Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Wpadłam na chwilę, bo mam latania w związku z wyjazdem 😞 Już mi nerwy puszczają i tylko płakać mi się chce... 😞 😞
Coś się dzieje Ciężarówki??

Kurka nie płacz bo świni i krowie będzie smutno 🥴

Ninka trzymaj się i nie becz bo i my będziemy beczały 😞

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Wpadłam na chwilę, bo mam latania w związku z wyjazdem 😞 Już mi nerwy puszczają i tylko płakać mi się chce... 😞 😞
Coś się dzieje Ciężarówki??

Kurka nie płacz bo świni i krowie będzie smutno 🥴

Ninka trzymaj się i nie becz bo i my będziemy beczały 😞

No właśnie- jeden za wszystkich, wszyscy za jednego więc nie beczymy 😉
P.S. Podejrzewam jak jest Ci ciężko 😞 Jestem z Tobą 😉 Jadę na zakupy, będe zaś 🙂

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):
A tu pokazany mój nadmiar siły w sobotę 🙂 😉

http://zapodaj.net/6b2c9efdf185.jpg.html

Agdzie ty masz ten brzuch dziweczyno ?????????????????????????????????????????????????????

Jak to gdzie, pod kurtką 🙂 🙂 Mówiłam że aż się lekarz dziwił że w takim brzuchu takie duże dziecko, ale ja tam swój brzuch widzę i mi się wcale mały nie wydaje 😉 😉 😉 😉

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
kwasiek_ napisał(a):
Mini, bardzo dobry jest krem do twarzy i ciała z Hippa. I cudnie (!!!) pachnie 🙂 bo z Nivea na każdą pogodę bardzo tłusty jest, więc raczej nie na co dzień. A tym Hippem to i ja się smaruję 😁 a co, może będę miała cerę jak pupcia niemowlaka? 😜 😁 😁

mi czop w ogóle nie odpadł 🤢 po prostu nagle zaczęłam krwawić ("żywą" krwią) i biegiem poleciałam na izbę przyjęć. 4 godziny później miałam już skurcze co 3 minuty 😮

Hmm to u mnie ostatnio było tak, że miałam mocz zabarwiony krwią, potem jakieś tam skurcze ale nieregularne i na tym koniec a dzisiaj odpadł mi czop ale taki gęsty śluz zabarwiony na brunatno...Ciekawe, że u każdej z nas jest inaczej

Martuśka to Ty rodzić będziesz zaraz 🤪 🤪 🤪 🤪 Czop czerwony albo brunatny mówi ze to zaraz sie zacznie. A bezbarwny to i kilka - kilkanaście dni przed porodem.... TY BEDZIESZ RAODZIŁA HA HA HA. Kolejka się rusza 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Martuska_D napisał(a):
kwasiek_ napisał(a):
Mini, bardzo dobry jest krem do twarzy i ciała z Hippa. I cudnie (!!!) pachnie 🙂 bo z Nivea na każdą pogodę bardzo tłusty jest, więc raczej nie na co dzień. A tym Hippem to i ja się smaruję 😁 a co, może będę miała cerę jak pupcia niemowlaka? 😜 😁 😁

mi czop w ogóle nie odpadł 🤢 po prostu nagle zaczęłam krwawić ("żywą" krwią) i biegiem poleciałam na izbę przyjęć. 4 godziny później miałam już skurcze co 3 minuty 😮

Hmm to u mnie ostatnio było tak, że miałam mocz zabarwiony krwią, potem jakieś tam skurcze ale nieregularne i na tym koniec a dzisiaj odpadł mi czop ale taki gęsty śluz zabarwiony na brunatno...Ciekawe, że u każdej z nas jest inaczej

Martuśka to Ty rodzić będziesz zaraz 🤪 🤪 🤪 🤪 Czop czerwony albo brunatny mówi ze to zaraz sie zacznie. A bezbarwny to i kilka - kilkanaście dni przed porodem.... TY BEDZIESZ RAODZIŁA HA HA HA. Kolejka się rusza 🤪 🤪 🤪 🤪

Protestuję bo teraz kolej na Kafinkę i Kropkę, ja z Agatą ruszamy po nich, Ty Gosia się do nas dołączaj bo nudno się robi więc od razu 3 wypalimy na porodówkę 🤪 😁 🙂

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Martuska_D napisał(a):
kwasiek_ napisał(a):

Protestuję bo teraz kolej na Kafinkę i Kropkę, ja z Agatą ruszamy po nich, Ty Gosia się do nas dołączaj bo nudno się robi więc od razu 3 wypalimy na porodówkę 🤪 😁 🙂

Martuś gdybym tak mogła to na pewno nie czekała bym na mój termin, tylko wczesniej już bym wyeksmitowała Olę z siebie ha ha ha .
Martuś ale Ty nie masz co protestować bo to już się u ciebie zaczęlo 🤪 🤪 🤪 A jakies bóle odczówasz??????????

