jeszcze tak ze 2 lata muszę w mojej tęsknocie wytrzymać 😉

Mrówka, jak chcesz, to sobie wybierz inny szpital - teoretycznie masz do tego święte prawo 🙂

• Mamusia
kwasiek_ napisał(a):
aisak, 110 cm ogólnie masz w brzuszku? Kurde, wydaje mi się, że ja też tyle miałam, a z moją wieczną niedowagą wydaje się to być dość nierzeczywiste, że i Ty masz tyle samo. Ty masz duży brzuch! Jezu, to ja jeszcze większy miałam?! 😮 😲 ale dżez 😁 😁 😁
aż sobie wygrzebię z mojego wątku (wieeeeeki temu) ile mi tam przy ostatnim pomiarze wyszło 😁 😁 o ile mi się uda przebrnąć przez ponad 1000 stron... 🤔

Jezu, uczepiłam się Was jak rzep psiego ogona 😞 ale tak szalenie bardzo mi się tęskni za brzuszkiem, a Wy takie sympatyczne jesteście i tak fajne wyglądacie, że się naprzyglądac na Was nie mogę i w ogóle... ech 🙂

nie, błagam, nie piszcie, żebym się o kolejny brzuszek postarała. Jeszcze nie teraz. Jeszcze tak ze 2 lata muszę w mojej tęsknocie wytrzymać 😉

Mrówka, jak chcesz, to sobie wybierz inny szpital - teoretycznie masz do tego święte prawo 🙂

Ale Kochana siedź u Nas ile chcesz 🙂 🙂 My nikogo nie wygonimy to forum otwarte i każdy ma prawo Nas odwiedzić i pogadać 😁
Iwonka tak jak Kasia mówi zawsze masz prawo odmówić tego szpitala i wybrać inny. Ja tez bym do takiego bała się iść. A rodzić też tam będziesz ??????
Ja właśnie objadam się winogronem ale już mnie zaczyna zgaga mulić.
Kasiu no ja dzisiaj się mierzyłam i mam 110-111cm ale to właśnie zależy do układu bioder i ogólnie od budowy ciała. Mam znajomą która ma więcej ode mnie coś około 120cm i praktycznie nie ma brzucha bo wszystko na boki się jej rozlało a nie z przodu się trzyma.