Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Moja jest teraz już tylko na butli z modyfikowanym.
Martusia mi położna tłumaczyła, że na noc pokarm matki jest jak milkszejk, czyli taki wartościowy i mocny i dziecko po najedzeniu dostaje dużą dawkę energii i dlatego nie chce spać w nocy. Prawda to jest w 100 % bo jak przestałam dawać na noc Małej butle z moim mlekiem tylko z modyfikowanym to śpi ślicznie 🙂

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No to wszystko jasne z tym mlekiem...Powolutku przechodzimy na Bebilon Pepti i wydaje mi się, że widzę poprawę choć nie zapeszam 😉 Gabrysia śpi od 12:30 do teraz więc ciekawa jestem co będzie na wieczór i w nocy 🤪 Ale ma już ustaloną porę na zasypianie wieczorem bo chodzi między 22-23 spać. Gosiu bardzo się cieszę, że z Olą wszystko w porządku!! Bardzo mnie to cieszy 😆 Sorry, że jestem monotematyczna ale mam pytanie o jedzenie a mianowicie, czy jecie wszystkie słodycze wyłączając czekoladę???

• Mamusia
wracajac do pytania o karmieniu - ja karmie tylko piersia, ale zastanawiam sie czy nie wprowadzic 1 dziennie moodyfikowanego. wlasnie wtedy, kiedy mala najbardziej wariuje.
dzieciaczki wszystkie sliczne. Majeczka jaka opatulona 😁 Kaya nie dalaby siebie tak opatulic.
zaraz by miala potowki. w domu utrzymujemy temp.18C ona ma na sobie tylko 1 rekawek, a na dwor tylko wkladamy ja do kombinezonu i to bez czapki, wtedy jest ok. 😲

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
No to wszystko jasne z tym mlekiem...Powolutku przechodzimy na Bebilon Pepti i wydaje mi się, że widzę poprawę choć nie zapeszam 😉 Gabrysia śpi od 12:30 do teraz więc ciekawa jestem co będzie na wieczór i w nocy 🤪 Ale ma już ustaloną porę na zasypianie wieczorem bo chodzi między 22-23 spać. Gosiu bardzo się cieszę, że z Olą wszystko w porządku!! Bardzo mnie to cieszy 😆 Sorry, że jestem monotematyczna ale mam pytanie o jedzenie a mianowicie, czy jecie wszystkie słodycze wyłączając czekoladę???

Martuś ja ogólnie mam ścisła dietę , wszystko gotowane prawie zero nabiału 😞 i minimalna ilość słodkiego typu herbatniki - także wegetacja ha ha ha
A bebilon pepti jest na recepte, dala ci lekarz???????? Ja jak pójde do swojej pediatry to poprosze o recepte bo płace 28 zł za małą puszkę 😮
A Gabi jest lepiej po modyfikowanym??? To dobrze bo to może nie są kolki 🙂, tylko wina mleka . Zobaczysz jak już Gabrysia będzie cały czas na bebilonie. Moja Ola też lepiej sie czuje po ty, bebilonie tylko te kupy mnie nie pokoją . Kupiliśmy czopki glicerynowe i jej zaplikuje jak wstanie.

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
wracajac do pytania o karmieniu - ja karmie tylko piersia, ale zastanawiam sie czy nie wprowadzic 1 dziennie moodyfikowanego. wlasnie wtedy, kiedy mala najbardziej wariuje.
dzieciaczki wszystkie sliczne. Majeczka jaka opatulona 😁 Kaya nie dalaby siebie tak opatulic.
zaraz by miala potowki. w domu utrzymujemy temp.18C ona ma na sobie tylko 1 rekawek, a na dwor tylko wkladamy ja do kombinezonu i to bez czapki, wtedy jest ok. 😲

Ha ha ha mała złosnica . Moja mała lubi sie ubierać nie przeszkadza jej to ha ha ha A dziś jak na usg byliśmy to nawet sie nie obudzila jak lekarka jezdziła jej po brzuszku zimna gruchą 🤪 🤪 - moj aniołeczek kochany

• Mamusia
Ola idzie na spacer :
[URL=http://img717.imageshack.us/i/olanazimowo.jpg/][IMG]http://img717.imageshack.us/img717/5199/olanazimowo.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Moja pyzunia 🙂 🙂 🙂
[URL=http://img508.imageshack.us/i/sam0399olkaaaa.jpg/][IMG]http://img508.imageshack.us/img508/8393/sam0399olkaaaa.jpg[/IMG][/URL]

jestem 🙂 🙂
byłam z małą na bioderkach wsio ok 🙂 za 4 miechy do kontroli 🙂 dostałam tylko opr że nie karmie cyckiem ale se olałam lekarza i mała im olała kozetkę od usg 😁 🤪 za kare moja dzisiaj prawie wogóle nie śpi...;/ masakra... oby w nocy nam dała pospać 😁 🤪 a wy mnie olewacie ja pisałam o bebilonie ża daje a wy nic 😞 bede płakała 😞

