Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Gosiu, Sylwia już założyła wątek o Adze 🙂 Wiadomo jak to jest w czasie świąt, każda zabiegana... 😉 Kasia się tyle narobiła potraw, a leży na porodówce 😮
Agata, ale za to jak słodko daje Ci popalić 😁

Oooooo a ja nie widzaiałam wątku o Adze 😞 przeoczyłam chyba , idę szukać 😉
Biedna ta Kasia . 3 cm. rozwarcia - powinni podłączyć ja pod kroplówkę aby się nie męczyła. Co za lekarze???????????? Tragedia, każą czekac i czekać . A jak dojdzie juz do porodu to Kasia nie będzie mmiała siły rodzić 😞

• Mamusia
Widzę, że wszystkie świętują bo nikgo nie ma od 18 godzin ! 🤪 Ciekawe co z Kasią?? Muszę jej eska napisać 🙂 Moją Gabi nadal brzuszek pobolewa i jestem bezsilna wobec tego. Dzisiaj przespała mi prawie całą noc w porównaniu z ostatnią bo wstała tylko na karmienie o 2, 5 i 7, a później obudziliśmy się po 11 🙂 Także chyba lepiej z tym brzuszkiem skoro spała całą noc. Boję się jej zaaplikować czopek bo ona taka malutka...A kupkę robi tyle tylko, że trochę sie biedactwo męczy...Teraz śpi słodko 🙂 Wczoraj dostała mnóstwo prezentów choć przespała całą Wigilię i rozdawanie prezentów he he 😜 Ola daj znać jak mała, już lepiej??? U Gabi słychać takie przelewanie tudzież burczenie w brzuszku i nie wiem czy to dobrze czy coś nie tak 🤔 A co do jedzenia to wczoraj zjadłam tylko kawałek karpia robionego na parze, barszczyk czerwony zamiast grzybowej i pierogi z ziemniakami- wsio ryba 😁 Taka moja wieczerza wigilijna była 😜 Mój mąż się ze mną zsolidaryzował i też jadł karpia na parze a nie smażonego żeby mi przykrości nie zrobić 🙂 No i słodkiego w ogóle nie ruszyłam bo nie wiem czy można jeśc sernik w ogóle.... My po 14 mamy rodzinny obiad więc zmykam tym bardziej, że nikogo nie ma. Zajrzę później to może ktoś zaglądnie na brzuszek 😉 Buzka;*

• Mamusia
P.S. Dostałam od męża pod choinkę przpiękny złoty pierścionek z cyrkoniami!!! 🤪 W życiu nie wymarzyłabym sobie tak pięnego prezentu 🙂 A Gabrysi kupiliśmy z Coccodriloo spodnie, bluzkę i bluzę ale tak na 6 miesięcy bo teraz mam wszystko a była promocja 30 % więc zamiast 150 zł zapłaciliśmy 100 z groszami także się opłacało. Do tego zamawiamy szafę safari klupś do zestawu jaki mamy tj łóżeczka i komody tyle tylko, ze kosztuje ponad 700 zl więc kupimy po Świętach 🙂 A Wasze dzieciaczki jakie prezenty dostały od Św. Mikołaja??? 🙂

• Mamusia
Hej 🙂 Martuś nie bój się podać czopka Gabi przecież po to on jest że by podawać maluszkom w razie potrzeby zobaczysz, jaką ulgę jej to sprawi, a co do jedzenia to zjadłam wczoraj 4 pierogi ruskie 2 kawałki łososia i 2 kawałki sernika i barszczu też się napiłam Maja mi spała bardzo ładnie tylko budziła się na jedzonko i kupki robi bardzo ładne. Takie burczenie, przelewanie może oznaczać, że chciałaby sobie popierdzieć, ale nie może jak będziecie kąpać malutką to pomasuj jej brzuszek w wodzie powinno jej to pomóc 🙂

hey hey... 🙂 ja wczraj zjadłam po troszku wszystkiego moja mała ładnie spała nawet kawałek jajeczka ale dostała wysypki dzis od niego a kupcie dzisiaj zrobiła robi co 2 dzień... wiec o... a dostalismy mnustworzeczy a;e to po swietach napisze co i jak... 😜 wiec trzymajcie się kobietki... a ciasto można tylko za duzo czekolady nie... 😉

