Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mrowka1990 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):

Mąż jak wróci z pracy to przymocuje bo musiał jechać jeszcze a trzeba takie nóżki przykręcić, a ja mam przewijak na łóżeczko 140 na 70 ale to bez różnicy, takie się nam jakieś zamówiło przez pomyłkę 😉

No u mnie jakieś plastikowe pierdółki dali co się niby zaczepiają ale nie ma szans żeby ten plastikowy sznureczek barierke od łożeczka objął i teraz zastanwiam się nad alternatywnym wyjściem, jak będziesz mieć gotowe pokaż na zdjeciu

oki prześlę zdjęcie ale ten sznurek nie musi barierki obejmować....

tylko jak ??

To moja instrukcja 🙂 🙂 🙂 🙂
http://zapodaj.net/6597d8ed91d4.jpg.html

Ja już sama wkręciłam te śrubki, nie chciało mi się na męża czekać. I właśnie tak to wygląda tylko ty możesz mieć tylko 4 nóżki bo te dwie to na większe łóżeczko. w miejscu gdzie trzeba wkręcić są dziurki, trzeba tylko tą ceratkę przebić

ale ja mam 8 tych nóżek na sznureczkach

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kwasiek_ napisał(a):
Mrówka, taki brzuch to ja miałam w 5 miesiącu ciąży 😮

a w 37 taki:
http://zapodaj.net/fa0d78dd6de1.jpg.html
http://zapodaj.net/2672603da537.jpg.html

🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃

ja chcę jeszcze raz! 🤪 😁 😁

Ale mi się zdjęcia kolosy wrzuciły 😮

masz fajne spa w łazience 🙂

• Mamusia
kwasiek_ napisał(a):
Mrówka, taki brzuch to ja miałam w 5 miesiącu ciąży 😮

a w 37 taki:
http://zapodaj.net/fa0d78dd6de1.jpg.html
http://zapodaj.net/2672603da537.jpg.html

🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃

ja chcę jeszcze raz! 🤪 😁 😁

Ale mi się zdjęcia kolosy wrzuciły 😮

Mała różnica, na prawdę 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Wpadłam na momencik do Was 🙂 Iwonka ja uważam, że jest w sam raz ponieważ nie musisz dźwigać przed sobą wielkiego tobołka a najważniejsze, że synuś duży. Wielkość brzucha o niczym nie świadczy a jeśli dzidzia dużo to brzuch im mniejszy tym lepszy bo tak nie ciąży i nie męczy kręgosłupa 🙂
Kwasiek Ty też miałaś sporą piłeczkę nie ma co, ale ogólnie byłaś szczuplusieńka pewnie moment po porodzie doszłaś do swojego dawnego wyglądu 🙂
Ja latam jak głupia po mieszkaniu i sprzątam, ale już skończyłam. Teraz biorę się za jedzonko 🙂 Muszę jeszcze ręczne pranie zrobić 🙂 🙂

Mi taki brzuszek odpowiada, a i tak mnie plecy bolą teraz od ciężaru. A poza tym może być tak jak już któraś z was pisała, że może nie ważyć mój synek ąż tyle tylko długi może być, choć dla mnie to żadna różnica, aby był zdrowy 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):

Mąż jak wróci z pracy to przymocuje bo musiał jechać jeszcze a trzeba takie nóżki przykręcić, a ja mam przewijak na łóżeczko 140 na 70 ale to bez różnicy, takie się nam jakieś zamówiło przez pomyłkę 😉

No u mnie jakieś plastikowe pierdółki dali co się niby zaczepiają ale nie ma szans żeby ten plastikowy sznureczek barierke od łożeczka objął i teraz zastanwiam się nad alternatywnym wyjściem, jak będziesz mieć gotowe pokaż na zdjeciu

tylko jak ??

