Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
aga2010 napisał(a):
Hej Dwupaki (wciaz, choc czytam, ze Aga moze sie niedlugo ruszyc i Sylwia!). Ja tez mialam beznadziejna noc, wstawalam co chwila i dretwialy mi jakos rece; hmm, poza tym spuchly mi palce, do tej pory wkladalam bez problemu obraczke, a dzis nie 😞 dzis wiecz do gina, ciekawe co powie. U nas cala noc lał deszcz, ble. Ide zjesc sniadanko, milego dnia!

powinnam napisac Dwupaki i Mamuśki 😁

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej marudy 😉
No to i ja pomarudzę 😞 Moja noc tez do dupy!!! Obudziłam się o 2:30 na siku, i już nie mogłam zasnąć 😠Mała tak się kręciła, kopała i rączki wszędzie wypychała , do tego bolały mnie żebra jak cholera. I trochę brzuch bolał.No i jak nie spałam to na sikanie co pół godz. latałam 😠 Drętwiały mi palce u rąk- niewiem czemu??? I po 4:00 zasnęłam. Masakra ta noc była.
Aga Kropka Ty nie sprzataj dziś , nic nie rób, bo przyśpieszysz sobie jeszcze poród ,czekaj na męża bo jak zaczniesz rodzić to co zrobisz z Ewcią ????????
Sylwia i tobie czop odszedł????????? No ja myślę że następna tura się szykuje do porodu 🙂 Fajnie , musimy się spieszyć aby wszystie już miały maluchy w domu na święta 🤪 🤪 🤪
Ja myślę że chyba do terminu nie dochodzę - takie mam przeczucie . Częściej mam skurcze, i zaczynają pobolewać mnie plecy i żebra - obym się nie myliła 😉
A dziś jadę na zakupy do Reala bo Tomka mam w domu 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Hej marudy 😉
No to i ja pomarudzę 😞 Moja noc tez do dupy!!! Obudziłam się o 2:30 na siku, i już nie mogłam zasnąć 😠Mała tak się kręciła, kopała i rączki wszędzie wypychała , do tego bolały mnie żebra jak cholera. I trochę brzuch bolał.No i jak nie spałam to na sikanie co pół godz. latałam 😠 Drętwiały mi palce u rąk- niewiem czemu???

no wlasnie, mi tez dretwialy, moze to taka noc 🙂

• Mamusia
Agnieszka ale to nie pierwszy raz mi się zdarzyło że drętwiały mi palce u rąk, to już chyba trzeci raz. A nigdy wcześniej nie odczówałam drętwienia 🥴 Albo dziecko uciska jakiś nerw, albo nie wiem co 🤢Nie mam pojęcia. Jak ja już bym chciała być "sama" 🤔

• Mamusia
hehe no właśnie wczoraj jeszcze mówiłam do Pawła, że już chce żeby się mały urodził, że mam już dosyć bycia słoniem a wieczorem jak mi ten czop odszedł i poszłam mu powiedzieć to się ze mnie śmiał bo wystraszona byłam hehe 😁 zobaczymy co przyniosą najbliższe dni moze i mnie coś jednak ruszy 😉 tak się zastanawiam czy mi wczoraj gorąca kąpiel nie pomogła chyba i dziś tego spróbuje tylko musze jeszcze ostatnie zakupy na allegro pozamawiac hihi

• Mamusia
teraz już wszytskie jestesmy zmeczone dzwiganiem tych kilogramow. Ja mam 15 kilo na plusie masakra! Kropka nam dzis odjedzie zobaczycie!!! 🤪
ja sobie kuchnie juz ogarnelam teraz pije kawke 😁 a co do spania to ja sie budze tak po 2 w nocy do wc i pozniej zawsze sie krece i zasnac nie moge a o 6 juz wyspana jestem i tez spac nie moge !

hey hey dwupaczki i mamuski... moja dzisiaj nocka z maleństwem ok znów obudziła nas tylko 3 razy na amku i pospała teraz spi bo wydoiła 2 cyce 😁 a ja zaraz lece cos zjesc ... co pokarm mi sie nadrobi 😁 haha wypełniłam własnie papiery do becikowego i do pzu kaska może niedługo wpłynie 🙂

a z moimi kilogramami niewiem ile zrzuciłam... bzuch mi troche został no niestety płaski nie jest z ud troche zostało ale niewiele w cycki nic nie poszło hahaha tyłek troche został i biodra też toche potem sobie fotke zrobie to zobaczycie ale woda ze mnie zchodzi jeszcze.. wiec mysle ze z 10 kilo napewno ze mnie poszło mysle ze jeszcze 15 😁 😮 😁

