Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Hej 🤪
Melduję się 😉
Byłam rano na badaniach a po południu do gina jadę , trzymajcie za mnie kciuki - aby cos sie ruszyło bo się załamię 😞
A Kasia się nie pojawiła, może rodzi 🙂
A dziś Adusia bedzie miala wyniki badań Sibastianka, oby były dobre i wrócili już do domu 😆

hehe ja miałam na badania jechać ale len mnie dopadł, nie przejmuj się bo jak Ci powie że się ruszyło albo nie ruszyło na to samo wyjdzie, u mnie ruszenie już miesiąc trwa i co?? a niektórym nic się nie rusza i nagle rodzą, niewybadasz

• Mamusia
Hej dziewuszki 😉
Mi Nina pisała, że o 2.40 odeszły jej wody ale długo miała rozwarcie na 1,5 cm i mieli jej podać okscytocyne i o ile miała nie pomóc to mieli właśnie zrobić cc...Opowie nam na pewno jak tylko wejdzie na brzuszek ale to jeszcze trochę. Dziwne, że jeszcze żadna się nie rozpakowała i już czuję to zdenerwowanie Twoje Aga bo jesteś po terminie i nic 🤔 Ja nie przyśpieszałam porodu i proszę- urodziłam 8 dni przed terminem 🙂 Jestem szczęśliwa jak nigdy! Ah- mała cały czas by jadła, taki z niej głodomorek 😜 W nocy śpi piąte przez dziesiąte ale to nocny marek po rodzicach więc się do końca nie wysypiam. Takież to uroki macierzyństwa 😁 Poza tym jak otworzy szeroko oczka i tak patrzy na Ciebie to jak tu zasnąć 😉 Idę zrobić pranie bo mała dwa razy zrobiła niespodziankę jak ją przebierałam więc trzeba co nieco poprać. No a śpi teraz więc to wykorzystam 🙂

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Teraz wam powiem co u mnie... to tak była położna i Maja nie ma już żółtaczki i jak chce to mam się z nią przejść do przychodni zobaczyć jak przybiera itp...poza tym jutro mam iśc do lekarza bo stwierdziła że ten nie miły zapach może oznaczać że stan zapalny się wdaje... 🤢

wiesz co Mini mi sąsiadka opowiadała ze teraz z 2 tyg temu u nas dziewczyna urodziła i ordynator ją szył no i że zakłada jej WSZYSTKIE SZWY ROZPUSZCZALNE (nam na szkole rodzenia mówią to samo ze nic się nie zdejmuje wszystkie są rozpuszczalne) no i coraz gorzej jej i gorzej, a u nas położna to z raz przyjdzie a tak to mówi żeby dzwonic jakby sie ewentualnie coś działo, no i ona zadzwoniła bo 2 tyg po porodzie a ją krocze coraz bardziej boli i ta mówi że w ośrdku jutro lekarz bedzie, no to dziewczyna przyszła na drugi dzien lekarz ją zbadał i mówi że pani ma szwy niezdjęte, wrastają sie i infekcja się robi i dopiero jej zdjął, jaja jak berety :/

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
Hej dziewuszki 😉
Mi Nina pisała, że o 2.40 odeszły jej wody ale długo miała rozwarcie na 1,5 cm i mieli jej podać okscytocyne i o ile miała nie pomóc to mieli właśnie zrobić cc...Opowie nam na pewno jak tylko wejdzie na brzuszek ale to jeszcze trochę. Dziwne, że jeszcze żadna się nie rozpakowała i już czuję to zdenerwowanie Twoje Aga bo jesteś po terminie i nic 🤔 Ja nie przyśpieszałam porodu i proszę- urodziłam 8 dni przed terminem 🙂 Jestem szczęśliwa jak nigdy! Ah- mała cały czas by jadła, taki z niej głodomorek 😜 W nocy śpi piąte przez dziesiąte ale to nocny marek po rodzicach więc się do końca nie wysypiam. Takież to uroki macierzyństwa 😁 Poza tym jak otworzy szeroko oczka i tak patrzy na Ciebie to jak tu zasnąć 😉 Idę zrobić pranie bo mała dwa razy zrobiła niespodziankę jak ją przebierałam więc trzeba co nieco poprać. No a śpi teraz więc to wykorzystam 🙂

Marta wg Twojego suwaczka jeszcze 4 dni 🤪 🤪 🤪 ale szczerze nie dobijaj nas przeterminowanych i z kończącą się datą ważności 🤪