Ja już sama wkręciłam te śrubki, nie chciało mi się na męża czekać. I właśnie tak to wygląda tylko ty możesz mieć tylko 4 nóżki bo te dwie to na większe łóżeczko. w miejscu gdzie trzeba wkręcić są dziurki, trzeba tylko tą ceratkę przebić

To spróbuj wyczuć palcem te dziurki w przewijaku 🙂 🙂 🙂. Śrubkę wkładasz w to coś z rdziurką, przykręcasz i zakładasz tą nakładkę na sznureczku 😉

• Mamusia
to prawda, ze najwazniejsze, zeby nasze malenstwa byly zdrowe! jak zgram zdjecie brzucha, to wrzuce 🙂, mnie na cale szczescie nie boli w ogole kregoslup, co jest niesamowite, bo przed ciaza mnie pobolewal 😮 😁. A mi niedobrze, chyba przez ta cholerna zgage i nic nie pomaga 😞 wypiłam mięte i jest jeszcze gorzej, ble.

• Mamusia
Mrowka1990 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):

tylko jak ??

To spróbuj wyczuć palcem te dziurki w przewijaku 🙂 🙂 🙂. Śrubkę wkładasz w to coś z rdziurką, przykręcasz i zakładasz tą nakładkę na sznureczku 😉

no właśnie szukaliśmy z mężem i nie ma ich wogóle, tych pierdółek aż 8 i nie mamy koncepcji co dalej
Kasia chyba Ci brzuch troche opadł??

• Mamusia
aga2010 napisał(a):
to prawda, ze najwazniejsze, zeby nasze malenstwa byly zdrowe! jak zgram zdjecie brzucha, to wrzuce 🙂, mnie na cale szczescie nie boli w ogole kregoslup, co jest niesamowite, bo przed ciaza mnie pobolewal 😮 😁. A mi niedobrze, chyba przez ta cholerna zgage i nic nie pomaga 😞 wypiłam mięte i jest jeszcze gorzej, ble.

Ja też mam zgagę, muszę wziąć rennie, tylko on działa. A zgagi tylko i wyłącznie po słodkim nie mam, a po reszcie mnie męczy 😞

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
[URL=http://img714.imageshack.us/i/38tci2dzie1.jpg/][IMG]http://img714.imageshack.us/img714/5042/38tci2dzie1.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
Macie moją piłeczkę w 38 tc i 2. dniu 🙂

Fajna taka kształtna piłeczka 🙂 🙂 🙂
Ja też wam potem prześlę. Teraz czekam na męża bo musimy mi jechać parę rzeczy jeszcze kupić a potem muszę wreszcie film z wesela obejrzeć bo wczoraj tylko zdjęcia zdążyłam bo tyle ich jest.
A ciekawe gdzie reszta mamusiek się ukrywa.... może rodzą 😁 😉

• Mamusia
Ja nie rodzę ! 😁 - nie i kropka 😁 😁 😁 Nie teraz bo ja w trzeciej turze jestem, zapomniałyście ?? Nina listę tworzyła kiedyś więc jakby co to do niej reklamacje 😜 Gosia co do bóli to raczej nic specjalnego- czasem mnie brzuch pobolewa, bolą mnie pachwiny i pipka no, a od dzisiaj mam takie uczucie pełności tam jakby mała już miała zaraz wyjść ha ha. Kasiu- brzuszek imponujący!- taki duży i zgrabny 😉 A Iwonka myślę, że ma moich rozmiarów brzuszek więc sama nie jesteś 🙂 Dzisiaj rodzinka stwierdziła, że brzuch mi opadł 🤪 Może zanim urodzę uda mi się wklepać jakieś aktualne zdjęcie 🙂 Ja zaraz lecę do przyjaciółki na pogaduchy bo wieki się z nią nie widziałam 😉

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
Ja nie rodzę ! 😁 - nie i kropka 😁 😁 😁 Nie teraz bo ja w trzeciej turze jestem, zapomniałyście ?? Nina listę tworzyła kiedyś więc jakby co to do niej reklamacje 😜 Gosia co do bóli to raczej nic specjalnego- czasem mnie brzuch pobolewa, bolą mnie pachwiny i pipka no, a od dzisiaj mam takie uczucie pełności tam jakby mała już miała zaraz wyjść ha ha. Kasiu- brzuszek imponujący!- taki duży i zgrabny 😉 A Iwonka myślę, że ma moich rozmiarów brzuszek więc sama nie jesteś 🙂 Dzisiaj rodzinka stwierdziła, że brzuch mi opadł 🤪 Może zanim urodzę uda mi się wklepać jakieś aktualne zdjęcie 🙂 Ja zaraz lecę do przyjaciółki na pogaduchy bo wieki się z nią nie widziałam 😉