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
a z moimi kilogramami niewiem ile zrzuciłam... bzuch mi troche został no niestety płaski nie jest z ud troche zostało ale niewiele w cycki nic nie poszło hahaha tyłek troche został i biodra też toche potem sobie fotke zrobie to zobaczycie ale woda ze mnie zchodzi jeszcze.. wiec mysle ze z 10 kilo napewno ze mnie poszło mysle ze jeszcze 15 😁 😮 😁[/quote

Ola to powoli zejdzie 😉, a brzuch niestety najgorzej zgubić po porodzie 😞, chyba że jest się taką jak Mini - które nie wygląda że kilka dni temu miała jeszcze Maję w brzuszku.
A na Kropkę to już czas - niech ruszy kolejkę jak mąż wróci do domu ha ha ha ha ha .
Sylwia może na święta już bez brzuchów bedziemy 🤪 Sylwia ja też czuję się jak słonica 😉 , nie jesteś sama 🤪 🤪 🤪
Idę zjeść śniadanie , ja już z grubsza ogarnęłam mieszkanko 🙂. Może pózniej łazienkę i kibelek sprzątne
U mnie też paskudna pogoda , wiatr wieje i chlapa się robi , a w nocy deszcz padał fuuuuuuuuuuu. Nie znoszę takiej pogody.

• Mamusia
Ja już mam 20 kg na + 😞 załamać się idzie 😞 a weź potem to zrzuć będę musiała zacząć ćwiczyć bo u Oli to wody się odkładały a ja to tak się spasłam ☺️ z Ewą przytyłam 17 kg ale też wtedy byłam strasznie spuchnięta a teraz to tak umiarkowanie... 😮 i po porodzie ok 2 tyg miałam 7 kg miej po ok 3 miesiącach wróciłam do swojej wagi ale brzuch został 😮 jak zaczął zanikać pomału to zaszłam znów w ciąże i znów duży jest 🤔

• Mamusia
Coś Marty nie ma 😮 😮 Ale chyba by nam napisała na komórkę, jakby coś się działo 😉

Mój mąż już pojechał... ale na razie się trzymam i jestem silna i dobrze nastawiona 🙂 Teraz tylko, żeby dojechał się będę martwić.
Nasza Kropeczka mogłaby już urodzić, bo biedna jest po terminie i najdłuższa stażem z nas 😘 😘
Rozpakowujcie się Grubasy, tylko pamiętajcie, żebyście mnie samej na końcu nie zostawiły 😜 Kasia chce być ostatnia, to niech zamyka naszą tabelkę 🙂
My już tylko żyjemy porodem, nie ma innego tematu 😉 I każda myśli, że to już "za chwilę" 😁
Ola, to macie małego aniołka 🙂 Ciekawe po kim taka grzeczna 😁

• Mamusia
Hej Mamuśki 🙂
Ja tylko na moment i zaraz chyba idę spowrotem do łóżeczka 🙂 Noc miałam okropną !!!! Po prostu chce mi się usiąść i płakać. Brzuch co noc boli niemiłosiernie jak na @ ale rano wszystko mija i nic nie idzie do przodu. Sikałam dzisiaj chyba z 50 razy !! Zgaga wypalała moje wnętrzności a do tego bóle pleców, miednicy, bioder i opuchnięte obolałe krocze !!!!!!!!!! 🙃 😠 Wyjdę z siebie dzisiaj i stanę obok !! Najgorsze, że teraz czuję się super i tak mam co noc a w dzień latam jak torpeda !!! Mi żaden czop nie odchodzi nic się nie dzieje, wiem, że przenoszę pocieszam się tylko tym, że nawet przy wywoływaniu porodu i tak w grudniu urodzę.
Nie chce Wam marudzić bo na razie humor mam po psie to zajrzę później.
Kropeczka rodzić ale jak mąż wróci żebyś się nie musiała martwić o Ewcię 🙂