• Mamusia
Gosiu, mała jest śliczna!! 🙂 Podobną minkę ma do mojej Gabi łącznie z drugą brodą i polikami jak chomiczek ha ha 😁 Mi pediatra przepisała najpierw Nutramigen ale mówiłam jej, że mała nie chce pić, a później przepisała Bebilon Pepti i na receptę zapłaciłam 9,90 zł 🤪 Także bardzo tanio! 🙂 Nie wiem czy wypisze mi więcej ale póki co mamy prawie całą puszę bo karmię ją maksymalnie 2 razy w ciągu dnia butlą takze na jakiś czas starczy. Gosiu a jest u Was apteka Stylowa???? Tam jest najtańsze to mleko ale ogólnie na receptę w innych aptekach kosztuje chyba w granicach 11-12 zł. Kasiak, ja dokarmiam właśnie modyfikowanym bo młoda mi często marudziła i wydawało mi się, ze jest niedojedzona a więc jak Gabi zje butlę to tak nie wariuje i nie marudzi. Zdecyduj jak uważasz 🙂 A u nas chyba tylko Mini i Aga 2010 karmi piersią na tą chwilę...a i Kassiak 🙂

• Mamusia
hej. ja tylko na chwile, bo dzis jakis kiepski dzien 😞 caly dzien Maly marudny, ciagle go karmie i tak w kolko. Na kontroli ok, poza tym, ze robi wodniste i pieniste kupki (tak pienia sie bardzo) i mam odstawic mleko (tj nawet sojowe, bo zwykle odstawilam) i w ogole uwzac na to co jem, nawet zupy robic tylko na warzywach, nie rosol 😞 jakas paranoja... glowa mnie boli na dodatek, mam andzieje, ze noc chociaz bedzie lepsza; acha PAwelek poza tym zdrowy, wazyjuz 4 kg 😁 milego wieczoru ps. co ja mam kurcze jesc? 😮 🤢

• Mamusia
Beatka też karmi samą piersią z tego co wiem 🙂 Mąż był w centrum i kupił mi jakiś prezent bo dzwonił hmmm... ciekawe co 😁 🤪 🙃 😎 A moja dostała butlę później jeszcze herbatki i śpi 😁 Ale coś znów mi płakała i się prężyła na kupkę 🤔 Bo to na pewno nie są kolki na szczęście.

• Mamusia
Hej. Ja tylko na chwilę, bo zaraz ssak się obudzi 🙂 Też byłam na bioderkach i jest ok 🙂 Tylko te ćwiczenia najgorsze co mam mu robić 😞 boję się, że coś źle będę robić. A jak płakał u tego lekarza 😜 Ledwo słyszałam co mówi haha. A pielęgniarka myślała, że Łukasz ma już dwa lub trzy miesiące 🤪 🙃 🙃 Tak go spasłam haha 😁
A co do karmienia to ja karmię tylko i wyłącznie piersią.
A lekarze, położne faktycznie mają kota na punkcie karmienia piersią, bo wszędzie o to pytają i tak jakby tylko czekali na odpowiedź, że matka karmi piersią i wtedy chwalą, a jak nie, to tak jak u Oli opierdol 😲 😲 Przecież to jest wybór tylko i wyłącznie matki i co im do tego 😠 😠
Śliczne te grudniowe księżniczki 🙂
Aga, zobaczysz Łukasza w garniturze niedługo, bo niedługo organizujemy ślub w piaskownicy z Alicją 😁 hahah. A do tego garnituru jest jeszcze kaszkiet 🤪 🤪 🙃 🙃 Ola musisz Alicji kupić suknię ślubną i Ty płacisz za wesele, bo to rodzice panny młodej płacą 🤪 🤪 🙃 🙃

• Mamusia
Ja tylko na chwilę wpadłam do zwierzyńca ha ha ha
Nareszcie Olka mi zrobiła kupę ufffffff. Jaka ulga i dla mnie i dla niej 🤪 A teraz próbuje ja uśpić ale walczy sama ze sobą mała łobuzica ha ha ha . A tak w ogóle to zdecydowaliśmy się na to mieszkanko 🤪 🤪 Dzis Tomek był i potwierdził 😁, napisał podanie do TBS i do Prezydenta miasta i teraz czekamy około dwóch tygodni na decyzje i wreszcie na swoje ha ha ha .Ale jestem zadowolona 😜. Tylko teraz za kieszeń sie trzymac - wzieliśmy kredyt 😞 bo nie mielismy tyle oszczednosci. 😞Kredyt wzielismy na 3 lata - zleci. Ale warto 🤪
No dobra to ja idę do łózeczka - jak Ola zasnie 😉
Dobranoc . Przespanej i spokojnej nocy 😉 😘
PS. nasze dzieci są sliczne najpiękniejsze,i wszystkie chyba takie duże hihihi. Moja mała też w oczach mi rośnie 🤪