• Mamusia
Mrowka1990 napisał(a):
Ja miałam być w ostatniej turze więc ruszajcie się szybciej bo na święta chce być z małym w domku 😞 😞 😞
Ninka a Ty nie płacz, ja też maiłam takie fezy. Nie płaczemy tylko rodzimy 😉 😉 😉 😉

Ja też chcę byc na Swieta w domu juz z Olą 🙂

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Martuska_D napisał(a):
kwasiek_ napisał(a):

Ty nie protestuj, bo ktoś musi w końcu ruszyć tę kolejkę 🙂 🙂
A zresztą, jak u Ciebie akcja już ruszyła to teraz i tak już nóg nie zaciśniesz 😁 😁 😉

• Mamusia
Mrowka1990 napisał(a):

Mąż jak wróci z pracy to przymocuje bo musiał jechać jeszcze a trzeba takie nóżki przykręcić, a ja mam przewijak na łóżeczko 140 na 70 ale to bez różnicy, takie się nam jakieś zamówiło przez pomyłkę 😉

No u mnie jakieś plastikowe pierdółki dali co się niby zaczepiają ale nie ma szans żeby ten plastikowy sznureczek barierke od łożeczka objął i teraz zastanwiam się nad alternatywnym wyjściem, jak będziesz mieć gotowe pokaż na zdjeciu

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):

Mąż jak wróci z pracy to przymocuje bo musiał jechać jeszcze a trzeba takie nóżki przykręcić, a ja mam przewijak na łóżeczko 140 na 70 ale to bez różnicy, takie się nam jakieś zamówiło przez pomyłkę 😉

No u mnie jakieś plastikowe pierdółki dali co się niby zaczepiają ale nie ma szans żeby ten plastikowy sznureczek barierke od łożeczka objął i teraz zastanwiam się nad alternatywnym wyjściem, jak będziesz mieć gotowe pokaż na zdjeciu

oki prześlę zdjęcie ale ten sznurek nie musi barierki obejmować....

Wiem jak to zrobić ale tak ci nie wytłumaczę a jak robię zdjęcie instrukcji to kiepsko widać, jak mąż to zamontuje to ci zdjęcie wyślę

• Mamusia
Mrowka1990 napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Iwona a podobno to ja mam mały brzuch i duże dzieci rodze jak to mi powiedział ginekolog 😁 ale ty mnie przebiłaś 😁

Dlatego się dziwię, że mój synek jest już taki duuuuuuży, bałam się nawet że mlutki będzie.

a moze po prostu jest długi?? wtedy często waga wychodzi zawyżona, moja Zośka niby 3 kg przekroczyła już w 35 tyg ale ja nie wierze że tyle waży, po prostu wiem ze jest bardzo długa i dlatego im taka waga wyszła duża

• Mamusia
Mrowka1990 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):

tylko jak ??

• Mamusia
A ja tam nie rodzę zawzięłam się i nie rodzę koniec kropka !!!! 😎 😜 🙃
Wylizałam już łazienkę zaraz poodkurzam podłogi i wstawię pranie a później obiadek i zrobię zwijki z dwóch kilo piersi z kurczaka trochę ich wyjdzie 😁 A teraz idę umyć lodówkę 😁
CO mi tam i tak mnie nic nie ruszy a więc mogę śmigać jak odrzutowiec 😁

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):

tylko jak ??

To moja instrukcja 🙂 🙂 🙂 🙂
http://zapodaj.net/6597d8ed91d4.jpg.html

Ja już sama wkręciłam te śrubki, nie chciało mi się na męża czekać. I właśnie tak to wygląda tylko ty możesz mieć tylko 4 nóżki bo te dwie to na większe łóżeczko. w miejscu gdzie trzeba wkręcić są dziurki, trzeba tylko tą ceratkę przebić

• Mamusia
Mrowka1990 napisał(a):
A więc to jest łóżeczko dla mojego synka, miałam kupić safari z klupsia ale jak byliśmy u mnie to mama chciała kupić i w końcu to nam się lepiej podobało bo całe z drewna a nie z płyty no i zawsze można przemalować je 😉

http://zapodaj.net/f050e615c1d7.jpg.html

http://zapodaj.net/69d86640b7b6.jpg.html

bardzo fajne, a ja mam taka sama posciel 🙂 co do nastepnego zdjecia - gdzie Twoj brzuch??? 😮 🙂

• Mamusia
aga2010 napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):
A więc to jest łóżeczko dla mojego synka, miałam kupić safari z klupsia ale jak byliśmy u mnie to mama chciała kupić i w końcu to nam się lepiej podobało bo całe z drewna a nie z płyty no i zawsze można przemalować je 😉

http://zapodaj.net/f050e615c1d7.jpg.html

http://zapodaj.net/69d86640b7b6.jpg.html

bardzo fajne, a ja mam taka sama posciel 🙂 co do nastepnego zdjecia - gdzie Twoj brzuch??? 😮 🙂

Już pisałam, że on jest na swoim miejscu, zaraz wstawię zdięcie też z soboty i na pewno będzie go widać 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Mrówka, taki brzuch to ja miałam w 5 miesiącu ciąży 😮

a w 37 taki:
http://zapodaj.net/fa0d78dd6de1.jpg.html
http://zapodaj.net/2672603da537.jpg.html

🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃

ja chcę jeszcze raz! 🤪 😁 😁

Ale mi się zdjęcia kolosy wrzuciły 😮

• Mamusia
Wpadłam na momencik do Was 🙂 Iwonka ja uważam, że jest w sam raz ponieważ nie musisz dźwigać przed sobą wielkiego tobołka a najważniejsze, że synuś duży. Wielkość brzucha o niczym nie świadczy a jeśli dzidzia dużo to brzuch im mniejszy tym lepszy bo tak nie ciąży i nie męczy kręgosłupa 🙂
Kwasiek Ty też miałaś sporą piłeczkę nie ma co, ale ogólnie byłaś szczuplusieńka pewnie moment po porodzie doszłaś do swojego dawnego wyglądu 🙂
Ja latam jak głupia po mieszkaniu i sprzątam, ale już skończyłam. Teraz biorę się za jedzonko 🙂 Muszę jeszcze ręczne pranie zrobić 🙂 🙂