• Mamusia
Hej Obżartuchy 🙂
Gratuluję świetnych prezentów 🙂
Kasia to chyba przeszła wszystkie z bólami... Tyle godzin 😮 😮 jejku...biedna... i to w święta. Gdyby była w Polsce, to by jej pomogli.
Ja jadłam wszystko na co miałam ochotę, tylko z bigosem nie ryzykowałam i malutkiemu nic nie jest 😁
Jeszcze raz Wesołych 😉 Lecę do rodzinki 😁

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Ale wy jesteście nie mądre przecież pisałam że jak by co dam wam znać co z Pigi 😜 😁
Kasia jest w szpitalu ma tylko 4 cm rozwarcia i te chamy nie chcą jej pomóc mimo strasznych bóli 😠 😠 męczy się już 50 godzin łącznie,i fatalnie czuje a oni jej mówią że to wczesny poród!!! 😠 😠

o fcuk 🤢 słyszałam, że warunki w Anglii są ok, ale opieka do dupy. No i się potwierdza 🤢 biedna Kasia... nie wyobrażam sobie tego 🤢 mam nadzieję, że później już będzie miała z górki i że ktoś w końcu się nad nią biedną ulituje 😞 😞

A u Was jak - spokojne Święta? 🙂 z tego co czytam, to wszystkie zadowolone jesteście 🙃

• Mamusia
Hej Dziewczyny !!
Spóźnione ale Wesołych Świąt dla Wszystkich !!! Dziękuję bardzo za życzenia na gg i sms-ami. Przepraszam, że nie odpisałam, ale na prawdę nie jestem w stanie. Od 23 grudnia o 4:00 w nocy spała może ogólem z 3 godziny. Największą przerwę miedzy skurczami miałam 20 minut najkrótszą 2 minuty a skurcze trzymają mnie po 2 minuty nie raz nawet 3 minuty. Rozwarcie po ponad 50 godzinach mam na 4 cm. Oni tutaj uznają porody jak najbardziej naturalne i nawet nie mam co marzyć, że dadzą mi oxy w drodze pomocy. Na szczęście z Alusią wszystko dobrze. Gorzej jest ze mną bo nie mam już siły nie tyle fizycznie co psychicznie się wykańczam dlaczego mnie to spotyka. Czop mi odszedł całkowicie. Nie nadrabiam Was bo nie mam siły na nic 🤨 Teraz już do szpitala nie jadę chyba, że 30 grudnia na wizytę bo wtedy mam wywoływanie. Gorzej bo nie wiem czy dam radę z tymi bólami jeszcze tyle dni do 30-ego.

• Mamusia
Kasiu, masakra 😞 😞 strasznie Ci współczuję... może weź męża zmolestuj? On ma naturalną oksytocynę 🙂 a nóż widelec to pomoże i ciut przyspieszy poród? 🤨

Nie wiem dlaczego, ale ja mam wrażenie, że jutro urodzisz. Jakoś tak mi się ten drugi dzień Świąt po głowie kołacze. No - oby! Trzymaj się kochana 😞 domyślam się, że strasznie Ci ciężko, ale dasz radę. Trzymam kciuki 🙂