a jak plamienia?? ja mam teraz taki śluz w kolorze kakaa z mlekiem

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
Martuska_D napisał(a):

a jak plamienia?? ja mam teraz taki śluz w kolorze kakaa z mlekiem

Mmmm Agata, jaki odcień 🙂 hihi

Aga, ja mam brzuch twardy jak kamień od dwóch miesięcy prawie cały czas, także spoko 😉
Ja wpadnę jutro po 11, także się nie martwcie, że rodzę 😉 teraz z kolei już mi się nie spieszy na porodówkę 😉 Z przerażenia, że mam dużo spraw do załatwienia i nie mam czasu na poród hahaha. Także może ktoś zająć moje miejsce w II turze. Dobranoc 😁 Miłego wieczoru Grubaski 🙂

• Mamusia
jestem nadrobie was pozniej co tam nabazgrałyście 😉 byłam u lekarza wszystko jest ok mam 1 cm rozwarcia wiec tyle co i nic no ale trudno, mały waży 3600 g i ma sie dobrze narazie czekamy co bedzie dalej, lekarz umowil mnie na wizyte za dwa tygodnie chociaz smial sie ze to ze znakiem zapytania bo moze urodze

• Mamusia
ja znów na moment i lecę dalej 🙂 Zostały mi tylko zwijki do zrobienia bo właśnie zjedliśmy obiadek 🙂 Mi też brzuszek twardnieje teraz coraz częściej 🙂 Ja też mam następna wizytę na 20 grudnia a na 19 termin porodu ha ha ha 🙃 Ale wiem, że spokojnie jeszcze się na tą wizytę zaturlam 😁

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
ja znów na moment i lecę dalej 🙂 Zostały mi tylko zwijki do zrobienia bo właśnie zjedliśmy obiadek 🙂 Mi też brzuszek twardnieje teraz coraz częściej 🙂 Ja też mam następna wizytę na 20 grudnia a na 19 termin porodu ha ha ha 🙃 Ale wiem, że spokojnie jeszcze się na tą wizytę zaturlam 😁

mi wizyte wyznaczyła na 21 a termin mam 17 :/

• Mamusia
Jestem 🤪 🤪 🤪
Kasia urocza ta piłka twoja 🤪 🤪
A ja termin mam teraz na 22 ha ha, a wizyte mam na 14 . 😉
Ja też coraz częściej mam twardy brzuch, ale nie rodzę 😞
Martuś a nabrzmiała pipka robi się przed samym porodem 😉. Mówię ci kochana Ty już zaraz będziesz rodziła , do terminu nie wytrzymasz 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪Gabrysia będzie wczesniej 😉
Dobranoc Ninka 🙂

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
jestem nadrobie was pozniej co tam nabazgrałyście 😉 byłam u lekarza wszystko jest ok mam 1 cm rozwarcia wiec tyle co i nic no ale trudno, mały waży 3600 g i ma sie dobrze narazie czekamy co bedzie dalej, lekarz umowil mnie na wizyte za dwa tygodnie chociaz smial sie ze to ze znakiem zapytania bo moze urodze

Sylwuś to synuś spory jest 🤪 🤪. Ja z 1 cm rozwarcia już ze dwa miesiące chodzę 😠 i nic. Dobrze że mały czuję sie dobrze 😉

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Kupiłam małej prezent na święta 😁 to znaczy zamówiłam 😁
Kucyka starsong 😁

a tak wygląda 🙂 http://allegro.pl/interaktywny-kucyk-starsong-my-little-pony-kurier-i1359320151.html

Sliczny konik, świetne są zabawki dla dzieci, Aga sama sie nim pobawisz ha ha ha .My dla Pauli kupiliśmy na gwiazdkę telefon. I Tomek cały czas siedzi z telefonem w ręku ha ha ha ha ha .