Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Ha ha ha Aga no mama mi dzisiaj to samo powiedziała 🙂 A jak się czujesz???

Oooo to może zaczniemy razem rodzić 🤪 mnie łapią skurcze wieczorami i to tylko przez jakiś czas, a potem cisza, a tak ogólnie to czuje się ok.

• Mamusia
Hej dziewczyny, ja wrocilam od lekarza; maly glowa w dol, ma bardzo nisko glowke, ze lekarz ja dokladnie czuje 😮 🙂 🙂, ale szyjka zamknieta... wiec na razie oznak brak, choc on twierdzi, ze nie wiadomo czy sie nie rozkreci wczesniej. Maly wg usg wazy ok 3100 g wiec w normie. Nastepna wizyta 21.12.
A czytalam post Ninki - wspolczuje 😞 ale ta firma to jakas beznadziejna, moze wszystko wyjdzie na dobre 🙂 🙂. A Iwonka, biedna, pewnie przez ta nerke chca ja potrzymac, no i Malutki jest maly, dziwne, ze sie tak pomylili....dobrej nocy Dwupaki i Mamuski!

• Mamusia
jeszcze nie spie, czekam aż mąz się obrządzi
więc tak, wykąpałam się i mam wrażenie że mi mrówki po plecach chodzą i plecy dretwieją i taka słaba sie czuje wiec chyba przeziebienie jeszcze bardziej się rozkręca
co do pomyłki z wagą widocznie dzidziuś jest długi wtedy duże pomyłki się zdarzają
ja dzisiaj powiedziałam do męża że skoro Mini mogła sobie zaplanować poród to ja też, wiec jutro koncze przenosić rzeczy, sobota porpawiam co sie da, łącznie z łazienką,wszystko ma błyszczeć, wieczorem mąż ma mnie poobrządzać a w nocy na porodówke, a on mi mówi że się nie zgadza bo zaplanował sobie że pojedzie kopać do lasu z kolegą i psa przespaceruje dodatkowo i ze musze poczekać 🤪 🤪 🤪
a teraz na poprawe nastroju żeby się milej czekało opowiem Wam jak mojego męża znajomy żone na porodówke wiózł, więc tak wypadł dzien terminu ale oznak żadnych, no ale rad nie rad mówi do żony żeby się zbierała torbe spakowała jadą na szpital bo termin jest (oni gdzieś z wawy są to moze tam się tak jeździ u nas dopiero tydzien po terminie ewentualnie sie pokazuje w szpitalu), żona nie no mówi zadnych objawów nic nie urodze dzisiaj, no ale rad nie rad pojechała, przyjeli ją na sale na ginekologie no i on mówi do niej żono to ja pójde Ci wode kupić, no dobra idź, poszedł na dół, zapalił sobie kupił wode przychodzi żony nie ma, no to sie pyta gdzie moja żona, a pielegniarki do niego jak to gdzie, rodzi, on szok biegnie na góre na trakt porodowy, zakręcił sie zamotał ale doszedł a oni mu mówią że żona już urodziła 🤪 🤪 🤪
dobranoc

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
j
a teraz na poprawe nastroju żeby się milej czekało opowiem Wam jak mojego męża znajomy żone na porodówke wiózł, więc tak wypadł dzien terminu ale oznak żadnych, no ale rad nie rad mówi do żony żeby się zbierała torbe spakowała jadą na szpital bo termin jest (oni gdzieś z wawy są to moze tam się tak jeździ u nas dopiero tydzien po terminie ewentualnie sie pokazuje w szpitalu), żona nie no mówi zadnych objawów nic nie urodze dzisiaj, no ale rad nie rad pojechała, przyjeli ją na sale na ginekologie no i on mówi do niej żono to ja pójde Ci wode kupić, no dobra idź, poszedł na dół, zapalił sobie kupił wode przychodzi żony nie ma, no to sie pyta gdzie moja żona, a pielegniarki do niego jak to gdzie, rodzi, on szok biegnie na góre na trakt porodowy, zakręcił sie zamotał ale doszedł a oni mu mówią że żona już urodziła 🤪 🤪 🤪
dobranoc

w Wa-wie tak nie ma, w kazdym razie ja mie slyszalam 🙂 u nas przyjmuja 10 dni po terminie. A swoja droga to ja bym chciala taki ekspresowy porod! 😁

• Mamusia
hej dwupaki no i mamuśki 😁 ja dziś spałam jak aniołek! Hehe wiec pewnie nie urodze za szybko 😉 Agata łóżeczko prezentuje się ślicznie! Ja też ubrałam swoje 😁 później wstawie fotke i łóżeczka i jeszcze jedną brzuszka a co mi tam hehe 😉

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
melduje wszystkim śpiochom że Marta na patologi lezy i czeka, 3cm rozwarcia i słabe skurcze

Ooooooo 🤪 🤪 🤪 no to Martuś następna 😁 😁
A ciekawe co z Kafinką i Kropką 😞

Idę was nadrobić 😉

no ale Marta się boi bo skurcze słabe a jak sie nie zacznie to bedzie musiała zostać i leżeć bo z takim rozwarciem jej do domu nie puszczą

• Mamusia
Psi ale nadrabiania 😮 1 czy dwa posty. Kurcze ale na brzuszku teraz są pustki 😞

Ja noc też miałam cudowną 🤪 🤪 🤪, wstałam 3 razy do ubikacji i spałam jak niemowlak 🙃 🙂 😆 Także na poród u mnie sie nie zapowiada 😞
Kukcze jak ja już chcę urodzić bo boję się że sama zostane tu na brzuszku - jako ostatnia. Ja nie chcę 😞
Zostało mi 12 dni do terminu.
Agatka skoro z Martą idziecie w parze to i Ty kochana powinnas już się szykować na rodzenia ha ha ha ha . Będziesz zaraz za Martą???????????????.
No Sylwuś dawaj fotkę brzuszka , Agatka też pokaz brzuszek . Bo to ostatnie chwile z brzuszkami 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
melduje wszystkim śpiochom że Marta na patologi lezy i czeka, 3cm rozwarcia i słabe skurcze

Ooooooo 🤪 🤪 🤪 no to Martuś następna 😁 😁
A ciekawe co z Kafinką i Kropką 😞

Idę was nadrobić 😉

no ale Marta się boi bo skurcze słabe a jak sie nie zacznie to bedzie musiała zostać i leżeć bo z takim rozwarciem jej do domu nie puszczą

A może jej pomogą ??????? Aby wcześniej urodziła, bo nie wesoło jest leżeć w szpitalu 😞
Agatka napisz że trzymamy za nią kciuki 🤪

• Mamusia
aga2010 napisał(a):
Hej, ja tez sie melduje po calkiem dobrze przespanej nocy 🙂 ide w koncu zrobic zdjecia brzuszka 😁. Czyli kolejna, trzymam kciuki za Marte! Moze jej sie te skurcze zwieksza szybko.

No aby szybko wyszła ze szpitala z Gabrysią 🙂
No pokaż brzuszek 🤪

• Mamusia
Gosia ja poczekam z Tobą, u mnie się nic nie dzieje, tylko choroba coraz bardziej męczy, do tego kości bolą nieziemsko i kolana (mam takie bóle reumatyczne przy dużych wahaniach pogody), a Zośka wariuje jak trzeba w konsekwencji zgaga i mdłości... 😞 mi gin powiedziała na Święta do szpitala...i tak chyba jednak będzie
co do pomocy, nie wiem jak u niej, u nas nie pomagają, chyba żeby wody odeszły a jej nie odeszły tylko skurcze lekkie