• Mamusia
Mini- dziękuję za założenie wątku o narodzinach mojej córeczki! 🙂
Dobrze, że Maja już nie ma żółtaczki, a poza tym rozumiem, że wszystko ok? 🙂
U mnie była już położna dwa razy i teraz w czwartek przyjdzie zdjąć mi szwy 🤢 Mam nadzieję, że to bardzo nie boli 😮 Stwierdziła, że mała nie ma żółtaczki więc super. Na bioderka już zapisałam Gabi na 20 stycznia bo prędzej nie ma terminów ale to chyba koło 6 tyg się idzie. Tak czy owak jakoś sobie radzę i ciągle uczę- pracowałam w żłobku ale to nie to samo co opieka nad swoim dzieckiem 🙂

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Teraz wam powiem co u mnie... to tak była położna i Maja nie ma już żółtaczki i jak chce to mam się z nią przejść do przychodni zobaczyć jak przybiera itp...poza tym jutro mam iśc do lekarza bo stwierdziła że ten nie miły zapach może oznaczać że stan zapalny się wdaje... 🤢

wiesz co Mini mi sąsiadka opowiadała ze teraz z 2 tyg temu u nas dziewczyna urodziła i ordynator ją szył no i że zakłada jej WSZYSTKIE SZWY ROZPUSZCZALNE (nam na szkole rodzenia mówią to samo ze nic się nie zdejmuje wszystkie są rozpuszczalne) no i coraz gorzej jej i gorzej, a u nas położna to z raz przyjdzie a tak to mówi żeby dzwonic jakby sie ewentualnie coś działo, no i ona zadzwoniła bo 2 tyg po porodzie a ją krocze coraz bardziej boli i ta mówi że w ośrdku jutro lekarz bedzie, no to dziewczyna przyszła na drugi dzien lekarz ją zbadał i mówi że pani ma szwy niezdjęte, wrastają sie i infekcja się robi i dopiero jej zdjął, jaja jak berety :/

No tylko że ja nie mam szwów,miałam jeden na zewnątrz ale już się rozpuścił...

hehe to sie ciesz ze nikt CI ich nie będzie wypruwał:/ brr nie wiem co to u nas się dzieje, a wogóle kurcze wiecie co mała mi się nieziemsko wierci spać się nie da, siedzieć za bardzo też nie, to już nie jest tylko nieprzyjemne ale momentami boli 😞

• Mamusia
Oj mamuśki zazdroszcze wam tych maluszkow które juz mozecie tulic 😁 ale ja juz nie probuje przyspieszac hehe bo co ma byc to i tak bedzie ale moze cos sie ruszy wkoncu jutro bedzie tydzien jak ten czop odszedl i plecy mnie czesciej i pachwiny bola no zobaczymy 😎

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Martuska_D napisał(a):
Mini- dziękuję za założenie wątku o narodzinach mojej córeczki! 🙂
Dobrze, że Maja już nie ma żółtaczki, a poza tym rozumiem, że wszystko ok? 🙂
U mnie była już położna dwa razy i teraz w czwartek przyjdzie zdjąć mi szwy 🤢 Mam nadzieję, że to bardzo nie boli 😮 Stwierdziła, że mała nie ma żółtaczki więc super. Na bioderka już zapisałam Gabi na 20 stycznia bo prędzej nie ma terminów ale to chyba koło 6 tyg się idzie. Tak czy owak jakoś sobie radzę i ciągle uczę- pracowałam w żłobku ale to nie to samo co opieka nad swoim dzieckiem 🙂

No ja mam na bioderka 28 grudnia 😁 mała to wogóle cycol niesamowity je śpi,je śpi nawet kupa jej nie przeszkadza byle cyc był na czas 😁 🤪

U mnie to samo- małe głodomorki 😜 Mąż dzisiaj był po Akt Urodzenia Gabi i po papiery do becikowego 🙂 Agatka- ta Twoja Zośka rzeczywiście uparta że tak w brzuszku jeszcze buszuje 😁 No ale mówiłam- u mnie sie zaczęło nagle krwawieniem w nocy i jak zajechaliśmy do szpitala a położna się pyta czy mąż też będzie przy porodzie i czy mamy drobne pieniądze na strój to wierz mi, że byłam zdziwiona. Na porodówce zaczęły się skurcze, później mi pęcherz płodowy przebił lekarz i poszło 🤪 Ale mówiąc szczerze to namęczyłam się jak diabli 😞 Gdyby nie mój mąż to chyba bym tam zdechła za przeproszeniem! Błagałam o znieczulenie i bluźniłam jak szewc że już kurwa nie mogę ha ha 😁 😁 Ale jak mi małą położyli na brzuchu później to omal nie umarłam ze szczęścia!!!