naylaaa napisał(a):
Hej. Ja tylko na chwilę, bo zaraz ssak się obudzi 🙂 Też byłam na bioderkach i jest ok 🙂 Tylko te ćwiczenia najgorsze co mam mu robić 😞 boję się, że coś źle będę robić. A jak płakał u tego lekarza 😜 Ledwo słyszałam co mówi haha. A pielęgniarka myślała, że Łukasz ma już dwa lub trzy miesiące 🤪 🙃 🙃 Tak go spasłam haha 😁
A co do karmienia to ja karmię tylko i wyłącznie piersią.
A lekarze, położne faktycznie mają kota na punkcie karmienia piersią, bo wszędzie o to pytają i tak jakby tylko czekali na odpowiedź, że matka karmi piersią i wtedy chwalą, a jak nie, to tak jak u Oli opierdol 😲 😲 Przecież to jest wybór tylko i wyłącznie matki i co im do tego 😠 😠
Śliczne te grudniowe księżniczki 🙂
Aga, zobaczysz Łukasza w garniturze niedługo, bo niedługo organizujemy ślub w piaskownicy z Alicją 😁 hahah. A do tego garnituru jest jeszcze kaszkiet 🤪 🤪 🙃 🙃 Ola musisz Alicji kupić suknię ślubną i Ty płacisz za wesele, bo to rodzice panny młodej płacą 🤪 🤪 🙃 🙃

hehe suknie już mamy... ale nie białą biało bordową ale pikną 🙂
piaskownica moze być ... hehe w posagu dostanie wszystko co bedzie chciała 🙂 a Łukaszek ma o nia dbać i za szybko mi wnóków nie narobić bo szok 😁
nom a ja chciałam powiedziec że odchodze z brzuszka 🙂 serio... kto bedzie chcial popisze ze mną na gg... tu i tak moje posty wiekszości nie obchodzą wiec o...;/ a Ninka kidy swatowiny??:P

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
Kocham cię Agniesiu 😁
kontakty i namiary do mnie masz 🙂

a wyznanie the best 🤪 wkońcu wyznajesz mi miłość po tylu miesiącach 🤪
Foka ja też cie kocham 🤪 😜

Padnijcie sobie w ramiona 😁 hahaha. Wreszcie się ujawniłyście 😎 😎

hehehe:P

pedze do meza... a ty nie kłóć sie ze swoim 🙂 o pierdołki 🙂 i Nie wkurzaj się nie warto 🙂 cmok:* jestem padnieta bo moja dzisiaj cały dzien nie spała prawie... miała drzemki 5min 4 frazy;/ masakra;/ marudna była... eh cos jej musiało byc teraz śpilka zobaczymy jak długo:P no więc dobranocka :*
pa wszystkim trzymajcie się 🙂

• Mamusia
Foka, nie odchodź 😘 😘 Co Ty za głupoty piszesz?? Chcesz mnie zostawić samą z tymi wariatkami?? One mnie zjedzą 🤪 🤪 Chyba, że nas nie lubisz to Cię nie będę zmuszać 😞 Echhh przykro mi się zrobiło 😞 😞 ale wierzę że zostaniesz 🙂
Lecę spać, bo już nie mam sił trochę.
Dobranoc Gamonie 😁

• Mamusia
Hej hej 🙂 No to gratulacje Gosiu! JA korzystam właśnie z okazji, że mały śpi jeszcze. Kurcze nie mam pomysłu na obiad powoli chce wszystko wprowadzać ale normalnie nie mam dziś weny do gotowania może macie jakieś pomysły na szybki obiad ? 🤔
A teraz fotka nie najnowsza ale wkleje wam 😉

[URL=http://img833.imageshack.us/i/sam0817p.jpg/][IMG]http://img833.imageshack.us/img833/6938/sam0817p.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
witam deszczowo, nieładnie mam nadzieje że deszcz minie bo moją małą musze na spacer żeby się zmęczyła troche, ja też karmie wyłącznie piersią chociaż chciałabym przejśc na butelke, ale rodzina mnie mało nie zjadła jak powiedziałam i narazie sie mecze, ale niedługo wracam na studiam więc będzie mus, Nina co do skazy, moja mała ma taką jakby wysuszoną skórke na buzi i cała buzia, głowa i zagięcia ma w krostkach takich
moja mała nie ma nic przeciw ubieraniu a nawet jak jej coś nie pasi tylko wlożymy ją do fotelika już dziecka nie ma 🤪 🤪 🤪
dzisiaj w nocy spałam 2 godziny, mała się pręzyła stękała płakała piszczała na zmiane, kupki nie mogła zrobić, teraz ją teściowej zaniosłam bo muszę coś zjeśc żeby na nogi stanąc, chociaż i tak zasypiam na stojąco, wieczorem też lekko nie było trzeba ją było nosić i mocno telepać i ani na chwile nie przestać bo pisk wrzask aż się zachodziła i dusiła, coś ją bolało telepałam chodziłam aż mi się zaczeło słabo robić, myślałam ze sie z nią przewróce ale na szczęście zasneła, polożyłam ją do łóżeczka i zrobiłam zimny prysznic pomogło ale masakra mam nadzieje że dzisiaj się uspokoi