Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Aga Kafinka - sliczna jest malutka! i mimo wszystko blyskawicznie urodzilas 🙂! teraz niech sie szybko goi! Ale Wam fajnie, a mi wszyscy mowia, ze tak szybko nie urodze, bo a) nie mam objawow, b) nie wygladam c) za malo narzekam 🙂 to c) to da sie nadrobic, hehe 😁

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kierownik wrócił 🙂 😎 😎
Przyszłam się przywitać, dzisiaj wróciliśmy do domku. Na razie muszę się ogarnąć i jak będę mieć czas to wpadnę i napiszę do Was Dwupaki i Mamuśki 😁 😎 😎

W domu jestem z mężem i synkiem (mąż wrócił w czwartek). Potem Wam opiszę mój horror, czyli poród 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Kierownik wrócił 🙂 😎 😎
Przyszłam się przywitać, dzisiaj wróciliśmy do domku. Na razie muszę się ogarnąć i jak będę mieć czas to wpadnę i napiszę do Was Dwupaki i Mamuśki 😁 😎 😎

W domu jestem z mężem i synkiem (mąż wrócił w czwartek). Potem Wam opiszę mój horror, czyli poród 🤪 🤪 🤪

Witamy z powrotem 😁 fajnie, ze jestescie juz cala trojka! I ten horror to tak dla zachęty dla ostatnich Dwupaków 😜 😉

• Mamusia
aga2010 napisał(a):
Aga Kafinka - sliczna jest malutka! i mimo wszystko blyskawicznie urodzilas 🙂! teraz niech sie szybko goi! Ale Wam fajnie, a mi wszyscy mowia, ze tak szybko nie urodze, bo a) nie mam objawow, b) nie wygladam c) za malo narzekam 🙂 to c) to da sie nadrobic, hehe 😁

Aga mi też mówili, że nie mam objawów, a szczególnie, że nie wyglądam jakbym miała rodzić także takie tam gadanie jest bezsensu dzidzia jak będzie chciała wyjść to wyjdzie wtedy, kiedy uzna, że już czas 🙂

• Mamusia
Witaj Ninka 😘
Ja miałam prze ponad godzinę regularne skurcze co około 10 minut i trwały tak po minucie, dwie, ale już przeszło także znów córcia postraszyła a teraz się ze mnie śmieje 🙃 😮
Jutro mam wizytę u położnej to jej powiem, że mają ją siłą wyciągnąć 😁
A tu widzę już cichutko 🤪

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Witaj Ninka 😘
Ja miałam prze ponad godzinę regularne skurcze co około 10 minut i trwały tak po minucie, dwie, ale już przeszło także znów córcia postraszyła a teraz się ze mnie śmieje 🙃 😮
Jutro mam wizytę u położnej to jej powiem, że mają ją siłą wyciągnąć 😁
A tu widzę już cichutko 🤪

Kasia ja jestem 😉 😉

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
A Agatka tak marudziła że do wiosny bedzie chodziła z Zośka , a jednak zdecydowała sie na grudzień hihihihi. Jutro jadę z Olą do szpitala na pobranie krwi z piętki i odebrać swój wypis ze szpitala.
Oj wszystkie te dzieciaczki od samego początku takie kute u mnie też 5 dni po porodzie będą Alusie męczyć i krew pobierać 😞 Tak Agatka dużo marudziła i chyba wymarudziła poród 😁 Może ja też zacznę 😁 😁 😁

• Mamusia
No i ja zajrzałam a tu cisza 😞 😞 😞 Trudno.
Mamuśki powiedzcie mi proszę ile wasze skarby zjadają . Bo ja zciągam z cyca i daje butlą i ona zjada najwięcej 70 ml. i nie wiem czy to dużo czy mało. Ale mleko z piersi chyba można dawać do woli dziecku . Nie wiem 🥴

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
A Agatka tak marudziła że do wiosny bedzie chodziła z Zośka , a jednak zdecydowała sie na grudzień hihihihi. Jutro jadę z Olą do szpitala na pobranie krwi z piętki i odebrać swój wypis ze szpitala.
Oj wszystkie te dzieciaczki od samego początku takie kute u mnie też 5 dni po porodzie będą Alusie męczyć i krew pobierać 😞 Tak Agatka dużo marudziła i chyba wymarudziła poród 😁 Może ja też zacznę 😁 😁 😁

Ha ha ha ha Kasia zaczynaj bo już czas na Ciebie. Święta się zbliżają więc musisz się pośpieszyć aby z Alusią do domu wrócić 😉

• Mamusia
Zajrzałam na chwilę i widzę że się trochę tu ożywiło 🙂 Fajnie, że już dziewczyn powracały ze szpitali, bo straszne pustki były a teraz mogą nam trochę poopowiadać 🙂 🙂 🙂
U mnie po staremu, coś tam pobolewało, brzuch się stawiał, ale przeszło, teraz Mój Mały ma czkawkę 🙂 🙂 🙂 🙂 A ja czekam na męża ąż wróci z pracy i tak sama sobie siedzę 😞 😞 😞

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Aguś Mini dziękuje za załozenie watku o Olence 😘 😘 😘

Iwonka spokojnie, ruszysz i ty na porodówke 😉

Kiedyś na pewno 🙂 chociaż jak do jutra nie będzie miał ochoty wyjść, to lepiej jak już dopiero po świętach się ruszy, bo święta chciałabym w domu spędzić 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Mrowka1990 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):