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
Agatka- ta Twoja Zośka rzeczywiście uparta że tak w brzuszku jeszcze buszuje 😁

No spać nie daje nie jest wesoło i nie zapowiada się na zmiane, dziecko przed porodem się wycisza a ta nie pamiętam kiedy ta szalała z dnia na dzien coraz gorzej już się zastanawiam czy może coś jej nie przeszkadza 😞
Kropeczek napisał(a):
Mini ty o w ogóle masz więcej szczęścia niż rozumu 🤪

haha to cała kwintesencja Mini

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
Martuska_D napisał(a):

No spać nie daje nie jest wesoło i nie zapowiada się na zmiane, dziecko przed porodem się wycisza a ta nie pamiętam kiedy ta szalała z dnia na dzien coraz gorzej już się zastanawiam czy może coś jej nie przeszkadza 😞
Kropeczek napisał(a):

Moja mała w wieczór poprzedzający noc kiedy zaczęło się krwawienie i poród to ruszała się normalnie jak zawsze. Dopiero w szpitalu jakoś się wyciszyła ale podczas ktg dawała znać często także chyba nie ma reguły 🙂

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Martuska_D napisał(a):

Kropeczek napisał(a):

Moja mała w wieczór poprzedzający noc kiedy zaczęło się krwawienie i poród to ruszała się normalnie jak zawsze. Dopiero w szpitalu jakoś się wyciszyła ale podczas ktg dawała znać często także chyba nie ma reguły 🙂

tak ale ona nie rusza sie normalnie, ona wściku dupy dostaje, ja nie moge nic robić, czasem mam wrażenie że się próbuje przekręcić a w brzuchu tak nieprzyjemnie, i po pecherzu mi głową jeździ cały czas, czuje jakbym non stop wilka miała, nie wiem co jej się porobiło

• Mamusia
Hej Dziewczyny 🙂
Ledwo żyję, ale nie rodzę 🤨 Mam skurcze jak na @ już trzeci dzień, ale nic się nie dzieje więcej ani nie są regularne ani coraz mocniejsze 🤔 Noc miałam dobrą tylko wstawanie na siusiu i piciu 🙂 Moja Alusia już chyba od Tygodnia się nie rusza tylko tak poprawia, przekręca, ale nie szaleje jak jeszcze nie dawno 🙂 Do terminu mam 5 dni a tu się muszę tak męczyć a jak jeszcze przenoszę z takim samopoczuciem to Święta będę przekichane 🤔 🙃

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Hej Dziewczyny 🙂
Ledwo żyję, ale nie rodzę 🤨 Mam skurcze jak na @ już trzeci dzień, ale nic się nie dzieje więcej ani nie są regularne ani coraz mocniejsze 🤔 Noc miałam dobrą tylko wstawanie na siusiu i piciu 🙂 Moja Alusia już chyba od Tygodnia się nie rusza tylko tak poprawia, przekręca, ale nie szaleje jak jeszcze nie dawno 🙂 Do terminu mam 5 dni a tu się muszę tak męczyć a jak jeszcze przenoszę z takim samopoczuciem to Święta będę przekichane 🤔 🙃

He he he właśnie ci napisałam eska hahaha a ty się meldujesz

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Hej Dziewczyny 🙂

Właśnie przeczytałam 🙂 Dzia Kochana, że się martwisz 😘 Bardzo bym chciałam, ale nic się nie dzieje na poważnie. Brzuch boli jak na @ pipka boli i opuchnięta, ale nic się więcej nie dzieje 😞

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Hej Dziewczyny 🙂

Aj tam przed świetami urodzisz na pewno, na bank!!!!!!! Obiecuję Ci 😉
Ja idę niedługo do lekarza i denerwuję się strasznie, bo chce usłyszeć dobre wieści.

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Hej Dziewczyny 🙂

Właśnie przeczytałam 🙂 Dzia Kochana, że się martwisz 😘 Bardzo bym chciałam, ale nic się nie dzieje na poważnie. Brzuch boli jak na @ pipka boli i opuchnięta, ale nic się więcej nie dzieje 😞

Aga Mini jakiś czas przed porodem też zle się czuła, więc nie martw sie, napewno Kasiu bedzeie Alusia 😉

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Hej Dziewczyny 🙂

Aga Mini jakiś czas przed porodem też zle się czuła, więc nie martw sie, napewno Kasiu bedzeie Alusia 😉

A Ty jak się czujesz??

• Mamusia
no pogoda dzis paskudna tak szaro jakos i śnieg ciagle sypie, mnie bola plecki i troche brzuch ale chyba zaczynam sie do tego przyzwyczajac hehe 🙂
Kasiu a my tu już miałyśmy nadzieje, że może rodzisz 😉
Gosia jak Cie lekarz od razu skieruje do szpitala to sie odezwij hehe 😁 tak moja szwagerka pojechałą na kontrole a on do niej że ma wrócić do domu po torbe i spowrotem do szpitala rodzić hehe życze i Tobie tego kochana 😆