• Mamusia
brrr tych lekarzy to za jaja powiesić a lekarki za piczki i niech sobie powiszą aż im się "naturalnie ból skończy" 😠 😠 😠
u mnie płacz i spanie na przemian, mój płacz, nie daje rady i rycze z małą, ma bóle brzuszka, czasem kopki nie może zrobić a czasami ma takie jazdy jakby się nieziemsko czegoś wystarszyła a ja nie umiem jej pomóc, zwalnia troche przy cycku no ale to tez rano je np co 3 godziny a od południa co 15 minut, mi się piersi przystosowują mam więcej pokarmu i rano mi je rozsadza że ręką ruszyć nie moge bo tak bolą, a ona wtedy niechce jeść, nawet przez sen, pampersy zmieniłam na pampersa ale te żółte białych u nas w sklepie nie ma, ale się nie zmienia, taką kopę rzadką robi i tak dużo że się przelewa, mam ogółem 3 rożki i codziennie je piore i i tak znajdzie się w ciągu dnia pora że nie mam już rożka, a jak wypiore to oni dopiero na wieczór palą więc do wieczora nie wyschnie a wieczorem może zdąży a może nie, porażka totalna

• Mamusia
O kurcze ale Kasiu cie wymęczą 😞
Wpadłam na chwilkę zobaczyć co tam u was ja przed świętami nie miałam czasu zaglądać mam nadzieje że wszystko się unormuję i po świętach będę starym bywalcem] na forum 🤪 a teraz uciekam spać bo Adusia wstanie za 2 godz 🤪

• Mamusia
Dzień dobry w drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia 🙂 🙂 🙂 🙂
O Boże ta biedna Kasia 😞 Tyle czasu się biedna męczy, co za idioci???? Lekarze sadyści - niedorozwinięci !!!!!!!!! Jak można tyle godzin trzymac kobietę w takich bólach, meczarniach. U nas jest o niebo lepiej , lekarze pomagają na tyle ile mogą, w Polsce już dawno miałaby Alusię przy sobie. Kasiu trzymam kciuki za ciebie , abyś jak najszybciej urodziła maleńką 😉

I teraz wspaniała nowina :
NASZEJ SYLWI O 1:00 W NOCY ODESZŁY WODY, A O 7:45 URODZIŁ SIĘ DOMINIK 🤪 🤪 WAŻY 3950 I MA 57 CM. NA GŁÓWCE MA TROSZKĘ JASNYCH WŁOSKÓW !!!!!! 🤪 🤪
SYLWUŚ GRATULACJE 😁 🤪 😆

• Mamusia
Ja z jedzeniem się oszczędzam, bo boję się że malła bedzie mi płakała na ból brzuszka 😞 Ale ciastami sie zajadam , tyle tylko że bez czekolady 😉 Makowcem się opycham(i nie wiem czy przez makowiec Ola wieczorem nie śpi. Od 20 do 12 w nocy oczy wielkie jak 5 zł. - ale nie płacze 😉) W wigilię jadłam jaja bez majonezu i rybke pieczoną w rękawie i chlebek hihihihi. Moja Paulinka na gwiazdkę dostała telefon, jak odwinęła prezent i zobaczyła tel. to aż wypieków dostała ze szczęścia bo o takim marzyła, pieniążki i słodycze. A mi z jej radości aż łzy się zakręciły, a Oleńka dostała ubranka , misie i albumik do zdjęć . A ja od mojego mikołaja dostałam piękny srebrny wisiorek na łańcószek. A mój mikołaj dostał wodę po goleniu i perfumy Bruno Banani. Wiec prezenty bardzo udane , trafione w dziesiątkę 😉

Dzis planowaliśmy wyjść z Olą na spacer - pierwszy! Bo od dwóch dni wietrzymy ją w oknie 😉 Ale ze spaceru chyba nici bo pada śnieg i jest dość silny wiatr. I myślę że Ola jest jeszcze za malutka aby ja wziąść na dwór w taką pogodę. Jak myślicie ????????????

http://www.brzuszek.net/forum,grudnioweczka_sylwia_rozpakowana_urodzila_synka,17,576921.html,str=0