Kiedyś na pewno 🙂 chociaż jak do jutra nie będzie miał ochoty wyjść, to lepiej jak już dopiero po świętach się ruszy, bo święta chciałabym w domu spędzić 🙂 🙂 🙂 🙂

No nie dziwie sie , ja tez w swieta w domu bym wolala byc . Ale nie wiadomo jak to bedzie, a moze jeszcze przed swietami sie uda 😉 😉. Iwonka uciekam bo jest mi niewygodnie bo Ola na cycu wisi 🤪 🤪 dobranoc 😉

• Mamusia
Ja męża wyszykowałam na jutro do pracy i umyłam kilka talerzy i kubków ale nie wygodnie mi już przy zlewie stać bo muszę być naczynia bokiem ha ha ha 😁 No tak wolałabym urodzić teraz niż w trakcie Świąt 🤨 Cała rodzina już wydzwania do mojej Mamy w Polsce i się dopytują czy urodziłam ha ha ha 🙃 Dobrze, że mnie nie męczą osobiście bo bym się wkurzała 😮 🙃 Teraz czas nalać wody do wanny i zrobić sobie ciepłą kąpiel 😁

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):

No nie dziwie sie , ja tez w swieta w domu bym wolala byc . Ale nie wiadomo jak to bedzie, a moze jeszcze przed swietami sie uda 😉 😉. Iwonka uciekam bo jest mi niewygodnie bo Ola na cycu wisi 🤪 🤪 dobranoc 😉

Dobranoc 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Ja męża wyszykowałam na jutro do pracy i umyłam kilka talerzy i kubków ale nie wygodnie mi już przy zlewie stać bo muszę być naczynia bokiem ha ha ha 😁 No tak wolałabym urodzić teraz niż w trakcie Świąt 🤨 Cała rodzina już wydzwania do mojej Mamy w Polsce i się dopytują czy urodziłam ha ha ha 🙃 Dobrze, że mnie nie męczą osobiście bo bym się wkurzała 😮 🙃 Teraz czas nalać wody do wanny i zrobić sobie ciepłą kąpiel 😁

Mi ciepła kąpiel nic nie daje, wręcz przeciwnie, jak brzuch się stawia to po kąpieli przechodzi 🙂
Widać mojemu synkowi w brzuszku dobrze i chce tam jeszcze posiedzieć sobie 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Mrowka1990 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):

Mi ciepła kąpiel nic nie daje, wręcz przeciwnie, jak brzuch się stawia to po kąpieli przechodzi 🙂
Widać mojemu synkowi w brzuszku dobrze i chce tam jeszcze posiedzieć sobie 🙂 🙂 🙂 🙂

Ja też po ciepłej kąpieli czuję się troszkę lepiej 🙂 Moja córeczka też widać jeszcze chce nacieszyć się swoim coraz ciaśniejszym M1 😁
Dobranoc idę spać bo o 11:20 mam wizytę 🙂 😘

• Mamusia
Hej 🙂 Witaj Nina spowrotem 😁 widze, że wczoraj wieczorem troszke sie rozruszało forum, ja jakos nie mialam czasu zajrzec popoludniu.
Iwona ja tez bym wolala, zeby mały teraz poczekal sobie i Święta w domku, ale to juz tylko od niego zalezy 😉 na moje to juz moge czekac nawet do Nowego Roku chociaż starszy będzie, a nie najmłodszy w klasie 😉

• Mamusia
Hej Laski 😁
Ale Wam zrobiłam niespodziankę bo już nie śpię 😁
Ale spokojnie nie rodzę 😎 😜 Zgłodniałam i musiałam wstać na kanapki 😎 🙃
Sylwiuś jeśli nasz dzieciaczki urodzą się w styczniu to będą młodsze rocznikiem o rok a nie starsze od dzieci urodzonych w grudni 🙂
Mój mąż właśnie wrócił z pracy wziął już sobie wolne i będę Go mieć w domu bo nie chce żebym była sama 🙂

• Mamusia
Jestem 🙃 😁 🤪 😘 😘 😘
No to tak !!! Mam chwile to wam napiszę jak było.... wczoraj nie mogłam bo miałam gości no i musiałam nacieszyć się Ewunią 🙂
Więc... Podejrzenie było że wody płodowe mi się sączą od godz. 10!!! i zatrzymali mnie zrobili test i kazali czekać... o godz 16 odeszły mi wody 🙂 przenieśli mnie na sale porodową i tam czekałam ze skurczami samoistnymi co 5 min . o 19:30 dali mi oksytocynę a o 22:20 dostałam znieczulenie gdzie ból złagodniał od godz 23 miałam bóle parte które się nasilały o 23:15 zaczęłam rodzić 🙂 Adusia przyszła na świat o 23:35 🙂 dostała 10 🙂 poród szybki i bóle do wytrzymania 🙂 nie nacinali mnie 🙂
Powitanie w domku niesamowite !!! Ewunia jak zobaczyła mnie to była bardzo zdziwiona i zadowolona poprzytulałyśmy się i mąż wniósł Adusie do pokoju Ewcia zaczeła się cieszyć całować przytulać jednym słowem szczęśliwa siostrzyczka 🙂