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Ja z jedzeniem się oszczędzam, bo boję się że malła bedzie mi płakała na ból brzuszka 😞 Ale ciastami sie zajadam , tyle tylko że bez czekolady 😉 Makowcem się opycham(i nie wiem czy przez makowiec Ola wieczorem nie śpi. Od 20 do 12 w nocy oczy wielkie jak 5 zł. - ale nie płacze 😉) W wigilię jadłam jaja bez majonezu i rybke pieczoną w rękawie i chlebek hihihihi. Moja Paulinka na gwiazdkę dostała telefon, jak odwinęła prezent i zobaczyła tel. to aż wypieków dostała ze szczęścia bo o takim marzyła, pieniążki i słodycze. A mi z jej radości aż łzy się zakręciły, a Oleńka dostała ubranka , misie i albumik do zdjęć . A ja od mojego mikołaja dostałam piękny srebrny wisiorek na łańcószek. A mój mikołaj dostał wodę po goleniu i perfumy Bruno Banani. Wiec prezenty bardzo udane , trafione w dziesiątkę 😉

Dzis planowaliśmy wyjść z Olą na spacer - pierwszy! Bo od dwóch dni wietrzymy ją w oknie 😉 Ale ze spaceru chyba nici bo pada śnieg i jest dość silny wiatr. I myślę że Ola jest jeszcze za malutka aby ja wziąść na dwór w taką pogodę. Jak myślicie ????????????

http://www.brzuszek.net/forum,grudnioweczka_sylwia_rozpakowana_urodzila_synka,17,576921.html,str=0

To jest link o Sylwi i Dominiku 😉

• Mamusia
Hej 🙂

Sylwia, gratulacje! 🙂 🙂 🙂 szybko poszło 🙂 🙂 Dużo zdrówka dla Ciebie i Dominika 🙂

Agata, słyszałam, że rewelacyjne na kolkę są kropleki sab simplex - dostępne kiedyś tylko w Niemczech, ale teraz widzę, że i apteki internetowe się w nie zaopatrzyły. Może to Wam pomoże? Kosztują około 15 zł + koszty przesyłki.

• Mamusia
Wpadłam tylko na chwilę bo jedziemy do teściów- nie wiem czy z tak małym dzieckiem można już jechać samochodem ale się zdecydowaliśmy bo przecież ciepło jej będzie 🙂 Super, że Sylwia urodziła- co za niespodzianka!!! Pewnie się nie spodziewała. Cudowny prezent 🙂 Czekamy teraz na Kasię... 😉P.S. Agatka- mojej małej też brzuszek boli... 🤔 Daję jej syrop na receptę i kropelki Esputicon, zobaczymy czy zadziałają...oby 😉

• Mamusia
Dzień Dobry 🙂
Ale nam Sylwia wyskoczyła nagle z tym porodem hahha 🙂
Dziewczyny, może taka uroda waszych maluszków, że brzuszki je bolą 😞

Zaraz tabelka będzie gotowa 😉 A niektóre dzieci będą miały już miesiąc!! Ale ten czas szybko leci... 😉 Nie obejrzymy się, a będą już chodzić 😁

• Mamusia
Hej Dziewczyny 🙂
Ja od wczoraj od 23:00 mam skurcze co 2-3 minuty. Rozwarcie nie postępuje zatrzymało się na 4 cm. Alusia nie jest do końca dobrze ułożona główką w kanale dlatego to wszystko idzie aż tak bardzo wolno. Odszedł mi czop a, że nie rodzę jeszcze to dzisiaj zaczęły sączyć mi się wody i okazało się, że mam infekcję wód płodowych a te gnoje i tak nic nie robią !! Bóle są coraz gorsze a Oni dali mi tylko paracetamol na ból porodowy !! Nie śpię od 3 dni a więc przysypiam kiedy to jest tylko możliwe chociaż skurcze mnie zaraz budzą 🤨 Męczę się a oni nie chce zrobić cc ani nic w ogóle !!